בחירת אוכף..

ishaitaif

New member
בחירת אוכף..

שלום רב... התלבטות בין 4 אוכפים לרכיבת XC/AM wtb rocket v slt wtb shadow v slt wtb devo slt wtb silverado slt המשקלים נעים בין 210-190 ג"ר עם דגש על הייחודיות של האוכף הראשון ברשימה (זכה מקום ראשון באתר MTBR) בכל זאת ההתלבטויות הן בעיקר על ההדלים במחיר וגם על עקרון הנוחות ורוחב האוכף (לא אורך) אגב... המחירים נעים בין 480- 670 ש"ח... ואם יש למשהו להציע כאן כוון אחר של חברות שהתכונות אוכפים יהיו זהות לאוכפים כאן.. אודה לו ביותר

nintense

New member
בחירה מהתחת...

אוכפים זו העדפה אישית, ובאופן אישי ניסיתי את כל אלו שברשימה. לתחת שלי הכי נוחים הם SHADOW לאופני הרים והסילברדו לאופני כביש. ל WTB יש אוכפי מבחן, נסה לפני שתקנה.

ishaitaif

New member
תודה על העצות מהתחת

אכן ע"פ הכתוב באתר הכי מתאים ל XC/AM הדגם: wtb rocket v slt אבל יש גם ביקורות טובות על גדם: wtb silverado slt תודה..

תנסה גם את ה PURE

היה לי תקופה קצרה את ה Rocket V לאחר שקראתי עליו המון תשבוחות אבל, כיסא הוא כנראה עניין של התאמה אישית וישבני סירב להתיידד איתו ): בחרתי ב PURE שהוא מעט רחב יותר, ואפשר להגיד שהישבן שלי נמצא איתו מאז ביחסי ידידות הדוקים מאוד...

ishaitaif

New member
תודה.. קצת כבד הדגם הרגיל

ביחס למה שאני מחפש והדגם הקל (SLT) שוקל 240 ג"ר אבל מאוד יקר יחסית

danGlus

New member
WTB test-ride

תקשיב, כמו שאתה יודע ב WTB השם של האוכף (rocket, pure silverado ) זה הצורה והסיומת מייצגת את החומרים (slt, team, race ) היבואן של WTB - ש.א. נועם - מחזיק כיסאות מבחן. בגדול אתה משאיר פיקדון - ויכול לנסות כל פעם אוכף אחר.

itka12

New member
אוכף

תשמע טוב, אני רוכב כבר מספר שנים על אוכף של BROOKS., שהוא אוכף העשוי מעור. אני יודע שזה לא פופולרי בקרב רוכבי האופניים אבל יסלחו לי כל "המבינים" למיניהם אם אומר שאין להם מושג קלוש ביותר על ההבדל הבסיסי בין אוכף עור לאוכפים אחרים מכל חומר אחר. ההבדל הגדול הוא שאוכף מעור מתידד עם הישבן בכך שהוא לומד את האנטומיה של אזור הישיבה שלנו ומתאים את עצמו אליו, בעוד שאוכפים אחרים אינם "יודעים" לעשות זאת. אמנם לוקח לו לאוכף מהעור זמן ללמוד את מבנה האגן שלך (בערך 800 ק"מ) אבל זה שווה כל רגע של רכיבה לאחר מכן. אם אתה מעוניים אני יכול לתת לך שמול של רובים עם אוכפים מעור ותשמע את דעתם. תןכל ליצור אתי קשר במייל: [email protected] איתמר

nintense

New member
עור לא פופולרי ???

כל האוכפים ברשימה של ישי עשויים עור (SLT), כולם הרבה יותר קלים ועולים כחצי מ BROOKS ממוצע. יש לי הרושם מהתגובה שלך שאתה משווק אוכפי BROOKS וגם אם אני טועה אין זה מן הראוי לפסול מוצר שאתה לא מכיר.

יעקב 471

New member
יש הבדל עצום בין האוכפים שאתה מזכיר

לבין אוכפים של ברוקס. האוכפים ברשימה של ישי בסה"כ מצופים עור כאשר מתחתם ישנו חומר ספוגי כלשהו. על מנת שרוכב ימצא את האוכף המתאים לו הוא אמור לנסות מספר מסויים של אוכפים וגם אז לא בטוח שימצא את המוצר המושלם מבחינתו, זה בדרך כלל יותר עניין של הרע במיעוטו. אוכפי ברוקס לעומת זאת בגלל החומר שממנו הם עשויים(עור בקר בעובי 6-7 מ"מ ללא חומר ריפוד מתחת) מקבלים את צורתו של ישבן הרוכב מה שנותן תחושת נוחיות שאין למעלה ממנה (עד כמה שאוכף אופניים יכול לתת תחושה כזאת), זה אמנם לוקח קצת זמן עד שה"ברוקס" מתאים עצמו לישבן אבל מרגע שהתאים זה
.לגבי המחיר, בהחלט נכון שאוכפים של ברוקס לא זולים בקניה אבל קח בחשבון שהם עמידים לחלוטין בפני פגעי הזמן ומחזיקים מעמד שנים רבות כך שבסופו של חשבון הם הרבה יותר זולים. החסרון היחיד שלהם למי שזה משנה זה המשקל .

ishaitaif

New member
תודה לכל המשיבים..מידע

1. מחפש אוכף נוח וקל וזול...... נכון זו נוסחא בלתי אפשרית 2. הויתור הוא על הנוחות לעומת המשקל והמחיר 3. אוכפי Brooks..הן הויתור הראשון 4. אוכפים בעלי משקל קל אך נוחים יחסית הם של משקל עד 220-240 ג"ר 5. מחירים ברמת סבחרות של 350-500 ש"ח 6. כוון הינו על אוכפים ברמת אחזקה ואיכות גבוהות כגון: WTB , SAN-MARCO,SPECIALIZED/.... תודה

erez0263

New member
WTB ROCKET V SLT

475שח ב"האופן"- אור יהודה. עומד בכל הקריטריונים שהגדרת, כולל מחיר.. ניסיתי לא מעט אוכפים בשנים האחרונות- והוא החלט שווה את הכסף לדעתי...אני מאד מרוצה מיננו.

itka12

New member
אוכף

ישי אם אתה מחפש אוכף במשקל נמוך אכן אוכף של BROOKS לא מתאים לך. טווח המחיר מתאים ההחלט ולטעמי הנוחיות שווה את ההפרש במשקל. אגב, אני לא משווק כלום חוץ מהניסיון שלי. איתמר

למעלה