בחירת סוג כלב

בחירת סוג כלב

שלום לכם,
אני מעוניינת לאמץ כלב עם התחשבות בנתונים הבאים:
היפואלרגני(בעלי אסמטי קשה וגם הוא ובתי בת ה8 אלרגיים לקרדית האבק ), לא נובח הרבה, מתאים לגידול בדירה, מתאים לילדים,לא דורש המון טיפול ויציאות, לא סובל מחרדת נטישה(בבקרים אנחנו עובדים בד"כ). יש חיה כזאת?..

dani666

New member
אם בעלך בעל אסטמה קשה - פשוט אל תקחי כלב. וזה עוד ...

... לפני דיון בשאר הדרישות.

אבל הבנתי מהרופא שזה אפשרי

כי אין לו אלרגיה לחיה עצמה אלא רק הפרווה בעייתית. יש לנו אגב 2 ארנבים גם וזה בסדר. הבנתי מהרופא שחתול הרבה יותר בעייתי מכלב מבחינת נשירת הפרווה ושלכן לבחור בכלב היפואלרגני. השאלה מבין הכלבים ההיפואלרגניים איזה כלב יענה על הדרישות של כלב נוח,ידידותי וקל לגידול בדירה רוב הזמן. תודה!

ANZ1

New member
בובת כלב מפלסטיק תענה על הדרישות שלכם

לכל כלב יש פרווה, וכל כלב נושר, וכל כלב צריך כמה פעמים ביום שיוציאו אותו וכל כלב צריך הרבה התייחסות
לפי מה שאת כותבת לא בטוח שיש כלב שמתאים לכם, אבל אם כבר,
אז אחד מהצעצועים הקטנים כמו : שיצו, מלטיז, בישון.
הם גם נחשבים פחות אלרגנים, וגם לא צריך הרבה יציאות והוצאת אנרגיה.
מצד שני רוב האנשים לא יגדירו את אלו ככלבים.

סומסום17

New member
בתור בעלת שיצו...נעלבתי...

שיצו הוא כלב לכל דבר! בטח ובטח אם מתייחסים אליו ככזה ולא כאל בובה...
השיצו שלנו יוצא איתנו לריצות.( נכון לא מרתון)..טיולים ארוכים..עושה תרגילים...חכם מאוד ( וגידלתי כמה וכמה כלבים בחיי...)
יודעת שזה דיון נפרד, אבל תוהה למה ההתייחסות כזו?
ותשובה לשאלה, שיצו דורש הרבה מאוד טיפוח...כך שגם הוא לא מתאים לדרישות
למעלה..חוצמזה אם מגדלים אותו נכון הוא כלב מאוד נוח וידידותי לילדים( ולכלבים אחרים,בעצם לכולם)אבל זה כבר נכון לרוב הכלבים.

שירן ל11

New member
תלוי, האלרגיה ל''פרווה'' יכולה להיות גם לקשקשים על העור

ואז הוא יסבול גם מפודל שכעקרון לא ''מנשיר''. אגב, הם לא מנשירים יחסית לאחרים, אבל הפרווה מתחלפת כמו שלנו מתחלף השיער על הראש. השיערה של הפרווה נושרת מדי פעם ולרוב ''נתקעת'' על שאר השיער, ויוצאת בהברשה או מסתבכת בצורת קשר/ ראסטה.
שיצו זה אחלה כלב עם מעט נשירה באמת, אבל שוב, אם הבעיה היא בקשקשים או ברוק של הכלב (כמו אלרגיות חתולים למינהן) אז אולי תהיה תגובה קשה גם לגזע הזה.
כמובן שכל כלב זקוק לטיולים אורכים, משחקים, השקעה בחינוך וכולי... ואם אתם מחפשים כלבים גזעי, כנראה תמצאו רק גור- מה שאומר הרבה פיפי וקקי בבית, נשיכות והחלפת פרווה גורית (שלב של נשירה משמעותית).

רזאי

New member
גם בעלי אסטמתי ואלרגי לאבק.

אנחנו אימצנו פודל, שאמור להיות מהיותר קלים לחינוך ואילוף בין הכלבים.
באמת אין נשירה, מאוד מתאים לילדים, כמעט ולא נובח, ואנחנו מאוד שמחים שהוא חלק מהמשפחה שלנו.
הטיפול העיקרי שנדרש הוא סירוק. כל יום אנחנו מברישים אותו. פעם בחודש וחצי אנחנו לוקחים אותו למספרה.
יש לנו בית עם חצר, ודלת כלבים שמאפשרת לו לצאת ולהכנס כרצונו. אני לא יודעת איך הוא היה מתנהג בדירה. אני גם עובדת רוב הימים מהבית, כך שהוא לא רגיל להיות לבד.
בנוגע לשני הדברים האלה- אני ממליצה על בירור נוסף.

