בחירת שם לבת

abrushka

New member
בחירת שם לבת

יש לי בת שתיוולד, בעזרת ה', ביולי. אני רוצה לתת לה שני שמות על שם הסבתות. סבתא אחת הייתה אפרוס וסבתא שניה סופיה. אני מתלבטת בין אפרת סופיה עליזה סופיה אביגיל סופיה רוני סופיה גילה סופיה או כל שם אחר שדומה לאפרוס או שמשמעותו "שמחה". שמי לאה בורובוי ונולדתי ב- 13/02/1979 בעלי לב והוא נולד ב - 29/10/1979 אחיה הגדולים הם גל, תמר ויעקוב

חניוש

New member
תגוביישן....

אפרת זה שם טוב אני יודעת, אז קיראי לה אפרת סופיה כבוד לשתי הסבתות בהחלט, ושיהיה רק בשמחות!

שלום

אפרת או גילה עם עדיפות לאפרת. השם סופיה אינו מומלץ כלל וכלל, ועלול לגרום להרבה מאד תכונות שאף הורה לא ירצה לבתו. בכלל, לא מומלץ לתת שני שמות. בהצלחה ומזל טוב.

abrushka

New member
אילו שמות את מציעה במקום סופיה

כאמור, אני רוצה לקרוא את בתי על שמה של סבתא. אפשרות אחת לקרוא לה לפי משמעות סופיה = חכמה ביוונית אפשרות אחרת לקרוא לה לפי צליל - משהו שנשמע דומה לסופיה. שם חיבה של סבתא היהי סוניה - אולי אפשר "לשחק איתו"? מה דעתך על סופי? תודה, לאה

סופי גם לא מומלץ כלל

בכלל, אין כזה דבר לקרא על שם סבתא או סבא או להנציח את זכרם על ידי מתן שם לילד חוץ מענין נוסטלגי גרידא. שם האדם מורכב משמו ושם אביו, כך שלעולם לא נתן באמת לקרוא בשם הסבתא או הסבא או כל קרוב משפחה אחר ולחשוב ש``הנצחת`` את זכרם. המלצתי היא לוותר על שם שני.

למעלה