בחירת מודד????

efratcn

New member
בחירת מודד????../images/Emo2.gif

חשבתי שזה יהיה החלק הקל ומסתבר שלא
קיבלתי מהאדריכלית שני שמות (פרטי וחברה) ודליתי מהאינטרנט עוד כמה גורמים לקבלת הצעות מחיר. בינתיים מהפרטי של האדריכלית קיבלתי הצעה של 1800 ש"ח (לא כולל מע"מ. התחלתי להתרגל לזה...) - מדידה של השטח והעברת תוכניות תוך שבועיים, ללא סימון גבולות (אמר שזה הרבה פעמים דרישה בגלל סכסוך שכנים. איננו מסוכסכים אבל האם נידרש לזה בהמשך? ואם כן, אז מי יעשה את זה ובכמה $$$?). אחר 2500 ש"ח (ויכניס לי את האלמנט, קרי חצי מע"מ בהחלקה, יענו בשחור) והתחיל להצדיק את העלות בזה שהמדידה דורשת אישורים מהרשויות ותחקיר (האם מרח אותי כממרח שוקולד על חלה טריה?). ואני מחכה לעוד הצעות מחיר. מה צריך בעצם? מה חשוב שהמודד ימסור בתוכניות ובשטח ושעליהם צריך להתעקש?

כמו שכתבתי בשרשור הקודם

מפת מודד טובה לחצי שנה בלבד. אם "פג תוקפה" יש לחדש את המפה וכדי לסגור את המחיר ל"חידוש" כבר בהתחלה אחרת יתכן שינסו לחלוט אוך כמו תה של ארוחה מתחלת

efratcn

New member
תודה ../images/Emo13.gif בהצעת המחיר האחרונה ביררתי את זה.

תודה.

בינא

Member
להלן תשובות...העתקה מהשרשור למטה...

המחיר סביר, בתנאי שהוא כולל 3 דברים: 1) מדידה של מצב קיים והוצאת תוכנית טופוגרפית לאדריכל ולתוכנית ההגשה. 2) סימון 4 פינות המגרש (או יותר אם יש), סימון קווי הבניה (4 פינות לפחות), סימון גובה ה-0 ואשור הבצוע של הנ"ל בכתב לועדת בנין ערים (חתימה על טופס שמקבלים עם היתר הבניה). 3) הוצאת תוכנית AS-MADE לאחר בצוע הרצפה הראשונה והוצאת אשור לאחר גמר השלד, שהמבנה עומד במקומו הנכון לפי התוכניות והאישורים.

efratcn

New member
OK... מה הכוונה בסעיף 3?

והאם רלוונטי לבית בהרחבה (כלומר שחלקו קיים) או לבית חדש לחלוטין?

בינא

Member
רלוונטי לכל מבנה שמקבל היתר לבניה

גם להרחבה קיבלת היתר לבניה לכן גם להרחבה רלוונטי.

efratcn

New member
לטענת האדריכלית שלנו וגם ממה שקראתי פה

וגם ממודד שדיברתי איתו - לא צריך להרחבה סימון אחרי קבלת היתר (נו בשלב של הגרמלינס
). בכל מקרה, תודה

בינא

Member
לא צריך סימון להרחבה או כן צריך...?

עם כל הכבוד לאדריכלית שלכם ובלי שום כבוד למודד שדיברת איתו שמטעה אותך בגדול... 1) דווקא להרחבה נחוצה מדידה מדויקת מראש של הנכס לכמה צרכים: א) לתכנון ההרחבה וההתאמה המדויקת שלה לקיים. ב) לצורך ההגשה לקבלת היתר הבניה להרחבה. ג) כבסיס לתוכנית AS MADE, שחובה כיום להגיש עם סיום הבניה. ד) כבסיס לתשלום ארנונה לאחר ההרחבה ולמיקוח עם העירייה שתמיד המודדים שלה מנפחים את שטח המבנה. בפועל, כדי לבנות את ההרחבה, לא חובה להביא את המודד לסימון פינות ההרחבה בגלל שיוצאים למדידה על בסיס המבנה הקיים*... * הסתייגות לנ"ל - כאשר ההרחבה מתבצעת על מבנה ישן שבנוי עקום, רצוי שהמודד יסמן את הרחבה בגלל שבמבנה עקום יש בעיה למצוא זוית ישרה ונקודות יחוס למדידה. עבור הרחבת בניה לא צריך טופס 4 בגלל שיש כבר חיבור חשמל, מים וביוב קבועים אבל כן צריך תעודת גמר וטופס אישור מהרשות המקומית אחרת תהיה בעיה במכירה בעתיד. מי שעובד מסודר ולא חוסך במדידות ובתכנון, חוסך אלפי שקלים בבצוע וברישוי...