KallaGLP

New member
עם האלרגיה אפשר להתמודד אם באמת אוהבים מוכנים להשיע בכלב,

אבל הדרישות האחרות מטילות בספק עד כמה אתם באמת תהיו מסורים ומחויבים לטיפול בכלב. כלב, כל כלב, דורש לפחות 3 טיולים ביום, דורש תשומת לב, משחקים ואילוף (אם רוצים שיהיה כלב מחונך לפחות בסיסית ולא יפתח בעיות התנהגות). כל כלב דורש טיפוח במידה כזו או אחרת: הברשה ו/או תספורת, ניקיון וכו'. כלב הוא יצור חי, לפעמים הוא חולה, משלשל (עלול גם בבית), מקיא וכו'. לפעמים קורות תאונות שירותים, לפעמים הוא עלול ללכלך ולהרוס דברים וכו'. נכון שיש כלבים עם יותר בעיות ויש עם פחות, אבל זה תלוי במזל, אופי הכלב האינדיבידואלי וחינוך. אף אחד לא יכול להבטיח שהכלב שתקחי תמיד יתנהג בצורה הרצויה לך, ולא משנה כמה תשקיעי בחינוכו ואילופו.

קרמיט524

New member
עצה שלי

גשו לעמותה אחראית במיוחד (בפורום יוכלו להמליץ) ותתייעצו עם המתנדבים לגבי אפשרות לאומנה לתקופה מוגדרת מראש (שבוע שבועיים) לכלב בוגר (בן 5 - 6 פלוס) מעורב בטרייר (הטריירים בד"כ לא משירים הרבה שיער, ומשום מה לא מעוררים תגובה אלרגית לרוב). תסבירו למתנדבים את הנושא של האלרגיה. יש עוד כמה גזעים כאלה נדמה לי, אולי הם יוכלו לעזור.
אם יש כזה מצב, תוכלו להתנסות בחיים עם כלב ולהתחרט אם אתם רואים שזה לא עובד.

איך עמותה אחראית במיוחד נותנת כלב...

לשבוע-שבועיים ?
זה דבר והיפוכו.
עמותה אחראית במיוחד מאפשרת לבעלים לבחון את הצרכים
האמיתיים בשטח, כדי שיהיו מינמום חרטות ומקסימום מודעות
למה הולך להיות.
במקרה המתואר - וללא קשר לאלרגיה דוקא,
החרטה מובטחת.
(כלב שלא צריך לטפל בו / להוציא אותו / כלב לא נובח = צעצוע).

יש חיה כזאת, הפורום סתם מקשה איתך

יש כמה גזעים שנחשבים להיפואלרגנים: טרייר (מכל הסוגים), פודל, לברדודל, גולדנדודל, וסטי, בישון, מלטז, יורקשייר ועוד. לכל הכלבים האלה יש שיער ולא פרווה, מצד שני, כמו שכתבו, יש אנשים שאלרגים לקשקשים ואז הבעיה שונה ויש שמפו שעוזר נגד האלרגיה. חשוב להתייעץ עם הרופא ולבדוק מה הוא ממליץ וממה האלרגיה נובעת. אני מכירה כמה אנשים שסובלים מאלרגיות ומגדלים כלבים בכיף.

לא נובח הרבה, מתאים לגידול בדירה, מתאים לילדים: אלה שאלות שקשורות לאופי של הכלב וחינוכו. בעיקרון אם הכלב רגוע ומאוזן אז הוא לא ינבח הרבה, אבל ינבח לפעמים. כל כלב מתאים למגורים בדירה אבל הוא צריך לפחות 3 טיולים ביום (לכלב בוגר) וכלבים גדולים יצטרכו גם טיול יותר ארוך בו יוציאו אנרגיה ויתעייפו, כלב עייף שהוציא מרץ יהיה בד״כ גם יותר רגוע.
לגבי התאמה לילדים, שוב זה עניין של חינוך, גם של הכלב וגם של הילדים, צריך להעמיד גבולות ברורים לשני הצדדים (לילדים שלא יציקו לכלב ויהיו עדינים איתו ולכלב שלא יתקיף גם אם לא מספיק עדינים איתו)... כמה שעורים עם מאלף יוכלו לעזור בתהליך.

מה שחשוב לזכור, זה שכלב זאת מחוייבות, ארוכת טווח (שיכולה להגיע ל 15 שנים פלוס מינוס) וזה לא זול, אילוף, וטרינר, פנסיון במקרים שאתם יוצאים לחופשה, אוכל וכ״ו... וכל כלב מלכלך לפעמים, ולועס והורס לפעמים, אין כלב מושלם כמו שאין ילד מושלם.... אבל אם מוכנים למחוייבות ולהוצאה הכספית אז זה משתלם בענק.

למעלה