בחירת מקצוע לעתיד.

deadman10

New member
בחירת מקצוע לעתיד.

שלום. אני בן 18, סיימתי יב ואני לא הולך לצבא. אני עדיין צריך להשלים ספרות ומתמטיקה 5 יח' כדי לקבל בגרות מלאה (אי אעשה את זה בחורף), ואז אני מתכנן ללמוד באוניברסיטה. הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איזה מקצוע לבחור. אני מאוד מתעניין בחומרת מחשבים, הייתי מאוד רוצה לבחור במקצוע הזה ולעסוק בו, רק הבעיה היחידה היא שיש המון אנשים היום שנכנסים לתחום הזה וכתוצאה יש הרבה מובטלי היי-טק. אז אני מפחד שזה יקרה גם לי (כי אין מקומות עבודה רבים בתחום). אבא שלי לוחץ עליי שאתחיל ללמוד באוניברסיטה כבר מהשנה הבאה, אחרי שאעשה את הפסיכומטרי והשלמת הבגרויות השנה. הוא סתם זורק לי מקצועות, והולך על פי גובה המשכורת במקצועות האלה, ואני מנסה להסביר לו שאני רוצה מקצוע שיעניין אותי והמשכורת נמצאת בחשיבות שנייה, ושאני אכנס לאוניברסיטה רק שאני אמצא לי מקצוע שיעניין אותי ושארצה לעסוק בו במשך החיים שלי. אבל הוא לא מקשיב, ורוצה שאיכנס לכל מקצוע (אופטיקאי, רופא, שוטר! וכן הלאה) בטענה שאם אחכה עוד כמה שנים אני אסיים אוניברסיטה רק בגיל 27-26! אני מעדיף באמת לסיים אוניברסיטה בגיל הזה מאשר לעסוק במקצוע שאני לא אוהב רק בגלל שהוא לחץ עליי. אתם חושבים שאני עושה החלטה נכונה?

fighter21

New member
מפאת גילך הצעיר

יש לך עוד קצת זמן לפני שתחליט באמת מה תרצה לעשות. בנתיים תוכל ללמוד תחומים שמעניינים אותך, אפילו אם לא ממש תועלתיים. לא נכון הדבר בקשר לחומרת מחשב- תחום שיש בו תועלת רבה! אם אתה מתכוון ללמוד תואר במדעי המחשב דע לך ששיש לך סיכוי טוב למצוא עבודה יותר מרוב התארים הנרכשים באוניברסיטה. בכלל אתה נמצא בגיל כל כך צעיר שאפילו אחרי שתסיים את התואר ותיווכח שאתה לא מתאים/לא מוצא עבודה/לא מעניין אותך/ תמיד תוכל ללמוד לתואר אחר, ולהצטרף לשאר בני גילך ה-22 שכן עשו צבא. לפיכך יש לך יתרון גדול! מצד אחר, אני לא בטוח שבגילך אתה כבר מפרנס את עצמך, ולכן אתה תלוי בכסף של אבא מבחינת מימון לתואר. תנסה להסביר לו את עמדתך, אני מניח שבסופו של דבר הוא יעדיף בן עם תואר כלשהו מאשר בלי תואר בכלל. אני במקומך הייתי שוכח מכל הלימודים האלה ויוצא לחו"ל לתקופה ארוכה, או עושה שירות לאומי- העיקר שתהיה לך קצת הפסקה מהלימודים לאחר 12 שנים רצופות..

deadman10

New member
אם יש עבודה כמו שאתה אומר

בתחום חומרת המחשבים אז זה דבר מאוד משמח לשמוע, כי אני ממש מתעניין בתחום הזה, וזה יהיה נהדר לעסוק בתחום שאני אוהב
. וזה מה שאני אומר לאבא שלי! אני עדיין צעיר, אין צורך למהר ולהיכנס ישר ללמוד באוניברסיטה, אבל הוא לא מקשיב! בסוף ההחלטה היא שלי, אני גם אשלם לעצמי את שכר הלימוד...אבל שאלתי מההתחלה כי רציתי לדעת אם אני עושה את הדבר הנכון. רק אם אתה יכול להביא לי קצת יותר פרטים על קבלה לאוניברסיטה בקשר למדעי המחשב... כי בנתיים אוכל להתמקד בדרישות הל מסלול הלימוד הזה, ולהשלים את מה שחסר לי (בשנה-שנתיים שאני אעבוד, ואצא מתישהו לחופשה קטנה). תודה

