בחירת מין הילוד

מירבי*

New member
בחירת מין הילוד

כפי שכולם יודעים במשרד הבריאות הקימו ועדה שתפקידה לבחור זכאות של זוגות לבחירת מין הילוד.
זוגות שיש להם ילדים ממין אחד יכולים לפנות לועדה ולבקש לאפשר להם לעבור תהליך של pgd ולברור את המין לפני ההחזרה.
ככל הידוע לי אחרי 5 ילדים מאותו מין אפשר לפנות לועדה ולנסות להוכיח שהעובדה שאין להם את המין השני מקשה עליהם את החיים וגורמת לבעיות רגשיות ונפשיות,מעבר לכך רק הורים לשני המינים נחשבים שקיימו את מצוות פרו ורבו.
רוב הבקשות נדחות על ידי הועדה ורק במקרים קיצוניים מאפשרים זאת.
ברור שהזוגות האלה יכולים להמשיך ולנסות להוליד ילדים ואולי יצליחו ללדת ילד מהמין שאין להם.

ולמה אני מספרת לכם את זה?
כפי שברור לכל הועדה לנשיאת עוברים מאפשרת לזוג עם 2 לגשת לועדה ולעבור תהליך לילד נוסף. מעבר לכך כרגע אין אישור גורף ולפי המלצות ועדת מור יוסף תהיה חקיקה שתגביל זוגות עד 3 ילדים.
והשבוע היו אצלי זוג שיש להם 2 בנים,לאישה כרתו את הרחם בגלל מחלת הסרטן ואת הילד הבא שלהם יצליחו להוליד רק בעזרתה של פונדקאית. הם מאוד מאוד רוצים בת ולא מרגישים שהם צריכים להתנצל על זה. הרי לו יכלו היו ממשיכים להרות ואולי היו מצליחים להוליד בת.
הם שוקלים פניה לועדה לבחירת מין הילוד.

מה דעתכם? אני יודעת שזה נשמע קצת כמו צרות של עשירים ובכל זאת נסו לחשוב לעומק הדברים.

natasaa

New member
קראתי מאמר שמציג את בעיה - מכיוון שונה

במאמר שקראתי הוצגה הבעיה של מיעוט בנות דווקא. רואים אותה חזק במדינות עולם השלישי, אבל לא רק.. גם בעבר, וגם היום - משפחות במדינות כמו סין, הודו וכו' העדיפו בנים על פני בנות בגלל שאלה יכלו לפרנס את משפחותכם ולא היוו "עומס" על משפחה כמו בנות.
ההבדל הוא שבעבר - לא היו אמצעים כמו אולטרסאונד - ולא היו יכולים לדעת מה אם נושאת עד הלידה. אז הייתה נולדת בת - ובמקרה הכי גרוע היו נוטשים אותה, אבל הייתה ממשיכה לחיות.. מאז עידן אולטרסאונד - ניתן לדעת מה יש ברחם, והרבה משפחות שם בוחרות להפיל את בנות (אגב - בגלל זה בסין והודו היה (אני חושבת שעדיין ישנו) איסור לרופא להגיד לאם מה המין של העובר).
הדבר גרם להפרת איזון טבעי - והיום בסין יש יותר בנים מאשר בנות. החשש הוא שבשימוש בטכנולוגיות שיש היום אנחנו נפר את איזון באופן משמעותי. זאת אומרת - כשלא היה אולטרסאונד - בנות המשיכו להיוולד, מרגע הופעת אולטרסאונד - התחילו להפיל את עובריות - כי הרי בעייני רבים - עובר זה לא ילד - ויש פחות השלכות מוסריות. עכשיו שיש לנו PGD - אין צורך אפילו להפיל - פשוט לא מחזירים את עובר בעל "מין לא רצוי". במילים אחרות - זוהי מדרגה נוספת המורידה את רגישות המוסרית שלנו.

כאשר אני רואה את כל זה מול עיניי, אני מבינה את סיבה לועדה, על מנת שלא נפר את איזון הטבעי, כמו שזה נעשה במדינות רבות. למרות שבאוקראינה ניתן לבצע PGD ללא כל בעיה, ואני כן מאוד רציתי את בת, לא חשבתי שיש לי זכות להתעסק עם זה, ובחרתי לסמוך על "ההוא למעלה". יחד עם זה - אני אישית לא הייתי זו שתגיד למישהי אחרת מה נכון לעשות. אני מציגה את דעתי בלבד, ולדעתי אם זוג מודע לכל ההשלכות, ועדיין מעדיף לנסות - הוא עושה הדבר נכון לו.

