בחירת כוון בחיים

בחירת כוון בחיים

שלום יש לי שאלה קצת לא שגרתית אני נכה שאמורה לעבור שיקום של ביטוח לאומי השיקום הזה הוא חד פעמי כלומר מגיע לי קורס אחד לכל החיים ברגע שמיציתי אותו זהו. לא מגיע לי קורס נוסף - בגלל זה חשוב לי שהבחירה תהיה נכונה עשו לי מבחנים מטעם ביטוח לאומי בהם נמצא שעקב רמת האינטליגנציה שלי והכישורים שלי אני מתאימה לכל מה שאבחר ללמוד מה שמבחינה אחת מחמיא לי אבל מבחינה אחרת רק סיבך לי את העניינים
ההנחיה שלהם היא שאבחר מה שאני רוצה ללמוד... ואין לי מושג מה זה. הקורס שהם מממנים הוא בעלות של כ-17 אלף ש"ח ויכול להיות בעקרון גם לימודים אקדמיים באישור מיוחד אם זה לתואר שהוא גם מקצוע עקב המגבלה ממנה אני סובלת אני לא יכולה לעבוד במשרה מלאה ככה שמה שאני צריכה לבחור אמור לכוון אותי לכוון שאוכל לעסוק בו במשרה חלקית אבל מכיוון שעקב מצבי ההוצאות שלי גבוהות וקצבת נכות היא סוג של בדיחה וממש לא מספיקה לכלום (הקצבה המקסימלית עומדת היום על פחות מ-2000 ש"ח לחודש...) אני צריכה למצוא עבודה שגם במשרה חלקית אצליח להשתכר שכר שעתי מספיק גבןה שיכסה לי את כל ההוצאות (עזרה בבית, תרופות ומחיה בסיסית) כלומר לא משהו שיביא אותי להשתכרות של שכר מינימום שעתי אלא לפחות 40-45 ש"ח שעתי בחישוב גס כדי שאוכל לעבוד לא יותר מ-5 שעות ביום בגלל מצבי. מה שנראה לי שפוסל את כיוון שוק ההייטק. טלמרקטינג ומכירות בכלל זה משהו שאני ממש לא אוהבת. פרונטלי ממש לא, בגלל מצבי, לא מרגישה בנוח, וטלפוני פשוט לא אוהבת. כאמור יש לי כישורים רבים, ניהוליים, יצירתיים, אומנותיים, זיהו במבחנים שאני טיפוס ריאלי אבל גם הומני, אני יכולה לעבוד בכתיבה אבל גם בחשבונות, עבדתי בזמנו בבנק ובניהול משרד וגם עם ילדים ובעלי חיים, עד היום בכל מה שעסקתי בו הצלחתי רק שבשל הנכות שלי לא יכולתי לעבוד במשרה מלאה (המצב החמיר עם השנים) ונאלצתי לעזוב בשלב זה או אחר את העבודה עד שנפלטתי לחלוטין משוק העבודה היום מראש לא אחפש משרה מלאה, אבל כאמור זקוקה להכנסה מסויימת כדי להתקיים השאלה שלי היא כזו - איך אני יכולה לדעת אילו מקצועות נדרשים היום בשוק? איך אני יכולה לדעת באילו מקצועות ניתן לעבוד במשרה חלקית ועדיין להרוויח שכר סביר (כ-4500 ש"ח לחודש על משרה חלקית) ? האם קיים ייעוץ שלא עולה אלפי שקלים שמן הסתם כמי שחיה מקצבת נכות כרגע (של 2000 ש"ח) אין לי... ? הקורסים שאני מחפשת חייבים להיות במקצועות שמוכרים ע"י משרד העבודה/ התמ"ת על מנת שיאושרו ע"י הביטוח הלאומי תודה על הסבלנות בקריאת ההודעה ולמי שיהיו תשובות - אודה הערה - עקב מצבי זה חייב להיות באזור המרכז שם אני גרה תודה