בדוק במידעת../images/Emo13.gif

www.meidaat.co.il "רמז"-במכללות תנאי הקבלה "סבירים", לא נוקשים כל כך ואילו באוני'...."די גבוהים".[הכל יחסי בחיים כמובן]

fighter21

New member
הפתרון הכי נוח

הוא באמת להכנס למידעת ולהכניס את הנתונים שלך. יש שם ריכוז של כל מוסדות הלימוד. בעקרון מדעי המחשב נחשב מסלול עם תנאי קבלה גבוהים מאוד באוניברסיטה.. למשל באוניברסיטה ת"א צריך ממוצע בגרות מתואם (כולל בונוסים) של 100 ובנוסף צריך פסיכומטרי 730. רק נבחן אחד ל-50 מקבל ציון של מעל 730... אם גם שילובים אחרים, בגרות של 110 ואז מספיק פסיכומטרי רק של 625.. ואם היית תלמיד "בסדר" בתיכון עם ציונים בסדר וממוצע בגרות מתואם של 95 הרי שתזדקק לפסיכומטרי של 785!!!!!!!!!!!! לעומת זאת, אם אתה מתעניין בלימוד חומרת מחשב, ברמת טכנאות מחשבים, הרי שתנאי הקבלה הם הרבה יותר נמוכים (לימודי הנדסאי מחשבים). אבל במקביל תנאי השכר הם לרוב פחות טובים וגם אפשרויות הקידום (אלא אם כן אתה פרילנסר ו/או בעל עסק עצמאי). בהצלחה!

הנדסת מחשבים

שם החוג הנדסת מחשבים/תוכנה ותקשורת: לבנים דתיים . מעונות. קיימת גם תוכנית ליוצאי אתיופיה. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 02/6751203 ת.ד.16031 הועד הלאומי 21 91160 בי"ס גבוה לטכנולוגיה, מכון לב י"ם/לבנים דתיים פרטי מסלול תשס"ו הנדסת מחשבים. גם מסלול הנדסת מחשבים בהתמחות מיקרואלקטרוניקה, אופטואלקטרוניקה, פיסיקה יישומית. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, פקולטה למדעי הטבע ומתמטיקה, י"ם פרטי מסלול תשס"ו א.הנדסת מחשבים במסגרת הפק' להנדסת חשמל או במסגרת מדעי המחשב. ב.הנדסת מחשבים ותוכנה, ראו בהנדסת תוכנה. (גם תוכנית אפיק מעבר של אונ' פתוחה). תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה פרטי מסלול תשס"ו הנדסת מחשבים/תוכנה ותקשורת. דתי לבנות. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 03/6307111 ת.ד.953 אלוף דוד 187 רמת חן 52109 בי"ס גבוה לטכנולוגיה, מכון לוסטיג ר"ג/לבנות דתיות פרטי מסלול תשס"ו מסלול הנדסת מחשבים ותוכנה, במסגרת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב. קיים גם מסלול מחשבים במסגרת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ראו הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה להנדסה פרטי מסלול תשס"ו הנדסת מחשבים. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, בי"ס להנדסה, רמת גן פרטי מסלול תשס"ו הנדסת מחשבים-חומרה ותוכנה. תואר ראשון B.TECH בוגר בטכנולוגיה. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 09/8983030 40250 רופין בעמק חפר, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ו הנדסת חשמל ומחשבים. תואר ראשון ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי ההנדסה, באר שבע

deadman10

New member
אני רואה שבכל המסלולים

דורשים תעודת בגרות+פסיכומטרי, אין בעיה עם זה אבל הדרישות בכולם הם כמו ש-fighter21 ציין? פסיכומטרי אני יכול לשבת וללמוד ולהשיג ציון טוב, אבל בגרויות אני תלמיד ממוצע על ציונים לא בשמיים (אפילו לא 70...לא קשור לחוכמה, פשוט עברה עליי תקופה קשה..), אז אני צריך לעשות את כל הבגרויות מההתחלה ולהשיג ציונים טובים? אני בטוח שאם אעשה את זה אז אשיג ציונים טובים בלי שום בעיות, רק שזאת השקעה מאוד גדולה (של זמן כמובן. וגם כסף). כדאי לי לעשות את זה?

