איך לומר זאת בפשטות?
טוב....., אז זהו, שלא ניתן להגיד זאת בצורה פשוטה. הריון הוא כנראה הדבר, התהליך שוודאות, את הכי הייתם רוצים להיות במהלכו בשליטה מוחלטת. אני מתקשה לחשוב על דבר אחר, מלבד הריון שעליו אדםהיה מוכן לוותר על זה שלא יתרחש בדיוק! אבל ממש בדיוק כמו שהוא חולם אותו.
אינני מתכוון כרגע לזכות להרגיש אותו גדל בבטן שלך או של בת זוגך, אם הצד שלך מייצג את הכרומוזומים XX במשוואה או את XY. אני מדבר עך ההיבט הטכני של האם יקקרה משהו או יעשבה משהו שאנחנו לא היינו רוצים שיקרה בעת שאנחנו בהריון. ברגע שיש צד שלישי במשוואה, יכולת השליטה\ " קצת" יוצאץ לנו מהידיים.
אם נחדד את זה מעט, (וסליחה על הבוטות), בתהליך שהכי לא בא לך לעשות לו מיקור חוץ ( Outsourcing), הבחירה היא לא שלך המידה וחשוב לכם שהביולוגיה (של לפחות אחד מכם), תשתתף בפרוייקט הזה שנהוג לקרוא לו "הבה נעשה ילדים".
עכשיו, בתהליך הזה, חשוב לזכור בכל תנאי ומצב (ולאורך כל הדרך), שפונקציית המטרה היא צאצא בריא שמבחינתך, יתפתח בתנאים שהכי דומים לאלו שמבחינתך, הם אלו שבהם אתם כזוג מאמינים בו. והכוונה היא כמובן היא לכך שבעצם, שהפונדקאית המבוקשת מבחינתכם, (לעניות דעתי כמובן, הכל כאן נאמר על-ידי בסוג של נחרצות, כאילו אני הממונה העולמי על התקן שמגדיר "מהי הדרך הנכונה לבחירת הפונדדקאית שלך"), האישה המופלאה הזו שמעניקה לך את משהו שעלותו היא סופית, אך שאין לה מחיר, צריכה להיות אדם שקודם כל את סומכת עליו ואת מאמינה, שינהג ב Baby שלך בהריון שלכם, ממש כמו שאתם מאמינים, שהוא צריך היה להתממש בגוף של אחד מכם.
וזה כולל רשימהארוכה וטרויאלית בנושאים מוכרים של שמירה על בריאות בצורה אקטיבית (כלומר איזה חומרים/ מזונות נכנסים לגוף ואיזה לא). הסביבה שבה אתם רוצים שהפונדקאית שלכם תמצא (למשל.... אני לא הייתי ממליץ על משהי שעובדת בזיקוק אורניום). ברור שאדם שככל שהוא דומה לך בצורת מחשבתו, או לפחות בדברים שנוגעים להריון, יאפשרו לכם לנהל דיאלוג כזה שתאום הצפיות בינכם יהיה הכי קל, הכי פשוט, הכי זורם מעצמו כי ברור לשני הצדדים הראציונל שמאחורי הצרכים של הצד האחר. ואני מדגיש, של שני הצדדים של התהליך.
כי אסור לשכוח, שלמרות הקושי העצום שבנקודה שבה אתם מקבלים את ההחלטה האם הגברת הזו, שעד לפני רגע הייתה כמעט זרה, תישא בתוכה את הפקדון הכי יקר שאי פעם תפקידו, במקום כלשהו ביקום אתם נפרדים לשלום, מהפנטזיה שאתם שאתם תשאו את ההריון בבית לבד, ושלא תצטרכו "את הגורם השלישי הזה", למימוש הדבר הכי אינטימי שאמור לקרות בקרב בני זוג אוהבים.
זה מה שלדעתי הכי מהדהד בדייט הזה, שבו אתם צריכים מצד אחד להרגיש הכי בטוחים באובדן השליטה "אעלק מרצון", וזה יכול להתרחש רק אם תתקיים או תווצר שפה המשותפת שמבמהלכה יתגלה לכולם, שהם יוכלו לקבל וגם לתת את מה שכל השותפים לתהליך מצפים לקבל מהם ביחד ולחוד.
נדמה לי שלכל הדבר הזה (החפירה שלי עד כה) קוראים: כימיה + תקשורת + הסכמות על תפיסות מהותיות שחשובות לתהליך שמאפשרות את ההכלה של האחר ואת כיבודהאדם שמולךץ כי למרות ששנה - שנה וחצי נראים משהו בר חלוףת כשאתה שם באמצע תהליך כזה, המטרה הנשגבת ("שבגינה התכנסנו כאן הערב"), מתשטשת. ופתאום המיקרו (מה שקורה כאן ועכשיו), גובר בקולו על המאקרו (לידת הצאצא אשר כמהים לו, כל כך.