בחירת מקצוע

daniela20

New member
בחירת מקצוע

שלום רב, אני בת 21 והתחלתי ללמוד לתואר פסיכולוגיה וחינוך במכללת ר"ג. בחרתי בתחום הזה משתי סיבות: 1. אני חושבת שזה התחום שהלימודים הכי ירתקו אותי. 2. באבחון לבחירת מקצוע בפילת אמרו לי שמתאימה לי עבודה עם ילדים, הוראה, או לימודי מדעי ההתנהגות (וגם אמרו לי שנאי לא אצליח במקצועות ריאלים ובמשפטים). אבל... וכאן מגיע האבל הגדול: אני מעונינת להתקדם לעבודה טיפולית, רצוי עם ילדים ובני נוער. אני בטוחה שלא אתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה (כן, בנקודה הזו אני ריאלית), אני לא מעונינת ללמוד עו"ס (מה גם שלא עשיתי פסיכומטרי) והשבוע הזה יש לי מצב רוח רע, כי אני לא בטוחה שבחרתי במסלול נכון עבורי. הייתי מאוד רוצה להיות פסיכולוגית חינוכית (ולא יועצת חינוכית) ואם לא זה, אז עבודה טיפולית אחרת ועזרה לאנשים. ומיום ליום אני חוששת שאני אסיים תואר ראשון, לא אתקבל לתואר שני ואמצא את עצמי עובדת בעבודה שרחוקה מלהיות מה שרציתי.. בנוסף ההורים שלי כל הזמן אומרים לי שלא לומדים מה שאוהבים, אלא משהו פרקטי, ושאף אחד לא נהנה מהעבודה שלו וכדאי שאני אבין שככה החיים ואני לא בלוקסוס כזה שאני יכולה ללמוד מה שמענין אותי ואח"כ לא לעשות עם זה כלום. אני רוצה שתגיבו ותכתבו לי אם כדאי לי לשנות מסלול ודרך חשיבה. תודה,

בחירת מקצוע

ראשית אני שואל את עצמי עד כמה המקצועות אליהם התייחסת מוכרים לך. עד כמה את יודעת מה בעצם לומדים כשלומדים פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית למשל. שנית, עד כמה מוכרים לך העיסוקים עצמם. מה בעצם עושה פסיכולוגית חינוכית? באשר לפסיכולוגיה את ערה לכך שישנם תחומי התמחות שונים כמו פסיכולוגיה חינוכית. האם מוכרים לך תחומי ההתמחות בעבודה סוציאלית למשל? האם את ערה לכך שבתפקידים מסוימים יום העבודה של עובדת סוציאלית דומה עד זהה לזה של פסיכולוגית? ממה נובעת האמירה הנחרצת שאת רוצה להיות פסיכולוגית אבל לא עו"ס או יועצת חינוכית? שווה לקרא במרכז מידע על מקצועות ולנסות לקבל תמונה רחבה על העיסוקים הללו. בכל מקרה כרגע את פונה למסלול מסוים. נראה לי לא נכון להתחיל עם גישה פסקנית כזו שלתואר שני לא תתקבלי. נכון שהתחרות גבוהה אבל מנין הפסקנות הזו? האם את לא יוצרת כאן "נבואה שמגשימה את עצמה"? בכל מקרה אופציה שכדאי בהחלט לשקול היא גם עבודה סוציאלית, שכן היא בהחלט תוכל להוביל אותך לעבודה טיפולית גם עם עם ילדים. ישנם לימודי הסבה לעבודה סוציאלית לבעלי תואר ראשון בתחומים אחרים. זו אופציה שמאפשרת להגיע לעבודה טיפולית למי שלא התקבל לתואר שני . באשר לעמדתם של הוריך, זכותם לדעתם. דעתי שונה בתכלית. העבודה היא מרכיב מהותי בחיינו, ומשפיעים במידה רבה על איכות חיינו, מידת שביעות רצוננו מחיינו וכך הלאה. בהחלט יש לחתור לכך שנגיע לעיסוק שאינו רק מקור פרנסה אלא גם מאפשר לנו להביע ולממש את עצמנו.

למעלה