בחירות

Markup

New member
בחירות

נניח שלממשלה הוגשה הצעת חוק לבטל את מדיניות החיסונים, ז"א יופסקו כל החיסונים לילדים וילודים ויופסק יבוא סדיר שלהם. מי שירצה בכל זאת להתחסן יוכל לרכוש חיסון בבית מרקחת באופן עצמאי.
הממשלה מחליטה להעמיד את ההצעה לבחירת הציבור

מה אתם בוחרים?
1. לבטל את תכנית החיסונים ולהפסיק לחסן את הציבור
2. להמשיך בתכנית כרגיל

nightriders

New member
השאלה שלך לא ברורה

כבר היום מי שלא רוצה להתחסן בכלל, או בכל החיסונים, יכול לעשות את זה. אז מה היתרון בביטול התכנית? זה נראה כאילו זה פוגע במי שמעוניין להתחסן (ויצטרך להוציא על כך כסף), ולא משנה למי שלא מעוניין.

Markup

New member
במקום שברירת המחדל תהיה חיסון ע"ח המדינה

ואוטומטית בית החולים, או במסגרת מוסדרת בכיתה, ברירת המחדל תהיה לא לחסן אף אחד בשום מקום. אתה כבוחר עומדת לך האפשרות לתמוך בקיום התכנית כמו שהיא כיום או לבטל אותה ולהפוך את המצב.
בוא נודה בקיומה של מציאות מסוימת, הציבור לא מבין בחיסונים ואפידמיולוגיה. אנשים מחסנים כי זה מין נוהג או רוטינה תרבותית של גידול ילדים, כי זה "מקובל", ונעזוב לרגע את הבסיס המדעי לכך.
ברגע שיפסיקו לחסן את כולם באופן אוטומטי, הרוב המכריע של הציבור לא יחסן. הערכה גסה שלי, אולי 20% יטרחו לחסן את ילדיהם.

nightriders

New member
אני חוזר על השאלה שלי

מה היתרון בביטול התכנית? במידה ומשרד הבריאות (זרוע המדינה) סבור שחיסון מסוים או כל תוכנית החיסונים לא יעילה / בטוחה הוא צריך לבטל אותה ואז גם לא לאפשר לחסן באופן עצמאי. שהרי חיסון הוא תרופה שדורשת הפנייה/אישור רפואי (גם אם אתה בוחר לקנות אותו באופן פרטי).
במידה ומשרד הבריאות חושב שיש יתרון בתוכנית, אז שוב מדוע לבטל אותה? גם מי שמתנגד לחיסונים לא חייב להתחסן היום.

במלים פשוטות - לא ברור יתרון ביטול תוכנית לאף אחד מהצדדים- כך שהשאלה עדיין מוזרה לדעתי.

Markup

New member
אין פה עניין של יתרון או חיסרון, יש טענה מחד

שאין כלל צורך בחיסונים ומאידך שיש צורך. הממשלה מחליטה להעמיד את המדיניות להחלטת העם.

nightriders

New member
אתה עדיין לא מבין

השאלה שאתה מעלה רלוונטית אולי לשלטון ליברטריאני בה התערבות המדינה שואפת למינימום. זה לא המצב בישראל. אני מזכיר לך שבישראל קיים חוק ביטוח בריאות ממלכתי. כלומר יש כאן מעין לקיחת האחריות במידה מסוימת לידי כתפי המדינה. חיסונים כחלק מרפואה מונעת הם באחריות ישירה של משרד הבריאות (אפילו לא קופות החולים). לכן יש שתי אפשרויות: אם חושבים שחיסונים מזיקים/ לא מועלים, צריך פשוט להפסיק איתם , ואז גם במרשם רופא לא תוכל לקבל. אם מחליטים שחיסונים כן מועילים צריך להמשיך עם המדיניות הנוכחית.

בדיוק כמו שבנושאי כלכלה יש את אנשי המקצוע המחליטים על המדיניות, כך גם בנושא הבריאות. אתה יכול להתווכח על המקצועיות שלהם, אבל זה כבר עניין אחר.
כמובן שזה רק מבורך שהעם יגלה התענינות ויברר ויקבל החלטה, אבל זה לא מתאים להטיל עליו את האחריות בנושאים האלה. מי שלא רוצה חופשי לא להתחסן. גם כיום.

לייצור הכלאיים שאתה מציג אין מקום בשלטון הקיים במדינת ישראל.

Markup

New member
אתה יכול לומר שאתה נמנע, בעד או נגד, במקום

לתת תשובות ארוכות ולא רלוונטיות. שאלתי אם אתה בעד או נגד תכנית החיסונים, לא לאיזה שלטון זה מתאים ומי אמור לקחת אחריות.

למעלה