הגיגים בנושא חליפות...
היי, אני חדש בענייני קייטסרפינג, אבל גלשתי גלישת גלים בחורף כך שהתנסיתי במדידת חליפות... דווקא עם "ימית" לי אישית יש נסיון לא מי יודע מה. ניסו לדחוף לי חליפה של אוניל (תוך התרברבות ותירוץ המחיר בעובדה שזה "אוניל" ורק הם מייבאים אותן...) מידה שהיתה קצת גדולה עליי, ב1350 שקל (במבצע!!..), וכדי שארגיש טוב עם עצמי גם הציעו לי חולצת לייקרה חינם. במקום אחר קניתי חליפה 2 מידות פחות מזו שהציעו לי ב"ימית" ב750 שקל של חברה אחרת, מוכרת, מה שמעיד על מקצועיות בינונית של מי שעבד אז ב"ימית" שלא הבין שהחליפה צריכה להיות יותר צמודה (הבדל של 2 מידות?? בחייאת). החליפה הנ"ל משרתת אותי כבר חורף שלישי ומבסוט. אין ספק שהסחורה שם טובה, אבל שווה לבדוק כמה חנויות, ואני מציע להביא אתך מישהו שהתנסה בגלישה בחורף ויידע לראות אם החליפה יושבת טוב מבחינת המידה. לפעמים יש מוכרים שאין להם במלאי מידה אופטימלית אז נותנים לך מידה אחרת ואומרים שזה בסדר גמור. בעיקרון כל החליפות מרגישות צמודות, אבל אם יש יותר מדי חללי-אוויר בחליפה, או אורך מוגזם של השרוולים, וכדומה אז עלולים להיכנס הרבה מים. החליפה צריכה להיות צמודה ומתוחה, עם טיפה קפלים אולי בעיקר באיזורי המפרקים. את החליפה שלי קניתי ב"אינטרסרף" בסניף חיפה (רק שם היו במלאי חליפות במידה שלי באותו זמן). יש גם סניף גדול בת"א. חוץ מזה לא חסרות חנויות בקניונים שמוכרות ציוד גלישה ("בורדרליין", ועוד) וכמובן ברוב מועדוני הגלישה ובתיה"ס למיניהם יש גם חנות משלהם (סרף-סנטר, סרף-פוינט וכו'). מבחינת חברות מוכרות, אני לא זוכר את כולן, אבל גכרגע עולה לי לראש billabong, rip curl, oneil, quicksilver... ויש עוד. מחירים ינועו בין 600 ויגיעו עד 2,000 ויותר (לחליפות ממש יקרות, אפשר להסתדר יופי בין 600-900). לא נתקלתי בחנויות שעברתי בחברות לא מוכרות (אבל קח בחשבון שאם מציעים לך חליפה ב300 שקל זה קצת חשוד...) בכל מקרה אוטוטו קיץ. עוד חודשיים גג כבר לא צריך חליפה...