אני רק שאלונת
New member
בחירת כוון בחיים
שלום יש לי שאלה קצת לא שגרתית אני נכה שאמורה לעבור שיקום של ביטוח לאומי השיקום הזה הוא חד פעמי כלומר מגיע לי קורס אחד לכל החיים ברגע שמיציתי אותו זהו. לא מגיע לי קורס נוסף - בגלל זה חשוב לי שהבחירה תהיה נכונה עשו לי מבחנים מטעם ביטוח לאומי בהם נמצא שעקב רמת האינטליגנציה שלי והכישורים שלי אני מתאימה לכל מה שאבחר ללמוד מה שמבחינה אחת מחמיא לי אבל מבחינה אחרת רק סיבך לי את העניינים
ההנחיה שלהם היא שאבחר מה שאני רוצה ללמוד... ואין לי מושג מה זה. הקורס שהם מממנים הוא בעלות של כ-17 אלף ש"ח ויכול להיות בעקרון גם לימודים אקדמיים באישור מיוחד אם זה לתואר שהוא גם מקצוע עקב המגבלה ממנה אני סובלת אני לא יכולה לעבוד במשרה מלאה ככה שמה שאני צריכה לבחור אמור לכוון אותי לכוון שאוכל לעסוק בו במשרה חלקית אבל מכיוון שעקב מצבי ההוצאות שלי גבוהות וקצבת נכות היא סוג של בדיחה וממש לא מספיקה לכלום (הקצבה המקסימלית עומדת היום על פחות מ-2000 ש"ח לחודש...) אני צריכה למצוא עבודה שגם במשרה חלקית אצליח להשתכר שכר שעתי מספיק גבןה שיכסה לי את כל ההוצאות (עזרה בבית, תרופות ומחיה בסיסית) כלומר לא משהו שיביא אותי להשתכרות של שכר מינימום שעתי אלא לפחות 40-45 ש"ח שעתי בחישוב גס כדי שאוכל לעבוד לא יותר מ-5 שעות ביום בגלל מצבי. מה שנראה לי שפוסל את כיוון שוק ההייטק. טלמרקטינג ומכירות בכלל זה משהו שאני ממש לא אוהבת. פרונטלי ממש לא, בגלל מצבי, לא מרגישה בנוח, וטלפוני פשוט לא אוהבת. כאמור יש לי כישורים רבים, ניהוליים, יצירתיים, אומנותיים, זיהו במבחנים שאני טיפוס ריאלי אבל גם הומני, אני יכולה לעבוד בכתיבה אבל גם בחשבונות, עבדתי בזמנו בבנק ובניהול משרד וגם עם ילדים ובעלי חיים, עד היום בכל מה שעסקתי בו הצלחתי רק שבשל הנכות שלי לא יכולתי לעבוד במשרה מלאה (המצב החמיר עם השנים) ונאלצתי לעזוב בשלב זה או אחר את העבודה עד שנפלטתי לחלוטין משוק העבודה היום מראש לא אחפש משרה מלאה, אבל כאמור זקוקה להכנסה מסויימת כדי להתקיים השאלה שלי היא כזו - איך אני יכולה לדעת אילו מקצועות נדרשים היום בשוק? איך אני יכולה לדעת באילו מקצועות ניתן לעבוד במשרה חלקית ועדיין להרוויח שכר סביר (כ-4500 ש"ח לחודש על משרה חלקית) ? האם קיים ייעוץ שלא עולה אלפי שקלים שמן הסתם כמי שחיה מקצבת נכות כרגע (של 2000 ש"ח) אין לי... ? הקורסים שאני מחפשת חייבים להיות במקצועות שמוכרים ע"י משרד העבודה/ התמ"ת על מנת שיאושרו ע"י הביטוח הלאומי תודה על הסבלנות בקריאת ההודעה ולמי שיהיו תשובות - אודה הערה - עקב מצבי זה חייב להיות באזור המרכז שם אני גרה תודה
שלום יש לי שאלה קצת לא שגרתית אני נכה שאמורה לעבור שיקום של ביטוח לאומי השיקום הזה הוא חד פעמי כלומר מגיע לי קורס אחד לכל החיים ברגע שמיציתי אותו זהו. לא מגיע לי קורס נוסף - בגלל זה חשוב לי שהבחירה תהיה נכונה עשו לי מבחנים מטעם ביטוח לאומי בהם נמצא שעקב רמת האינטליגנציה שלי והכישורים שלי אני מתאימה לכל מה שאבחר ללמוד מה שמבחינה אחת מחמיא לי אבל מבחינה אחרת רק סיבך לי את העניינים