efratcn

New member
אני לא טובה במונחים המקצועיים אז אני אסביר../images/Emo13.gif

במילים הפשוטות יותר. חובה מדידה של השטח והמבנה הקיים מראש, טרם שבונים תוכנית. אי אפשר אחרת ובמקרה שלנו, אין לשמעונים (הגוף ההנדסי האחראי) בכלל תוכניות של הבית שלנו כך שאנחנו לא מחכים עם המדידה. אין צורך במדידה אחרי קבלת ההיתר (גרוניס? גרמלינס? וואט אבר
) שעבורה המודד גובה סכום נוסף. ההסבר שקיבלתי (וגם נאמר פה בפורום אני רק לא זוכרת מי) הוא שיוצאים ממבנה קיים ולכן אין צורך בשלב הזה (מישהו פה אמר גם שעל הקבלן ללמוד היטב את התוכניות ואין שום צורך במודד בשלב מאוחר יותר). אז ממה שאני מבינה מדבריך - א,ב,ד יתקיימו. לא מבינה מה זה תוכנית AS MADE. ואנחנו בהחלט עובדים מסודר ולא חוסכים בכספים. תאמין לי. יש לנו אפשרות לוותר על ממ"ד ואנחנו לא עושים את זה. לא מתפשרים בהרבה דברים שאחרים מרימים גבה לגביהם, פשוט כי אנחנו לא אוהבים לעגל פינות.

בינא

Member
ההרחבה של מבנה בקיבוץ שונה אבל...

ועדת בנין ערים "שמעונים" שהיא ועדה חדשה יחסית, דורשת דרישות שאחרים לא דורשים ו"מוותרת" על דרישות מקובלות בכל הועדות בארץ...למה...? ככה הם עובדים. AS MADE = כמו שבוצע בעברית וזו תוכנית שמודד חייב להוציא לאחר מדידה עם גמר בניית השלד ואותה צריך כדי לקבל תעודת גמר בניה...בקיבוצים זה שונה כי למעשה לא צריכים, נכון להיות את התעודה הזו...אבל בעתיד הקרוב לאחר גמר ה"שיוך" וכאשר תבקשו למכור את הבית, לא תוכלו בגלל שהמבנה לא נרשם ולא קיבל תעודת גמר... "(גרוניס? גרמלינס? וואט אבר)" - לא יודע מה זה ומעולם לא שמעתי ביטויים כאלה בהקשר לענף הבניה... " מישהו אמר", "מישהו כתב" = מידע שאין לו שום בסיס, לא חוקי , לא עובדתי ובדרך כלל גם לא נכון... הקבלן יכול להתבסס על המבנה הקיים כשהוא מסמן לעצמו את ההרחבה - אין ויכוח, בעיקר אם הוא יודע למדוד...

efratcn

New member
אני לא גרה בקיבוץ

אלא בישוב קהילתי. בכל מקרה לקחתי לתשומת ליבי. אני מאד בספק אם יחמירו פה עם הבונים מאחר ואנחנו על התפר של עוטף עזה ואיזור עדיפות לאומית א'. יש פה לא מעט הטבות והקלות. בכל מקרה לקחתי לתשומת ליבי. ומה זה שיוך? שיוך למי?

בינא

Member
"שיוך"=חיבור שטח מגרש למבנה שיושב עליו

זהו תהליך שעוברים הקיבוצים בשנים אלה, בו השטח הצמוד למבנה בו הם גרים יהיה שייך לשטח עליו יושב המבנה בנוסף למבנה עצמו בו הם יושבים מתוקף היותם חברי הקיבוץ אבל אינם בעליו החוקיים. השיוך יעביר את המבנה עם השטח המוגדר לבעלותם...מתישהו בעתיד. התהליך הזה קורה רק בקיבוצים ומטרתו להבי את מצבם של הקיבוצניקים למצבם של המושבניקים...פחות או יותר.

efratcn

New member
ודבר נוסף - חוקים לא חלים רטרואקטיבית

למיטב ידיעתי, כך שלא סביר שיחייבו אותנו עבור משהו שלא חוייבנו בו בביצוע עצמו. כמו שאנחנו לא מחוייבים לבנית ממ"ד כך לא סביר שיחייבו אותנו בהחלה של חוקים חדשים, גם אם הם תופסים במקומות אחרים בארץ או בוועדות אחרות.

למעלה