fighter21

New member
שמע

בעקרון יש ספי קבלה. יש לדוגמא פסיכומטרי מסוים שהוא כל כך גבוה עד כדי שהמוסד יקבל אותך בלי קשר לציוני הבגרות שלך. אני אישית נתתי דוגמא של אוניברסיטת ת"א שהיא ביחד עם הטכניון נחשבים המקומות היותר מבוקשים ללימודי הנדסת המחשב. בעקרון אני חושב שהם תנסה להתקבל למכללה תהיה לך פחות בעיה, שוב פעם תלוי בציון הפסיכומטרי שתוציא. אני לא חושב שמה שכתבת כל כך נכון.. הבגרויות הם סוג המבחנים שבהם מי שיושב ולומד יכול להשיג ציונים טובים, לעומת זאת הפסיכומטרי משקף את יכולתיך השכליות ואין דרך לשפר אותו מעל סף מסוים, שלכל אדם הוא שונה. כמובן שהיו מקרים של גאונים שהרגישו שהשיעורים (והמורים..) בתיכון קטנים עליהם, עשו בגרות חלקית עם ציונים גרועים והלכו והוציאו 780 בפסיכומטרי. ציון כזה מקנה להם אפשרות כניסה להרבה פקולטות, גם ללא ציוני בגרות או בגרות בכלל. לסיכום אני מציע לך דבר כזה: קודם כל תעשה את הפסיכומטרי- תשקיע בלימודים בקורס הכנה לפסיכומטרי איכותי (ומה לעשות.. יקר) ותוציא את הציון הכי גבוה שאתה יכול. בשלב ב' תראה איזה ציונים של בגרות אתה צריך לשפר על מנת להתקבל למוסד X- אם בכלל תצטרך לשפר. כפי שציינתי, רוב המוסדות רואים בבגרות חשיבות לא פחות גדולה מפסיכומטרי, ואם יש לך ממוצע בגרות של 85 כנראה שתצטרך לשקול שיפור בגרויות בבי"ס אקסטרני- זאת כמובן בהתייחס ללימודים של הנדסת מחשבים באוניברסיטה.. בהצלחה!

deadman10

New member
אוקיי תודה ../images/Emo13.gif

יש לך מושג מתי הקורסים לפסיכומטרי מתחילים? או מתי בכלל מבחן הפסיכומטרי נערך?

fighter21

New member
המבחן

הקרוב הפסיכומטרי הקרוב הוא באוקטובר וההרשמה נסגרת בשבועות הקרובים. אבל קורסי ההכנה למועד הבחינה הזו כבר התחילו לפני הרבה זמן. תוכל ללכת לקורס לקראת בחינה במועד ינואר. כדאי שתרשם מהר!

אפשר להיות קטנוניים?

תודה מראש
אפ'חד, גם עם פסיכו' 800 לא יתקבל לאוני' ללא תעודת בגרות. שתהיה אפילו עם ממוצע 60 או משו כזה, העיקר שתהיה. תעודת בגרות היא תאני הכרחי לקבלה לאוני' בישראל, ואין מה לעשות עם זה.

fighter21

New member
מועדון ה-800

אני מניח שמי שיימצא במועדון ה-800 הסופר יוקרתי האוניברסיטה תעשה לו הנחה. אם יש דבר כזה יוצאים מן הכלל- אז זהו המקרה!

אכן...

אבל שוב, אפילו אם יקבלו אותו, אני כמעט בטוח שיבקשו ממנו עד זמן X "להמציא" זכאות על תעודת בגרות מה זה להמציא?..ברור שלא לקחת את מקל הקסמים לך ולהמציא..אלא פשוט להשלים בגרויות במה שצריך עד..X זמן.

fighter21

New member
שוב פעם

אולי אני טועה אבל אני חושב שמי שמקבל 800 לא יבקשו ממנו להמציא בגרות. אני מדבר איתך על גאונים שהרגישו שלימודים זה דבר משעמם ועזבו את הלימודים בגיל 15, הקימו חברת סטראט אפ בגיל 17.. את בערך מבין את הטיפוס..

למעלה