בחירת אופנים...

bladex

New member
בחירת אופנים...

היו לי אופני גרי פישר יחסית פשוטות בעבר ומאוד אהבתי אותם... אני מעוניין לקנות אופני גרי פישר לרכיבת שטח לרוכב מתחיל.....וחשבתי על דגם ה marlin או על דגם ה TASSAJARA רציתי לדעת אם למישהוא יש ניסיון עם הדגמים האלה או שם מוכרים לו שיכול לעזור לי כי אני ממש לא מבין בין כל המונחים של סוגי בולמים ומערכות הילוכים ..... תודה..

שניהם דומים מאוד

אותה שילדה ולשניהם תשעה הילוכים מאחור לטסג'רה יש יותר חלקי DEORE ומזלג שונה שני הזוגות יהיו טובים לרוכב מתחיל השאלה מה הבדל המחירים ביניהם

leo07

New member
לדעתי עדיפות לך ה TASSAJARA בהרבה..

בגלל הבולם, וגם יש 9 הילוכים.... אין לי נסיון עם אף אחד מהדגמים אבל ה TASSAJARA נראות אחלה אופניי התחלה, על ה marlin לא הייתי ממליץ לך גם בגלל שזה 8 הילוכים וגם בגלל שהמזלג פחות טוב בהרבה....

bladex

New member
שאלה.....

מה ההבדל בין המזלגות...? מה זה אומר rocks shox ומה זאת אומרת DEORE? האם אתם יכולים להמליץ על דגמים מחברות אחרות... המרלין עולות בערך 2900 והTASSAJARA עולות 3400 האם ההפרש שווה את ההבדלים.....?

TASSAJARA דגם 2002

מניסיון חיפוש שנערך לאחרונה ולאחר בדיקה מקיפה הדגם הנל מציע אופניים עם מערכות טובות ובולם מעולה לקבוצת המחיר, והמחיר לדגם שנה שעברה טוב ג"כ

bladex

New member
מושגים...

מישהוא יכול להסביר לי את השמות DEORE ו ROCK SHOX PILOT XC כמה צריך לעלות דגם ה TASSAJARA 2002 אם 2003 עולה 3400

מושגים

DEORE- המערכת הראשונה של שימאנו עם 9 הילוכים מאחור (יש תשעה גלגלישיניים מאחור+ שלושה מלפנים כלומר- 27 הילוכים) מעל מערכת זו יש עוד שלוש מערכות: LX אחריה XT ואחרונה המיועדת לרוכבים מקצועיים נקראת XTR. מתחת לDEORE יש מערכות עם שמונה הילוכים מאחור: ALIVIO, אחריה ACERA וכד'. ככל שהמערכת יקרה יותר וממוקמת במקום גבוה יותר בהיררכיה היא תהיה בדר"כ קלה ותר ועמידה יותר (יותר מסבים אטומים וחומרים קלים ועמידים) מערכת ה- DEORE נחשבת סבירה לרמת התחלה ורכיבה אמיתית בשטח. רוקשוקס היא חברה המתמחה בייצור בולמי זעזועים לאופני הרים, הפיילוט הוא אחד המזלגות הבסיסיים שלהם יש לו מהלך של 80 מ"מ והבלימה מתבצעת על ידי קפיץ מתכת שנעזר בקפיץ אוויר ושיכוך שמן. זהו מזלג בסיסי שמספק שיכוך סביר. הטסג'רה עלו ב- 2002 בסביבות 3,000 שקל. אתה יכול להכנס לאתרי החברות ולעשות את שיעורי הבית בעצמך

bladex

New member
רק שאלה אחרונה.....

אני גר באזור עפולה טבריה איפה החנות הכי קרובה שבה אני יכול לקנות אופני גרי פישר הבנתי שחשוב שהחנות תיהיה אמינה ובעלת שרות טוב....

Nadav 7

New member
לי יש את שני הדגמים

אני קניתי את שני הדגמים (TASSAJERA ו- MERLIN) לאחרונה לי ולבני ובאמת ההבדלים בינהם לא ממש מורגשים. אנו בהחלט נהנים מהם. ה-MERLIN היגיע בדגמים שלפני 2003 עם 24 הילוכים לעומת ה- TASSAJERA להם היה בשנים אלה 27. בדגמי 2003 ראיתי ששניהם מגיעים עם 27. גם הבולמים מתפקדים דומה למרות ההבדל ביצרן. זוגות אחרונים של שני הדגמים ניתן למצוא במחירי חיסול ברשת חנויות מגה ספורט (דגמי שנת 2001 2002). הם יכולים לבדוק במחשב בכל חנווות הרשת היכן יש ואפילו באיזה מידה ולהביא לך אותם לחנות הקרובה לביתך. MARLIN עולים שם 1599 ש"ח ועל זה יש 15% הנחה. ניתן לקבל הנחה נוספת של 10% על 1000 הש"ח הראשונים ו- 5% על השאר עם עושים אצלם כרטיס מועדון (שים לב, זה כרטיס אשראי לכל דבר). שים לב ש- TASSAJERA אצלם נמצאים בשני שנות דגם בשני מחירים שונים ובאבזור שונה: 2001 - 1999 ש"ח 2002 - 2299 ש"ח לפני כל ההנחות שצויינו קודם. כידוע בחנויות אלה השרות מינימלי שכן מגיע טכנאי אחת לשבוע ביום מסויים. באזורך יש חנויות כאלה בגן שמואל, בנצרת ובבתל חנן.

israel61

New member
מגה ספורט מוכרים גרי פישר....

במגון דגמים במחירים מצחיקים.

bladex

New member
הבנתי נכון?

זה נכון שבמזלג של רוק שוקס אפשר לכוון את דרגת הקשיחות מה שאי אפשר לעשות במאניטו סיקס? הבנתי את זה מהמפרט מאניטו: 100ממ רוק שוקס:80-100ממ האם זה חשוב?

leo07

New member
מאוד....../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה מאוד עוזר לשלוט על התנהגות המזלג ולכוון אותו איך שאתה אוהב... אין לי מושג אם לסיקס יש את אפשרות הכיוון הזו או לא אבל הסיקס שאני הרגשתי (comp 100) הרגיש רך מידי ולא איכותי בכלל, ועל הרוק-שוקס שמעתי דברים מצויינים....

tiranm1

New member
לגבי ה- SIX........

במזלג ה- SIX של מאניטו יש אפשרות לכיוון Preload חיצוני. קיימת גם אפשרות לשינויי מהלך (80 או 100 מ"מ). השינוי הוא פנימי, כלומר, דורש פירוק המזלג (לא מסובך מדי אך דורש ידע מינימלי). לגבי מזלג רך/קשה - יש צורך להתאים את הקפיץ למשקל הרוכב. אני רוכב עם ה- SIX ובהתחלה אכן הרגשתי שהוא רך מדי, החלפתי לקפיץ קשיח יותר והמזלג "נולד מחדש". פשוט מצויין.

stavmax

New member
קח TASSAJARAאת הדגם עם הדיסק

יש את TASSAJARA עם מעצורי דיסק מכנים של הייס לדעתי השקעה שווה

למעלה