בחירת אדם שהורשע בהטרדה מינית ומעשים מגונים לתפקיד ציבורי
האם מצב בו אדם שהורשע בהטרדה מינית ומעשים מגונים בשנת 2006
נבחר כ5 שנים מאוחר יותר לתפקיד ציבורי הוא מצב תקין?
האם זה תקין שאלו שבחרו בו לתפקיד(לכל הפחות הרוב הגדול שלהם) כלל לא ידעו על ההרשעה?
האם זה חוקי?
מהמידע שקיבלתי
בטיעונים לעונש ב"כ המאשימה ציינה לחומרה שמדובר במעשים רבים שהתפרשו על פני תקופה ממושכת תוך ניצול יחסי עובד מעביד כאשר לקולא ציינה ב"כ המאשימה את היות הנאשם נעדר עבר פלילי ואת תרומתו לקהילה.
העונש שהנאשם קיבל לפי המידע שקיבלתי הוא
א)6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות
ב)8 חודשים מאסר על תנאי במקרה שהנאשם עובר שוב את אותן עבירות ב3 השנים הקרובות
ג)פיצוי למתלוננת בסך 10,000 ש"ח
ד)קנס כספי בסך 3500 ש"ח
לא פרסמתי כאן את שמו של הנאשם בשלב זה למרות שאני מאמין שהמידע שקיבלתי נכון(ומצאתי שלכל הפחות אדם בשם זהה לשם של הנאשם הורשע במעשים מגונים לפי חיפוש בלתי תלוי שלי) כי אני לא בטוח ב100 אחוז שאני לא מסתכן בהסתבכות בתביעה על לשון הרע אבל קיבלתי מסמכים שמתיימרים להיות פסק דין וגזר דין של הנאשם.
יחד עם זאת בהנחה שהמידע שקיבלתי נכון ,ובמקרה שאותו אדם יתמודד פעם נוספת על תפקיד ציבורי אני לא חושב לעבור על הנושא לשתיקה.
האם מצב בו אדם שהורשע בהטרדה מינית ומעשים מגונים בשנת 2006
נבחר כ5 שנים מאוחר יותר לתפקיד ציבורי הוא מצב תקין?
האם זה תקין שאלו שבחרו בו לתפקיד(לכל הפחות הרוב הגדול שלהם) כלל לא ידעו על ההרשעה?
האם זה חוקי?
מהמידע שקיבלתי
בטיעונים לעונש ב"כ המאשימה ציינה לחומרה שמדובר במעשים רבים שהתפרשו על פני תקופה ממושכת תוך ניצול יחסי עובד מעביד כאשר לקולא ציינה ב"כ המאשימה את היות הנאשם נעדר עבר פלילי ואת תרומתו לקהילה.
העונש שהנאשם קיבל לפי המידע שקיבלתי הוא
א)6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות
ב)8 חודשים מאסר על תנאי במקרה שהנאשם עובר שוב את אותן עבירות ב3 השנים הקרובות
ג)פיצוי למתלוננת בסך 10,000 ש"ח
ד)קנס כספי בסך 3500 ש"ח
לא פרסמתי כאן את שמו של הנאשם בשלב זה למרות שאני מאמין שהמידע שקיבלתי נכון(ומצאתי שלכל הפחות אדם בשם זהה לשם של הנאשם הורשע במעשים מגונים לפי חיפוש בלתי תלוי שלי) כי אני לא בטוח ב100 אחוז שאני לא מסתכן בהסתבכות בתביעה על לשון הרע אבל קיבלתי מסמכים שמתיימרים להיות פסק דין וגזר דין של הנאשם.
יחד עם זאת בהנחה שהמידע שקיבלתי נכון ,ובמקרה שאותו אדם יתמודד פעם נוספת על תפקיד ציבורי אני לא חושב לעבור על הנושא לשתיקה.