meytab

New member
היי, אני אנסה לעזור

קודם כל אני חייבת להודות שאני לא יודעת אילו קורסים מוכרים ע"י משרד העבודה או התמ"ת אשמח אם תוכלי מעט לפרט לפחות בתחומים כדי שאוכל לנסות לעזור שאלה שניה - האם הנכות שלך מאפשרת לך לעבוד גם בעבודה שאינה משרדית או שזה חייב להיות משהו משרדי ? אני חושבת שבתור התחלה כדאי לך להיכנס לאתרי דרושים, לבדוק אילו משרות חלקיות מתפרסמות שם ולפעמים הם כותבים גם מה המשכורת המיועדת זה יכול לתת לך מושג התחלתי לגבי תחומים שונים. לגבי שאלתך על ייעוץ - את מוזמנת להיכנס לאתר שלי. ייעוץ כמו שאת מדברת עליו לוקח משהו כמו 2-3 פגישות וזה בהחלט לא יוצא יקר

היי, תודה ../images/Emo13.gif

אז ככה קודם כל - ממש לא חייב להיות משרדי כאמור עבדתי עם בעלי חיים אוהבת יצירה, בישול, ועוד הרבה דברים אחרים פחות עבודה פיזית, פחות עבודה של ישיבה/ עמידה ממושכת וכאמור לא יכול להיות הרבה שעות בכל מקרה גם אני לא ממש יודעת מה הם כל הקורסים המאושרים יודעת רק שכל הקורסים האלטרנטיבים לא מאושרים וקואצ'ינג גם לא לפחות בינתיים כל קורס שניתן להבחן עליו במשרד העבודה או במשרד התעשיה והמסחר מוכר.. גם לי ניתנו תשובות די ערטילאיות... הלוואי והיו פשוט נותנים לי רשימה הייתי מוחקת ממנה מה שלא רלונטי על שיטת האלימינציה והיה לי הרבה יותר קל אולי גם היו צצים לי כמה רעיונות משם כמו בשיטת המנילה בצבא... אבל - מקשים עליי קצת
מקוה שבסוף התהליך נוכל להגיד שהמאמץ השתלם מיידנכנסת. גם לאתרי הדרושים וגם לאתר שלך תודה

MyTaoWay

New member
אממ... תשובות...

שאלה קטנה אלייך= האם את רוצה להמשיך להיות שכירה?? המלצות שלי... תלמדי קורס קוסמטיקה!!! זה מאוד משתלם, כי יממנו לך את הלימודים,(מכיר הקורס הוא 13,000 שח ! ) וגם כשתהיי קוסמטיקאית את יכולה: *לעבוד במשרה חלקית ושכר שלך יהיה מצויין *וגם למכור מוצרי קוסמטיקה (כמו קרם לפנים וכו')- זה יעלה לך את המשכורת החודשית * והכי חשוב זה- את יכולה להיות עצמאית ולעבוד מהבית!!

אז ככה..

לא חייבת להמשיך להיות שכירה אבל לפחות בהתחלה מעדיפה כן להיות שכירה כי אין לי הון התחלתי כאמור כיום "מתקיימת" מקצבה של 1900 ש"ח לחודש מה שבעיקר מכניס אותי לחובות אז לא אוכל לפחות בשלב הזה לפתוח עסק עצמאי כי אי לי הון התחלתי צריכה קודם לכסות חובות ולבסס את עצמי כלכלית לפני שאוכל לקחת סיכון כלכלי של להיות עצמאית כי מן הסתם בעסק עצמאי יש השקעה ראשונית ויש סיכון שאולי לא מרוויחים. צריכה לפחות בתקופה הקרובה משהו שיעזור לי "לעלות על המסלול" אין לי בעיה למצוא נניח מקצוע שאפשר לעבוד בו גם כשכירה ואח"כ להתפתח כעצמאית אבל לא ישר עצמאית לגבי קוסמטיקאית לצערי המקצוע לא מתאים לי בגלל הנכות שלי המגבלה שלי לא תאפשר לי לעבוד בו חשבתי דווקא על איפור מקצועי שיכול לתת לי לעבוד גם בחנויות וגם כפרילנסית מה דעתך? זו היתה אחת האפשרויות שחשבתי עליהן כי אני נמשכת לתחום היצירה והאמנות האם יש ביקוש בענף הזה או שהשוק רווי ?

