בחירת מקצוע

בחירת מקצוע

שלום לכם. אני בבלבלה ואשמח לעזרתכם. לרקע אני בת 27 עוסקת בעבודות מזדמנות טרם למדתי בצורה פורמלית מודעת לכך שיש לי הרבה יכולות וסליחה על חוסר הצניעות. אני אדם כרוזמטי, בעל כושר שכנוע ויכולות ביטוי גבוהות בע"פ ובכתב, בעלת כושר אילתור ויכולת תימרון, יכולת טכנית גבוהה, אוטודידקטית, יכולת ניהול,יכולות עיסקיות, חוש צדק, שאפתנית, בעלת יכולת הנעה, עצמאית סוליסטית ואם זאת אוהבת לעבוד בצוותים שיש בהם הפרייה הדדית,טיפוס לא שיגרתי. אוהבת אתגרים דברים בעלי עומק ,חדשנות מקוריות, לפתור בעיות מחשביות,לעבוד על פרויקטים קצרי טווח (סובלת מהפרעת קשב וריכוז) נמשכת לפוליטיקה לפיתוח של דברים יצירתיים נמשכת בגדול לטכנולוגיה מחשבים פילוסופיה וקולנוע. חשוב לי שתהיה לי יכולת ביטוי עצמי להביא את מי שאני. אשמח אם תעזרו לי לנתב את עצמי בבחירת מקצוע שאותו אלמד במסגרת אונברסיטאית. בתודה מראש....

גלעד63

New member
מאיצים וחסמים

כדי לדעת איזה מקצוע מתאים לך, חשוב לדעת במה את טובה. אבל יותר חשוב לדעת במה את לא טובה. ולכן הרשימה למעלה חלקית מדי במובן הזה שהיא כוללת רק יתרונות. אם תפרטי את חסרונותייך יקל עלינו להתקדם.

חסרונותיי

אימפולסיביות, חוסר סבלנות לאנשים "טיפשים", שתלטנות, צורך להיות במרכז ולהשפיע, פסימיות,חוסר מיקוד, בעיות ריכוז למעט מה שמרתק אותי, אגוצנטריות.

גלעד63

New member
מצויין

סחטיין על הכנות והחשיפה (ואגב, זאת בדיוק הרשימה שאני הכנתי - הצד השלילי של כל התכונות שהזכרת למעלה
). ולעניין - אני מבין שאת צריכה צוות סביבך אבל בחירת אנשי הצוות חייבת להיות שלך - בשום ארגון קיים לא יאפשרו לך את הפריווילגיה הזאת כבר בהתחלה לכן הכיוון שלך הוא, מטבע הדברים, עצמאי. בהנחה שאין לך את המשאבים להקים עסק גדול, צריכה להיות לך האפשרות להתחיל בזול ובקטן ולהתפתח לכיוון של הקמה וניהול של צוות עובדים. הכיוון של עריכת דין דווקא נשמע מעניין - יש מגוון רחב של התמחויות, משרדים וסוגי משרדים לבחור מהם, גם עו"ד שכיר נהנה ממידה רבה של עצמאות, אפשר להתחיל עצמאית ובקטן ולמוכשרים ולכריזמטים השמים הם הגבול.

bridges

New member
את במקום מצויין

שלום, ממה שכתבת נשמע שאת נמצאת במקום מצויין משום שאת יודעת מה את רוצה: את רוצה להביע את עצמך ולהביא את מי שאת. כל מה שאת מחפשת עכשיו זה מהו המקצוע שיאפשר לך את זה. השלב הראשון כדי לגלות את אותו מקצוע זה פשוט לדמיין. דמייני את עצמך בעוד חמש שנים ואת השגת מה שאת רוצה. תתחילי להסתובב בעתיד הזה ולראות איך נראים החיים שלך. איפה את עובדת? האם את עצמאית שכירה? איך היחסים שלך עם העמיתים/לקוחות? אני מציע לך גם להסתכל על מה את עושה בזמנך הפנוי ומה עוד יש לך בחיים. אני מצפה לקרוא על העתיד שלך. רונן

תודה!!! אבל???

תודה על התייחסותך ועל העידוד, עשיתי בעבר תהליך שכזה ומה שעלה שאני רוצה לעבוד בתחום שיש בו עומק יצירתיות מקום לביטוי אישי מקוריות כסוליסטית אך בצוות שמפרה הדדית ויחד עובדים על פרויקט שלם , בשלב ראשון כשכירה אבל כמובן שמתגלגלים בראש רעיונות של סטרטאפ אך הם בחיתוליהם הבעיה זה התכלס !!! מה בשורה תחתונה אני הולכת ללמוד על מנת שיקדם אותי לעבר המטרה? מתמטיקה שיש שם התמודדות עם בעיות, מחשבים, כלכלה, תורת המשחקים, פילוסופיה, ספרות (גם שם יש עולם ועומק מרתק) או אולי קולנוע שזה עולם ומלואו.... אני מתברברת ככה כבר מזה זמן... אשמח לעזרתכם, תודה.

תוספת קטנה

בתור ילדה חלמתי להיות עו"ד ממקום שחשוב לי הנושא של צדק חברתי, אך היום אני רואה זאת באופן שונה, אני לא מסוגלת לייצג דברים שאני לא מחוברת אליהם, קרי, להוציא רוצח "זכאי" זה לא מסוג הדברים המוגדרים בעיניי כהצלחה. חשוב לי החתירה לאמת ולהיות שלמה עם האמת שלי.

bridges

New member
אם היית עו"ד מה כן היה נחשב בעינייך כהצלחה?

ועוד משהו להסתכל עליו (אולי קצת פילוסופי) כשאדם חותר למשהו בתחום מסויים זה אומר שזה חסר לו. האם אפשר לחתור לאמת ובאותו זמן להיות שלם איתה?

שלום שלווה פסטורלית

אני מצרפת מאמר שכתבתי בנושא. מקווה שתוכלי באמצעותו לחפש את התשובות בתוכך. נראה שאת אדם חושב ומודע ובטוחה שתמצאי את דרכך. בהצלחה!! אילת לבנון מאמנת אישית ועסקית

|תודה ענקית

מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא...... אז תודה לכל מי שטרח והשקיע מזמנו ומחשבתו ולאיילת על המאמר המרתק שבהחלט הביא אותי לתובנות. בברכת חג עצמאות שמח לאומית ואישית

אוריק3

New member
לא נורא גם אני ADD..אני חושב על..

מנהל עסקים עם התמחות בשיווק. אם כתואר שני..אז תואר ראשון בעריכת דין(תהייה לך אולי בעיה קצת עם חוש הצדק..) או ספרנות..

למעלה