בחירת דרך...

smamit

New member
בחירת דרך...

במשך שנים אתה יודע מהי הדרך הנכונה, אתה צועד בה בבטחה. מתקדם בה. עולה במדרגות ההר, ומגיע להפתעתך לעוד הצטלבות. אחת מיני רבות כמובון. אלא שעכשיו אתה כבר לא כל כך בטוח, לאיזה שביל לפנות. האם להמשיך בדרך שלך. או שמה לפנות לצד אחר בדרך ולחפש דרכים חדשות. אתה יודע שתוכל להמשיך בדרך שלך, אף כי קשה היא, ואולי אף לגרום לה להשתנות. אך הרעיון על דרך חדשה שתוכל ללכת בה ולהיות שותף בה קורץ לך יותר ממה שתוכל לדמיין. ועם זאת לעזוב את כל מה שמההוה את החיים העכשיווים שלך לטובת דרך חדשה שאתה לא מכיר בכלל, את כל התפקידים, את כל האנשים. להיות לבד שוב. לחלוטין. ולנסות לא להראות לעצמך כבורח. והלבטים שבך גדלים הלוך וגדול. סימן שאלה ענק שחי בתוכך מתפוצץ וחי מחדש בכל יום ויום, בכל רגע ורגע.

deep ocean

New member
לא נראה לי.

הוא פירסם את זה גם בפורום דרך הלוחמים. למה חשבת שזה קשור אליך אגב? (זה מתקשר למשהו שכתבת פה?)

קראי שוב את המכתב שלו..

הוא מדבר בגוף שלישי.... כל הזמן אומר "אתה".. אם לא הייתי יודע יותר טוב הייתי חושב שהוא מדבר אלי..

smamit

New member
דיברתי על עצמי

בסוף בחרתי להשאר. הפנייה לא הייתה אליך. אלה היו לבטים ביני לבין עצמי. למרות ההחלטה עדיין לא הסתיימו לחלוטין. זה הכל עניין של סגנון כתיבה. אני שחף, נעים מאוד. ואגב, אני בת..

תנסי-."..לזרום עם השינוי.."

"החיים אינם מסדרון ישר וקל שבו אנחנו נעים בחופשיות,בלא קושי, אלא מבוך של מעברים שאנו נאלצים לגשש ביניהם את הדרך, כשאנחנו תועים ומבולבלים ומדי פעם מגיעים למבוי סתום. אבל,תמיד תפתח לנו דלת,אולי לא הדלת שהיינו חושבים עליה בעצמינו,אבל דלת שבסופו של דבר תתגלה כמועילה."---א. קרונין. ממליצה לך לקרא את הספר:"מי הזיז את הגבינה שלי", זהו סיפור העוסק במקדם השינוי... ומעניק כמה וכמה משפטי מפתח להתמודדות עם שינוי. לדוגמא: כשיש לך "גבינה" אתה מאושר! ככל שה"גבינה" חשובה לך יותר,כך אתה רוצה יותר להחזיק בה. הריחו את ה"גבינה" לעיתים קרובות ,כך תדעו מתי היא מתחילה להעלות עובש. תנועה בכיוון חדש מסייעת במציאת "גבינה" חדשה. עקוף את פחדך וכך תרגיש חופשי. וכו.. וכו.. "אם אינך משתנה אתה עלול להיעלם..."ספנסר ג´ונסון. |סביון
סביון|

לא חשבתי אחרת

ולא שאלתי אם דיברת אלי כי לא הבנתי נכון. ניסית לחשוב בעצם, למה כתבת את כל מה שהתכוונת לכתוב עליך? בלשון שכאילו את כותבת את זה על מישהו אחר? אני יודע מה התגובה לזה "זוהי צורת ביטוי". ואני אומר.. שזוהי צורת בריחה. לא נעים כל כך לראות שזה המצב שלי, שזה אני, שזה קורה בחיים שלי, אז יותר קל לדבר על מישהו אחר. את תראי, שאיפה שטיפה לא נעים לאנשים.. הם עוברים לדבר ב "אתה". הסמנטיקה תציל אותך. כיוון שלמיינד שלך, אין יכולת הבחנה, וברגע שאת מדברת אל מישהו אחר, אז הוא חושב שאצלך הכל בסדר, הוא לא "מבין למה התכוונת" כשתתחילי לדבר על עצמך.. הכי מילולית, אולי אז המיינד שלך יבין שצריך לעשות שינוי בקשר אליך. חישבי על כך.

smamit

New member
אני בדרך כלל מדברת אל עצמי בגוף...

ראשון, רק כשכתבתי את זה משומה כתבתי בגוף שני.. אולי באמת התכוונתי לא רק אל עצמי?! אולי הפנייה הייתה גם לעוד אנשים, שהתלבטו שאותה התלבטות.

למעלה