בחירת קטנוע שוב :(

Netaklopedia

New member
בחירת קטנוע שוב :(

בקטע מאוד רע, גנבו לי את הקטנוע ולביטוח לקח 20 שנה לשלם אבל לפחות זה סוף סוף קרה.
עכשיו אני צריכה שוב לקנות קטנוע. היה לי קטנוע ג'וימקס 250 ספורט מהסוכנות ואני מודה שלא אהבתי אותו באמת למרות שג'וימקס קודם שהיה לי, היה מעולה.
התקציב שלי נע סביב 14000 לקטנוע עצמו, לפני מיגון ויתר הדברים שנגנבו עם הקטנוע.
חשוב לי הרבה מקום אחסון (אני אוודא שיהיה גם ארגז אבל זוכרת מספיק מקרים בהם מילאתי גם את התא וגם את הארגז...), חשוב לי שיהיה יחס מרחק-דלק איכותי, אני לא מרכיבה הרבה אז לא קריטי לי כמה נוח למורכב. אני צריכה אותו לתקופה של שנתיים שלוש, סביר להניח, מאחר שזה כלי רכב יחיד, אני לא רוצה לרדת מ250..
כל פעם שקניתי משהו עד כה, זה היה לפני החורף אז הקנייה הייתה קלה יותר. אני צריכה עצות על מה הגיוני לי לשאוף אליו ואיזה כלי מומלץ מבחינת עלויות וטיפולים ואיכות תחת התקציב והצורך שלי. תודה מראש!!!!

שלחתי לך מסר..

פרארי1

New member
לדעתי, XEVO ישרת אותך נהדר

סליחה על התגובה המאוחרת.
&nbsp
מוזר לי שלא אהבת את הג'וימקס החדש והעדפת את הקודם.
החדש טוב מהקודם בהכל ובעיקר בהתנהגות כביש טובה בהרבה, אבל אם לא התחברת, מכל סיבה שהיא, אז לא צריך בכח

&nbsp
ל-XEVO יש המון מקום בתא המטען, מרווח טיפולים גדול, הוא נוח מאד ומתנהג נהדר.
נושא ההרכבה הוא חיסרון שלו (צפוף), אבל אמרת שזה לא קריטי, הוספת ארגז גם טיפה בעייתית, כי צריך סבל גבוה שלא יחסום את פתח המטען האחורי, אבל זה כמובן אפשרי ונפוץ.
&nbsp
כלי מצויין נוסף הוא ה-XMAX של ימאהה, עם תא המטען הכי גדול בקטגוריה, אבל עלויות האחזקה שלו גבוהות יותר וסביר שתיצטרכי לרדת בשנתון כי הוא יקר יותר בקניה.
&nbsp
אופציה שיכולה להיות מעניינת, אבל נדירה, זה הפורצה של הונדה, כלי סופר איכותי שנמכר בעבר במחירים הזויים וכיום, כמשומש, יכול להיות קניה נהדרת.
בשנים האחרונות יש פורצה 300, אבל הוא יהיה מעל התקציב.
&nbsp
אם מדברים על 300 (שלצערינו מקבל "קנס" בביטוח יקר יותר), יש את הדאונטאון, כלי מעולה, יותר חזק מכל ה-250-ים, אבל בשנתונים הרלוונטיים לתקציב, מדובר על הדגם הקשוח והלא הכי נוח.
כיום יש את הדאונטאון 350, שנוח בהרבה, אבל כנראה מעל התקציב.
&nbsp
בהצלחה

Netaklopedia

New member
תודה רבה רבה על התגובה המפורטת

בג'יומקס שהיה לי, אמנם היה ABS שזה מה שגרם לי לבדוק אותו ואת דאונטאון 250 אבל הוא היה קשוח בטירוף מבחינת כיסא ואני לא יודעת למה אבל הרגיש לי איכשהו חלש יותר מג'וימקסים ישנים שהיו. ככה או ככה, אולי כדאי לנסות משהו אחר בשם הגיוון והעניין.
XEVO נשמע לי סבבה סך הכל ועניין ההרכבה באמת נדיר מספיק מכדי שיהווה שיקול ואני משערת שהבעיה עם ארגז מוגבה זה שדה הראייה אבל משערת שאתרגל לזה - סך הכל זה באמת עניין נפוץ.
אני אבדוק אופציות של XMAX והונדה אבל כמה ישן הגיוני לקחת? כלומר, אני מבינה שיש קטנועים ששורדים מעולה אחרי 7-8 שנים ויש נבלות אבל לאור העובדה שאני מחפשת משהו לשימוש של 2-3 שנים, איזה שנתונים ראויים לשיקול?
כל מה שהוא מעל 250 באמת מצריך קנס ביטוחי וכרגע תקציב הוא יותר בעייתי אז אלו יורדים מהפרק.

פרארי1

New member
הארגז הגבוה לא חוסם את שדה הראיה

הוא מעלה את מרכז הכובד וקצת פוגע בהתנהגות, אבל זה נכון למעשה לכל ארגז ולא כזה קריטי, זה בעיקר לא הכי אסתטי...

הימאהה וההונדה נושאים בגאווה גנים יפניים, מה שאומר אמינות גבוהה.
הפורצה עליו דיברתי הוא מ-2009-10, אמנם קצת ישן, אבל בגבולות הסביר, מה גם שמדובר לרוב בכלים שהיו אצל בעלים שלא קרעו אותם.
שווה לבדוק בטרייד אין של הונדה אם יש להם כאלה במלאי.
על יותר ישן מזה לא הייתי הולך.

פרארי1

New member
עוד אופציה טובה

לא יודע להסביר למה תמיד אני שוכח אותו, אבל גם הקימקו G-DINK 250 יכול להיות אופציה טובה.
דינמית הוא פחות טוב מהאיטלקי והיפנים, אבל עדיין מתנהג טוב מאד ויש לו יתרון של מדרס שטוח (היחיד בקטגוריה), שמוסיף המון שטח אחסון.
עקב מחירו הנמוך יחסית, כחדש, התקציב שלך יאפשר שנתונים יותר מתקדמים.

פרארי1

New member
מרפרוף קל ביד2

נראה ש-2014-5 ניתן למצוא די בקלות, עם קצת מיקוח אולי אפילו 2016.

Beetlejuice68

New member
אני מאוד ממליץ על האקסבו

קטנוע שלי אני עם האקסבו ואני מאוד מרוצה
חזק ומהיר בקטגוריה שלו עם מרווח טיפולים כל 10 אלף קמ
בכנות זה קטנוע של לשים דלק ולסוע, אני עושה קניות בסופר ומצליח להכניס המון בתא האחסון שלו המון אבל המון.
ממליץ בחום עליו בקטגוריה של 250.
לפני כחודש בדקתי על קטנועי 300 עם ABS וההבדל בביטוח הוא 800 שקלים. לדעתי יש בעיה עם שוק ה300 סמק במכירה ולכן הלכתי שוב על אקסבו
היה לי 2010 עם 50 אלף קמ מופלאים שהחזיקו מעמד בצורה מרשימה ומכרתי את הקטנוע רק בשביל להתקדם במודל ואני בכנות מאוד מאוד מרוצה.

Netaklopedia

New member
תודה לכולם וסליחה ששכחתי

יצא שיום או יומיים אחר קיבלתי הצעה טובה מידי אבל הייתי חייבת ללכת לבדוק אותה והיא התבררה כאמינה ברמות מאוד הזויות ומאוד נעימות. קניתי קסבו 250.

למעלה