בחירות!

niv1990

New member
אני גם תומך בדמוקרטיה כדי למנוע

דיקטטורה, זה גם נחשב?

S h a y D u

New member
בנוגע לזה, אין לך מה לדאוג..

אני מבטיח לך שלא תהיה כאן דיקטטורה בשנים הקרובות, לא משנה איזו מפלגה תיבחר ותעלה לשלטון.

niv1990

New member
זה היה בשביל להסביר את הרעיון

ואם לא יהיה משטר יציב כלשהו, סביר שידקטטורה תעלה במוקדם או במאוחר...

לא יודע מה איתך,

אבל המשטר הנשיאותי שרצו להעלות כאן, ועדיין רוצים, לא בדיוק דמוקרטי.

amiad21

New member
לא יודע אם הייתי מצביע...

האמת, כבר נמאסו עלי המפלגות... מישהו חושב שבאמת מפלגה זו או אחרת תהיה טובה יותר או טובה פחות? הרי כל אחד ואחד שמגיע לפוליטיקה נכנס לתוך מערבולת של שחיתויות וכספים... אם הוא לא ייכנס לבעלי ההון - הם יסמנו אותו בפריימריז של אותה המפלגה ולא יאפשרו לו להתקדם... האדם היחיד שאולי עובד בניגוד לעניין הזה הוא שר התקשורת מש"ס (וזו באמת אחת המפלגות האחרונות שאני הייתי מצביע לה, אבל אין ספק שמה שהוא עושה שם ראוי לציון). כשיש לך שר משפטים בן 55 שלא מצליח להבין מה לא בסדר בזה שהוא מנשק מישהי בת 20... כשיש לך שר ביטחון שלא מצליח להבין שאם הצבא נכשל אז הכישלון הוא גם שלו... כשיש לך שר לביטחון פנים שלא מצליח להבין ש-15 הרוגים בשבוע בתאונות דרכים זה כישלון... כשיש לך שר תחבורה שבכלל מוכל לשקול לגבות אגרה על שימוש בכביש שכספי המיסים שלנו שימשו כדי לבנות אותו... כשיש לך ראש ממשלה שרק 2% מהאם רואים בו ראש ממשלה אמין, אבל אין מספיק אנשים בכנסת שמוכנים להצביע אי אמון בממשלה בעיקר בגלל שהם פוחדים על הכסא שלהם לבחירות הבאות.... אז תגידי לי את... למי כבר יש להצביע? לא עדיף לקרוא איזה ספר טוב במקום?

איילת 972

New member
התיאור שלך למציאות

די נכון. אבל מה האלטרנטיבה? לא להצביע? איך זה ישפר את המציאות?

amiad21

New member
אמרתי שזה ישפיע?

אני חושב שכיום לא ניתן לעשות משהו ברמה המדינית... אם היו אנשים נכונים במקומות הנכונים אז אולי היה ניתן לעשות דברים ולשנות. העניין הוא שבד"כ זה לא קורה... מי שנבחר הוא זה שיש לו יותר כסף לפרסם את עצמו ויותר השפעה כדי ליצור סביבו הילה של משהו טוב. הדוגמא הכי טובה היא מפלגת קדימה שאנשים במודע הצביעו לה למרות שאין ולא היה לה שום מצע לבחירות ושום סדר יום שהיא הציעה (מעבר להתנתקות 2) ורק בגלל מסע הפרסום שהיה ממומן היטב הם זכו בבחירות. כיום אני מאמין שאני צריך לשפר את הסביבה הקרובה אלי. למשל, אני לומד באוניברסיטה ואני נציג של המחלקה שלי באגודת הסטודנטים. אז למרות שאני נאלץ גם שם להילחם בבירוקרטיה מעצבנת מאין כמוה - אני עדיין משתדל לעשות את המקסימום שאני יכול. אני מאמין שאם אנשים אחרים יעשו כמוני וכל אחד ינסה להוציא את המקסימום מעצמו ומהסביבה שלו - אז הדברים יכולו להשתנות... לא מאמין שבחירה שלי במפלגה זו או אחרת תגרום לשינוי... עדיין המפלגה שתהיה בשלטון תהיה אחת מ-3 המפלגות הגדולות שלשלושתן בעצם מצע דיי דומה ברוב המכריע של הנושאים וכל מפלגה שתשלוט תהיה כנועה לדרישות של מפלגות קטנות יחסית שהמנדטים בשביל שהם יכנסו לקואליציה... אז בקיצור, אני לא חושב שלא להצביע ישפר את המציאות. אני חושב שהמציאות הגלובאלית תישאר כפי שהיא גם אם אני אלך להצביע וגם אם לא. בלי קשר - אני תמיד אנסה לשפר את עצמי ולתרום לסביבה שלי כמיטב יכולתי. המציאות, או לפחות המציאות בסביבה שאני חי בה, תשתנה בזכות הדבר הזה...