MyTaoWay

New member
העצה שלי=

ללמוד איפור זה יהיה מצויין!! כי יש בזה פרנסה (במיוחד לשכירים), כעצמאית יהיה עלייך לבנות מעגל לקוחות קבוע... אבל ! העצה שלי היא- לכי ללמוד קוסמטיקה! כי : *גם בקוסמטיקה את לומדת איפור!! * לאחר הלימודים את מקבלת 2 תעודות- 1 .של קוסמטיקאית 2 .של מאפרת. * עוד דבר חשוב- לימודי קוסמטיקה מאושרים על ידי משרד התמ''ת איפור-לא.! הקורס של קוסמטיקה עולה 13000 שח'' שיממנו לך, וקורס איפור של 12 מפגשים כל מפגש 3 שעות= עולה בערך כ6000 שח!!! אם את לא תשלמי על הלימודים= כבר עדיף ללמוד קוסמטיקה של משרד התמ''ת ולקבל 2 תעודות!!!! ( מאפרת וגם קוסמטיקאית) ואחכ'' את יכולה ללמוד איפור למתקדמים אם באה לך! אם יש עוד שאלות אני פה,
נ.ב כאן לינק עם תעודות שאת מקבלת בסוף הקורס= http://gigiacademy.co.il/%F7%E5%F1%EE%E8%E9%F7%E4+%F8%F4%E5%E0%E9%FA.html

benip21

New member
אשמח לעזור

אני גם מוגדר כנכה, ובתהליך שיקום ( לנוער) ז"א מעבר לתעסוקה מוצאים לי בפרויקט הזה עבודה אני כרגע עובד במפעל לחומרי ניקוי . בתיכון למדתי כלכלה וניהול והמשכתי להנהלת חשבונות זה אחלה מקצוע . מומלץ מאוד ואתה יכול לעבוד בחצי משרה במשרד ממוזג אצל רואה חשבון חברהאו מפעל. ולהיות גם עצמאי ללמוד ראיית חשבון או יעוץ מס ולפתוח משרד להנהלת חשבונות.

benip21

New member
סליחה את*

וזה אחלה עבודה משרדית קורס הנה"ח סוג 1+2 בפיקוח משרד התמ"ת מהמכללה למינהל עולה 4000 שקל לא יקר מידי

גם על זה חשבתי

השאלה אם זה כדאי... לא מחפשת דווקא קורס זול אלא להיפך אני מקבלת קורס של 17000 ש"ח אבל אחד השאלה אם שווה לי לבזבז קורס של 4000 ש"ח שלא ממש יתן לי הרבה כי השאלה אם סוג 1+2 יתן לי עבודה שאוכל להרויח בה בחצי משרה 5000 ש"ח? ולפתוח משרד אני צריכה ללמוד ייעוץ מס או ראית חשבון שאני יכולה ע"ח ביטוח לאומי אבל בשביל זה אני צריכה את הבסיס של סוג 1+2 (בשביל יעוץ מס או בשביל סוג 3 או חשבי שכר או מנהלי חשבונות בכירים) שעדיין אין לי מבין את הבעייתיות? בשביל מה שאני צריכה כדי להגיע לרמה שאוכל להשתכר בחצי משרה מה שאני צריכה אני צריכה בסיס מסויים שאין לי אפילו הכסף לשלם אותו היום כי היום אני "חיה" מפחות מ-2000 ש"ח שמתוכם אני גם משלמת שכ"ד וחשבונות וכבר עכשיו נמצאת בחובות מטורפים. אז אני יכולה באמת לבקש ואולי יאשרו לי ללמוד ראיית חשבון... אבל אז זה לימודים 3 שנים ועוד סטאז' ובינתיים אני לא עובדת ומצבי הכלכלי נוראי ואני חופרת עמוק את הבור הכלכלי שאנ ינמצאת בו מצד אחד הם מציעים שיקום מצד שני הם מציעים פתרונות די עקרים כדי לנצל אותו מילא אם היו נותנים את תקציב השיקום הזה ומאפשרים לנצל אותו באופן חופשי נניח לעשות קורס 1+2 ולעבוד שנה עד שאוכל לעשות סוג 3 ואז לנצל את היתרה שנשארה לי בתקציב השיקום שלי כדי לעשות את קורס ההמשך ואז אפילו חשבי שכר כי עדיין היה נשאר לי כסף בתקציב... ואז אנשים באמת היו יכולים להשתקם עד הסוף. תהליך שיקום אמיתי
אלא אם כן אתה יכול להגיד לי מנסיון וידע שתעודה של סוג 1+2 מספיקה היום כדי למצוא עבודה בחצי משרה שתתן לי שכר של כ-5000 ש"ח לחודש ואז הכי הרבה אני אלחץ קצת ועל חשבוני לאט לאט אשלים את השאר... כי אם ב-1+2מרוויחים ככה אז עם סוג 3 או חשבי שכר ויועצי מס בטח מרוויחים יותר ואז זה באמת כבר שווה להשקיע אפילו מכספי שלי (כי כבר יהיה לי אולי) ומי יודע אולי אפילו אוכל לפתוח משרד ביום מן הימים ובאמת לא אזדקק לטובה מאף אחד. יש לך מושג בעניין במקרה?

