בחירת חופה

skyhigh

New member
בחירת חופה

האלן כולם! אני די חדש בספורט (23 קפיצות), אבל לא לקח הרבה זמן, ונשביתי! אני יודע בכל תא בגופי שאמשיך לקפוץ ולהתמקצע בספורט :) ברצוני לשאול לגבי בחירת חופה, ואני מתכוון לפרטים מעבר לגודל החופה הרצויה. מה ההבדל למשל בין חופות Performnce Design וחופות Aerodyne Research? האם ההבדלים בין ה containers השונים נעוצים רק בצורת הפתיחה? האם ניתן להצמיד כל חופה שהיא לכל container שהוא? האם הראשי והרזרבי חייבים להיות מאותה חברת ייצור? בילתי כמה שעות באתר square1, וההתרשמות שלי היא שהחופות שונות גם באליפטיות שלהן, PD הכי חזקים בשוק (גם מבחינת הבדיקות וגם מבחינת המוצרים) ונראה שבחירת ה container היא די שרירותית. זה נכון?

OhadNir

New member
../images/Emo18.gifציוד...

קודם כל, שיהיה בהצלחה! שנית, לפני שאני עונה על השאלות אני רוצה להמליץ לך בשלב זה להסתפק בציוד טוב יד שניה, או אפילו שלישית. מבחינה מקצועית לא תרגיש הבדל גדול, אבל הארנק שלך ירגיש הבדל ענק. אחרי שתצבור עוד 200-300 צניחות ובאמת תתמקצע, תוכל לקנות משהו חדש שיענה על הצרכים שלך טוב יותר. ממילא מה שאתה צריך עכשיו זה ציוד "מעבר". לשאלותיך,ההבדלים בין PD ל-AR לא גדולים במיוחד. שני היצרנים מייצרים חופות HIGH PERFORMANCE ו-MEDIUM PERFORMANCE טובות ואמינות. אני חושב שהשוק של PD חזק יותר משמעותית. בעיקרון כל קונטיינר יכול להכיל כל חופה ובלבד שתתאים כמובן לגודלו. הרזרבי יכול להגיע מחייט מטימבקטו והראשי של סנדלר מזימבבווה (לא הם לא צריכים להיות מאותו יצרן...). ככלל לחופות יש מספר מאפיינים המשפיעים ישירות על הביצועים: 7 תאים מול 9 תאים- משנה את יציבות החופה. אליפטית, חצי אליפטית או מלבנית- משנה את מהירות הטיסה ואת ביצועי הפניות(אובדן מהירות בפניה, אובדן גובה וכו) כנף אליפטית יעילה יותר מזו המלבנית. לגבי הקונטיינר- שני דברים חשובים: שיהיה נוח על הגוף ושיהיה נוח לתפעול. דברים נוספים הם מיעוט ככל שניתן בסקוץ´ (VELCRO) בגלל נטייתו להתבלות ולהפתח באויר, וחשיפה מינימאלית של הבריידל (הרצועה של הpilot chute) למניעת גמירה מוקדמת...של הנפילה החופשית. בכל אופן, תמיד דבר עם מדריך ראשי קודם לקניית הציוד כדי לוודא שאתה אכן קונה ציוד שמתאים למידותיך (למשקל הגוף משמעות גדולה מאד) ולניסיונך. תהנה, אוהד.

תמיד למדתי ש 7 תאים יציב מ 9 תאים

השאלה הנשאלת היא למה? מה גורם לחופה שהיא 7 תאים וששטחה זהה לשטחה של חופה 9 תאים להיום יותר יציב? אפשרות ראשונה: יותר תאים => יותר מתיחות של הבד כאשר החופה מתמלאת באויר=> בד מתוח יוצר מבנה הפרופיל מדוייק יותר => פרופיל מדוייק גורם לעילוי טוב יותר => תגובה זריזה יותר?! בברכת שמיים כחולים אורי

OhadNir

New member
כל יום לומדים משהו חדש...

חופה בעלת 7 תאים פונה בפחות חדות יחסית למקבילה לה בעלת ה-9, וזה נותן הרגשה כאילו היא יציבה יותר. הכולת של 9 תאים לפנות פנייה חדה יותר קשורה לזה, שההגה או משטח ההיגוי של הכנף נמצא רחוק יותר ממרכזה (חופת 9 תאים רחבה יותר מחופת 7). זה גם מה שנותן לה את היציבות הגבוהה בטיסה ישרה. איפה היית בשעורי אוירודינמיקה?

אבל, אבל, אבל...

אם כבר משווים מעולם הטיסה, דווקא מטוסים בעלי כנף קצרה יותר הם זריזים יותר, באנלוגיה הזאת חופה 7 תאים הייתה אמורה להיות יותר קיצונית בתנועות שלה. ואגב שעורי אוירודינמיקה? מה זה? בברכת שמיים כחולים אורי

oferbar

New member
ציוד חדש

מישהי כבר כתבה על זה מאמר: http://www.dropzone.com/gear/articles/SomeTipsonBuyingYourFirs.shtml אוהד צודק, כדאי משומש (במצב טוב), ואם תוכל לנסות את זה לפני הרכישה - עדיף. PD שולטים בשוק ויש להם חופות מצוינות ומבחר גדול לכל הרמות. AR זו חברה קטנה עם מבחר מאד מצומצם של חופות. ספינת הדגל שלהם זה ה Triathlon, חופה עם 7 תאים, שימוש כללי. היו לי שתיים כאילו, 170 ו 150. לאחת נקרעו המיתרים והשניה נקרעה בפתיחה. מזל רע? אולי... אחר כך הם הוציאו צעצוע בשם Diablo, שזה כלאיים של אליפטי עם 7 תאים. יש לי אחד כזה 135 שוכב בארון.לא משהו (לטעמי). אני חושב שבתור התחלה, PD יכול להיות בחירה טובה. משהו כמו Spectra או Saber. הם גם עושים רזרביים, למרות שיש עוד יצרנים טובים למשל PISA שמיים כחולים. עופר

למעלה