ישנה בעיתיות בעניין- לכאן ולכאן...

מבינה מאוד את הדילמה. מודה שבשלב כלשהו גם בנו חלפה המחשבה...
הרי להבדיל מזוגות אחרים, אין לנו אפשרות לעשות עוד ועוד ילדים עד שיהיה לנו משני המינים. וכן, גם אנו כמו הורים אחרים רוצים ילדים משני המינים. זה נראה לי מאוד מובן.
בסופו של דבר, כמו שהדבר עבר בראשנו כך הוא גם חלף. הרגשנו שלא מעונינים להתערב בטבע, שניתן לבורא להחליט עבורנו.
שמחה לבשר, וזוהי גם יצאתי מהארון, שיש לנו בת בדרך

ורק שיעבור בקלות ובידיים מלאות- אמן!

MAMALY

New member
אני יודעת

שבחו"ל ניתן לעשות טיפול PGD לבחירת מין ילוד זה עולבה או עלה בכל אופן לפני שנתיים בערך 1600 יורו (בקפריסין) היות שהאישה בינכך עוברת IVF שתעשה את השאיבה שם מה הבעיה?

אישית אני לא מתערבת ולא רוצה להתערב בבחירת מין ילוד יכולתי לעשות את זה כמה פעמים ולא עשיתי בגלל שאנחנו לא יודעים את כל ההשלכות על ילדים שנולדו לאחר שהוצא תא אחד מהבלסטוציסט אבל הרצון בילד ממין שונה הוא מובן בעיני לא צריך להתנצל עליו ולדעתי התערבות המדינה בענינים פרטיים כאלו היא משוללת כל יסוד כל עוד לא נדרש מימון מהמדינה.

לפני עשור ככה בדיוק דיברו על IVF צריך להתקדם.

ממלי שבבית שלה יש רק בנים.

מחכה1

New member
לדעתי לוועדה לא צריכה להיות אמירה בכלל.

הוועדה צריכה רק לקבוע אם הזוג עומד בפני הקריטריונים לעבור תהליך פונדקאות.
זהו.
לא אמורה להיות לה סמכות לקבוע את מספר הילדים במשפחה, או את מינם.
אישית לא הייתי "משחקת" עם זה.. לעבור IVF והחזרות קשה גם ככה, ושום דבר לא מובטח. אבל אם הזוג הזה מוכן, מבחינה אתית רגשית וכספית, אז זה עניין שלהם.
מאחלת להם הצלחה

שכל אחד יעשה מה שטוב לו

אני לא חושבת שאני הייתי עושה את זה, אבל אני בהחלט יכולה להבין את הצורך והרצון בילדים משני המינים. גם אני רוצה

זה לא מתאים לכל אחד. לי זה נראה כמו התערבות מיותרת. אני תמיד רציתי בת, אבל עכשיו שהתינוק המתוק שלי אצל י' בבטן אני רק רוצה שיצא בריא ושלם וממש לא משנה לי שהוא בן, אני אפילו מתחילה להתחבר לכל הדברים של הבנים
. אני לא יודעת מה הייתי מרגישה אם היו לי חמישה בנים....בטוחה שהייתי רוצה בת, אבל שוב, לא נראה לי שהייתי מרחיקה לכת עד כדי כך.
בכל מקרה הוועדה היא לא זו שהיא לקבוע או להתערב!!!!!!! וכל העסק של להוכיח שילדים ממין אחד גורמים להם למשבר ובעיות נפשיות......נו באמת! אם הורים רוצים לדעת את מין הילוד ולקבוע אותו מראש- זכותם.

יש 2

New member
אנחנו עשינו pgd-בת בכל מחיר

לא הצליח.עשינו הפריה רגילה ויצאה בת...

richel1

New member
לדעתי התערבות מיותרת

אני מדברת מהמקום של מה זה חשוב מה יהיה? העיקר שיהיה ויצא/תצא בריא/ה ושלם/ה...
מצד שני יכולה להבין את הרצון העז למין נוסף במידה ובבית יש רק ילדים ממין אחד.
באיזשהו מקום זו התערבות במאזן הטבעי.
קצת קשה לי להבין את זה.
יש לי מכרה בעבודה שממש בכתה (ולא מהתרגשות) כשנודע לה שיש לה בת
, אולי יש אנשים שזה ממש עניין חשוב להם שלהם ושיהיה להם לבריאות
.

למעלה