benip21

New member
למה לא נכון

תתחילי לעבוד אצל משרד רואה חשבון בהתחלה תתקדמי ותלמדי סוג 3 וחשב שכר בכיר זה מספיק בהחלט. סוג 1+2 תוכלי לעבוד עם חצי משרה פשוט שאת סוגרת תנאים סוציאלים חוזה עבודה את אומרת שיש לך נכות. תעבדי אצל משרדי רואי חשבון תתקדמי תלמדי סוג 3 וחשב שכר ואז תהיה עצמאית ותוכלי לקבל שכר מינימום ולצאת מהבוץ זה מה שאני עושה אלה שונה ממך אני רוצה להיות עצמאי לחלוטין בסביבות גיל 30/40 לפתוח משרד ליעוץ מס . אבל סוג 1+2 סוג 3 וחשב שכר בכיר יספיק בהחלט! אשמח להתיעץ איתך בפרטי מסנג'ר או דואר אלקטרוני בני.

לא נראה לי שהבנו...

אחרי שיהיה לי סוג 3 אוכל לקבל שכר מינימום? שזה 3800?..... ואז אוכל לצאת מהבוץ? איך בדיוק? היום אני צריכה 5000 ש"ח לחודש... איך אחרי שאשלם מהכיס שלי על קורס שעולה כ-5000 ש"ח ואז אגיע לשכר שנמוך ב-1000 ש"ח ממה שאני צריכה אני אצא מהבוץ?... אני צריכה להגיע היום להכנסה של 5000 ש"ח לחודש כדי לצאת מהבוץ. זה מה שדרוש לי עם ההוצאות שלי על דירה, הוצאות חודשיות של מחיה, תרופות ועזרה שאני זקוקה לה בגלל המצב שלי. בנוסף לקצבה שאני מקבלת בגלל שעשיתי חישוב וההוצאות החודשיות שלי הן כ-7500 ש"ח לחודש. אז איך שכר מינימום יעזטר לי לצאת מהבוץ אחרי שעוד אשלם מהכיס כ-5000 ש"ח על קורס נוסף וזה אחרי שאעבוד שנה בתפקיד זוטר יותר?.. לפי מה שקראתי כדי לעשות קורס סוג 3 צריך ותק בעבודה כמנהלת חשבונות סוג 2 של שנה לפחות. אם כסוג 3 ארויח כ-3800 ש"ח זה אומר שכסוג 2 ארויח פחות.. איך זה בדיוק מוציא אותי מהבוץ? לי זה נראה שזה חופר לי את הבור עמוק יותר לא נראה לי שהבנו אחד את השניה..

benip21

New member
ככה

אשמח לשווח איתך בפרטי/מסנג'ר דואר אלקטרוני אני לא מבטיח כלום, את צריכה לצבור ניסיון, תמיד בהתחלה זה קשה גם המצב בארץ קשה. אנ עובד דרך מרכז שיקום ככה שהקציבה לא ניפגעת והם ימצאו לי גם עבודות בהמשך. אשמח לשוחח איתך.

למעלה