בחירת בן זוג

וואלה יש לך חום

יא הוזה,חחחהההה

maof

New member
צ'מעי...

אחרי מופע של הצ'יפאנדלס אין ספק שחום הגוף עולה ולגבי קונטה קינטה נו באמת...כולה תינוק שבישלו אותו יותר מדי במקום אחרי 9 חודשים נולד אחרי 10 והתוצאה השחמה
מעוף

נכון ,היא מאוד לא חופשית..

המילה "בחירה" לדעתי קצת מטעה.. כי זו לא ממש בבחירה אלא יותר התאמה של הצרכים האישיותיים שלנו.. בדיוק כפי שאנו רואים בגד בחלון ראווה ונכנסים לקנות אותו.. את הבגד לא ממש בחרנו, אלא הוא ענה על צרכים מסויימים באישיות שלנו.. הצבע, הצורה, הגיזרה, גרמו לנו להרגיש אליו משהו, שהביאו אותנו לבסוף לקנות את אותו הבגד .. בעיקרון זה נכון לכל דבר בחיים, כמעט על הכל אפשר להגיד שלא ממש אנחנו בוחרים, אלא זו יותר התאמה של המוצר או האדם לצרכים ולרצונות התת מודעים שלנו. מכאן אפשר להניח שאדם שטעה בנישואיו הראשונים, לא צריך להענות מיידית לרצונותיו העמוקים, אלא להשקיע יותר בבחירת בן הזוג השני שלו, כי הרי מי שאותם רצונותיו העמוקים והנסתרים הביאו לו שידוך מוצלח ממילא לא יצטרך לידי בחירה שנייה. קצת פלסף אני יודע, אבל אפשא לראות את זה גם ככה..

maof

New member
ואם ../images/Emo35.gif

הנישואים יתפרקו בגלל שרצונותיו העמוקים לא יגיעו לסיפוק, ונוצר חסך ברצונות העמוקים ובצורך הבסיסי שמניע אותנו קדימה. מה אז...האם יש לוותר על הצורך הבסיסי
(רצונות עמוקים) מעוף

אז ככה...

אחד שאישיותו לצורך העניין "בריאה ומאוזנת" מן הסתם ה"בחירה שלו תהיה נכונה, ולכן לא יעמוד בפני פירוק נישואים. רצונות עמוקים שלא מגיעים לסיפוק מעידים מן הסתם על אישיות "לא מאוזנת" או על "בחירה" שגויה של בן הזוג. בניסיון זוגיות שני, אין לוותר על אותו צורך בסיסי (רצונות עמוקים), אבל יש להבין שאותו הצורך לא נכון, והוא מטעה אותנו, ולכן אנחנו במודע חייבים לעשות לו מעין תיקון. איזה תיקון??..שכל אחד יעשה לעצמו דין וחשבון, יראה היכן הטעו אותו אותם רצונות עמוקים, ושם יצטרך לנטרל אותם ולהשקיע במקומם שיקול דעת.

maof

New member
אם הבנתי אותך נכון...

אתה מדבר על פשרה... אוקי התפשרנו הסכמנו על המצוי ולא על הרצוי...מכורח הנסיבות מה בדיוק יקרה אחרי תקופה קצרה שהשיגרה תופסת ת'מקום שלה
אישיות "בריאה ומאוזנת" עדין לא מוכיחה על אינטלגנציה רגשית מפותחת. מעוף

.....

אני לא מדבר על פשרה כוללת, אלא רק באותם פרמטרים שהבנו שאותם רצונות עמוקים גורמים לנו לטעות. אז אולי הרצוי לא יהיה רצוי ב 100% , אבל רצוי בלא הרבה פחות, שזה בסדר גמור. אם להמשיך את התיאוריה , אז אצל שני אנשים "בריאים ומאוזנים" שהרצונות שלהם נפגשו והם תואמים זה לזו, השגרה במובן הרע של המילה , לא תשחק תפקיד. עובדה שיש זוגות כאלה (לא הרבה) שיש להם זוגיות מדהימה, שהלוואי על כולנו כזאת. כל זה המון תיאוריה, כי בפועל, בחיים, רוב האנשים "שרוטים", פועלים לרוב עפ"י אותם רצונות שלעיתים מובילים אותם למקומות לא בריאים ולא נכונים, וגורמים להם לטעות באותם "בחירות" שהם לכאורה עושים. אם היה לי את המתכון, או את נוסחת הקסם...לא הייתי פה.. אבל אני בשאיפה, תמיד.. אולי בגיל 90..

עוד משהו...

לא התייחסתי לקטע המשפחתי, אם כי ברור שאותם רצונות והתת מודע שלנו הם ברובם הגדול הגנים שלנו, וכן אותה אישיות שטופחה מילדות במשפחה, ועוצבה על ידי כל סוכנויות החיברות שעברנו במהלך ההתבגרות שלנו..

d a n i e l s 5

New member
מחייכת....

סתם כי כתבתי בנושא במקום אחר לא מזמן :) בחירה - בריחה (כמה דומה , כמה שונה) מתי אנחנו בוחרים מתי אנחנו בורחים זה כל העניין ! כל אחד יחשוב לבד :)

d a n i e l s 5

New member
לא יכולה ....

סודי ביותר :) אבל בשורה התחתונה.......אתה צודק ! נרצה או לא נרצה.....נתנגד או לא נתנגד..... הכל מתחיל ב"בית אבא/ אמא" . הכל !!!!!!!!!!!

רות 2

New member
תיאוריה

מענינת ש בטח הוכיחה את עצמה מעשי.... *מה שמשך אותנו הוא זה שהרחיק עם השנים והשינויים... באשר לנאמר כי ידענו מה תפקיד הגבר וכו' .. אולי תופס פחות לגבי פרק ב' .. (תקופת אבולוציה מבלבלת מאז ..שרפיון הפך אצלנו הנשים ל..שיויון) לכן גם הביקורת כלפי הורנו .. ומשפטים בונים .. כמו אני אתן לילדי מה שלא קיבלתי או אני לא אהיה חלשה כמו אמא .. לדור שלנו ולפננו .. דבריה נכונים... כי 90 אחוז גדלו עם אבא ואמא נשואים ... לגבי הדור הדור שאנכנו מגדלים...קשה לאמר שאנכנו המודל לחיקוי באשר לזוגיות אך בהחלט יכול להיות שאנכנו המודל שהחליש לא מעט את ערכי מוסד הנישואים בעינהם .. וצודקת דניאס "הכל מתחיל ב"בית אבא/ אמא" . הכל !!!!!!!!!!!

maof

New member
תחשבי על זה...

זהו שיר ישן על אניטה וחואן גבהו עשבי הזמן והשושן פרח עם החוחים הם שייכים עכשיו למלאכים.

יערית

New member
שיר עצוב

שרק שבוע שעבר הזכרתי אותו בהקשר אחר,שיר על אהבה שלא מוצתה עד סופה ,או שכן:(.

למעלה