S h a y D u

New member
איחוד לאומי-מפד"ל

אם לא תהיה ברירה וביבי יהיה המועמד היחידי מהמין לראשות הממשלה, אאלץ להצביע עבורו, למרות שהוא והליכוד לא משקפים את האידאולוגיה שלי.

S h a y D u

New member
ומה הקשר?..

הסכמה ותמיכה באידאולוגיה מסויימת לא מחייבת אותך להיות דתי או חילוני. אם זכרוני אינו מטעה אותי, אמרת כאן באחד מהשרשורים שאתה תומך בטרנספר. ואם אינני טועה הליכוד.. היא לא המפלגה הכי אדיאלית למי שתומך בטרנספר..

אבל אני גם בעד הפרדת הדת מהמדינה

אז למה שאצביע למפלגה שרוצה להעמיק את השליטה של המדינה על האזרחים? והטרנספר, קשה לי להאמין שהוא ניתן ליצירה יש מאין, כך שמה שישנה הוא הסיטואציה ולא כמו המנדטים

S h a y D u

New member
האיחוד הלאומי אינו תומך במדינת דת!

אני יודע רק שבתחום החינוך, האיחוד הלאומי בעד לימודי יהודות כחלק מתוכניות הלימודים הארצית - דבר שנראה די בסדר, בהרבה מדינות לומדים יהדות ואני לא רואה שום סיבה שבמדינה שלנו זה לא יהיה. והטרנספר ריאלי לחלוטין - אם מתחשבים בעובדה שרוב המתיישבים ביו"ש ובגדה (כמעט כולם, בהתחשב בכמות המתיישבים שם) הם חסרי אזרחות, מתיישבים בשטחים של מדינה שלא שייכת להם באופן לא חוקי ומהווים סכנה למצב הבטחוני, אני בטוח שאם נציב את העובדות אלה בפני האו"ם, הא"ם יאלץ לשקול לתת לנו לגיטימציה לעשות את הטרנספר. צריך שפשוט יקום מנהיג אמין ויאמר שישראל מתנגדת ושוללת בכל תוקף קיומה של יישות מדינית בתוך שטחיה ממערב לנער הירדן. מה גם שאף פעם לא שמעתי שהליכוד לא תומך בהריסת בתים לא חוקיים שנבנו.

כן, הוא גם יממן לנו את המשאיות

אתה זוכר על מי אנחנו מדברים, על האו"ם, שם יש רוב אוטומוטי וטוטלי נגד ישראל בכל הצבעה, כלשטובתנו רק ארה"ב מיקרונזיה ואיי סיישל, בוא נתאפס על עצמנו, האו"ם לעולם לא יעשה כדבר הזה אני גם שולל מדינה זרה ממערב לירדן, אך טרנספר אינו אפשרי בכלים דיפלומטיים, אלא רק במצב מלחמה, ואליה צריך לצאת רק כשכל הנתונים מורים לטובתנו

S h a y D u

New member
ואגב, גם אם האו"ם לא תומך בכך

עדיין חשוב שיהיה מנהיג שיציב בפני האו"ם ובפני העולם את העובדה שישראל שוללת את קיומה של המדינה הפלשתינאית בשטחי א"י (דבר שבעצם מעולם לא קרה), אני עדיין בספק אם נתניהו הוא כזה לאחר תמיכתו בהתנתקות ולאחר השתתפותו בהסכמני אוסלו בעבר, מה גם שמפלגת הליכוד עצמה ממש לא אמינה ומורכבת מאנשים לא אמינים.

fosz

New member
ברוך מרזל

מפלגת חזית יהודית לאומית של מרזל היא האלטרנטיבה היחידה. כל השאר תומכים בחלוקת שטחים לאוייב ואינם אמינים מספיק. אני הולך על בטוח

למעלה