בחירת בן זוג

בחירת בן זוג

אינה פעולה חופשית. היא מושפעת מהאווירה המשפחתית-זוגית ששלטה בבית הורינו. היא תשפיע על איכות חיינו לעד,לטוב ולרע. פעמים רבות דווקא התכונות של בן הזוג שבזכותן נמשכנו אליו, עלולות בסוף היום להפריד בינינו. **כילדים התבוננו בהורים שלנו,הקשבנו,ספגנו, קלטנו,עיכלנו והפנמנו. כשיצאנו לבחור בני זוג,כל מה שידענו על זוגיות כבר היה שם. למדנו מה התפקיד של גבר במשפחה ומה התפקיד של אישה,ראינו איך ההורים שלנו מתפקדים כזוג,איך הם מחליטים החלטות,איך הם רבים,מתפייסים,מתייחסים זה לזה,האם היחסים שוויוניים או שאחד מבני הזוג שווה יותר,האם היחסים מאופיינים בכבוד הדדי או בהשפלה, האם שוררת הערכה הדדית בין ההורים או זלזול ובוז. מושפעים מהאווירה המשפחתית-זוגית ששלטה בבית הורינו,אנחנו יוצאים לחיים כשבתוכנו מותקנת תוכנת הפעלה,שלא לומר תוכנת הישרדות. ילדים נתונים להשפעה גם כשהם מחליטים לבחור בני זוג שהם ההיפוך המוחלט של ההורים {במידה וההתנהלות בבית הפריעה להם} וגם כאשר הוריהם משמשים להם מודל חיקוי לזוגיות מופת. {מתוך ההרצאה של בתיה ברק-ורבין} *האם תיאוריה זו נכונה??? *ואם כן האם היא גם רלוונטית גם להזדמנות שניה???

כפרה יום ראשון ../images/Emo2.gif

כולם כאן עסוקים בנקיון הרטיבות של הסופ"ש..... דברי איתם בערב,יהיה בסדר

בוודאי שיש עלי דיעה

קצת פחות קירות אולם סגורים הרצאות ומרצי זוגיות כאלו ואחרים... וקצת יותר אוויר טיבעי ומשבי רוח קלילים להסתכל סביב לחיות!

ורד 3

New member
ברור שיש...

אבל את יודעת המזג אוויר הזה כל כך מדכא... שלמי יש כח להתעסק עכשיו בבחירת בן זוג.... אולי כשייגמר החורף...והאביב יהיה בפתח... התחלות חדשות ..ו..עוד הפתעות.

יערית

New member
למה מדכא?

תחשבי חיובי,זה בדיוק הזמן לה(ת)כנסות תרתי משמע .

זה הזמן

להתכרבלות עם מישהו. לגנוב לו את השמיכה כך שיאלץ להתקרב אליי לשתות משהו חם ולראות סרט טוב.

הנה עונה לך את דעתי...

ראשית אני לא מאמינה או רואה בעין אחת כדרכה של המרצה בתיה ברק-רבין אינני חושבת שבחירת בן הזוג היא מתוך חינוך של הבית אין קשר כלל בחירת בן זוג היא רגשית בשילוב אינטרס לא מודע ומה כוונתי כשאת תהיי בין עשרות גברים מכל הסוגים והמינים את עדיין לא מזהה את אישיות ואופים אך הפרטים היחידים שימשכו אותך מכל ערימת הגברים באחד זה את החוסרים שיש בך ורצון לספק אותם דרכו מה כוונתי - איתן לך דוגמא אישית לאחר שתי מערכות למדתי שאני זקוקה לגבר גבוה, אסרטיבי, מוביל, קליל, קשוב, וכו' החיפוש שלי בערימת הגברים תתמקד בגבוהים, תעבור למבחן התגובות והתנועות לבדוק כמה הוא טיפוס מוביל ואסרטיבי וככה הלאה באותן ריגעי איבחון וניתוח אני מעבירה מסר התעניינות והתמקדות ויוצרת אליו רגשות משיכה כמו שאנו אומרים "מפשיטה אותו במבטי" כבר מעבירה את המחשבה איך הוא ואני יחד והאם הוא הגבר המיועד ובעצם משדרת כלפיו את המסרים שלי - כך נוצר קשר ומציאת בן הזוג לא משנה שעם הזמן מתגלים שאר הפרטים שמאפשרים לנו לאמת אם אכן הוא מתאים או לא אך אין כל קשר בעיני בכל אופן לחינוך ההורים

d a n i e l s 5

New member
בואי נעשה ניסוי ......

תנסי לתאר כאן את אבא שלך ....הן חיצונית והן פנימית בכמה משפטים . וגם את האמא........ לכי על כנות....ותיצמדי למה שראית באמת .... מחכה לתיאור :)

d a n i e l s 5

New member
כתבתי מתחתייך .....

פניתי אלייך........... וללא חשש.........לכי איתי על הניסוי הזה :) מחכה לך.

היזהרי לך ...

נוירוזה עיראקית עלייך, זהו סינדרום דיי מדבק... :)) היא אחוזה בסינדרום דה קלרמבו לגביי הכל ..... למרות שאני מהמרת על תיסמונת X שביר במקרה הנ"ל... {צופה ומרותקת למסך לנוכח הניסוי...}

d a n i e l s 5

New member
את מוזמנת גם להשתתף

בניסוי הזה......... לאשש או לא לאשש את התאוריה שאומרת שהמודל לגברים/נשים בחיינו הוא המודל הראשוני בחיינו קרי הגבר הראשון הוא האבא האשה הראשונה היא האמא והכל מתחיל בבית :)

דניאלס

במקרה דנן.. אני בספק לגביי הדמויות המלהקות בחייה של ה"מנוסת".. אני גם בספק לגביי הזהות המינית שלה... אני בספק בכלל לגביי אפשרות קיום כזו... אני בספק לגביי המושג "בית".... שנתפשר על אורווה???? טוב נו אני סקפטית מכוערית...:)) ני רק ממששת תיאוריית ...היא מאוששת ת'חיים :))

נראה לך שעולה לי חשש...

ראשית לא מכירה את דמות האב בעודני קטנטנה אבי עזב אך עד כמה שידוע לי היה אדם איגואיסט ושתלטן אמי אישה פרמיטבית אשת בית שפינקה אותי יתר על המידה שויתרה על עצמה למען ילדייה מקוה שעניתי על שאלותיך אני איתך ממתינה

d a n i e l s 5

New member
אז....

ענית לי על האישיות שלו וזה מן הסתם ממה שספרו לך עליו (כי כמו שאמרת לא זכית להכיר אותו) אבל בטח ראית תמונות שלו ...בטח את זוכרת את המראה שלו .....תנסי לתאר אותו ..... אמא שלך.....וואלה על פניו לא מצטיירת לי כמשהו פרימיטיבי ....אשה שפינקה אותך, גילדה את כל הילדים לבד ...מצטיירת כשאה אסרטיבית .... .אם הצליחה להביא אותכם עד הלום , לא פשוט לגדל ילדים לבד :) אז.... אולי היא הדמות האסרטיבית , החזקה.....אותה דמות שאת מחפשת אצל הגברים בחייך? מחכה לתיאור של האבא ..... לא פסיכולוגיה , רק משחק שכזה :)

d a n i e l s 5

New member
וזאת תגובתה של אילנה :)

היא מאוד רצתה להמשיך איתי את הניסוי ...... אבל..... נחסמה ! אי לכך ובהתאם לזאת..... אנחנו נאלץ לחכות לשובה . חבל. מה, מי, למה ואיך.......כל השאלות נא להפנות אליה בבקשה .

למעלה