בחירות 2013

aשרון

New member
מסכים איתך לחלוטין

אנשים שרחוקים מעצמם חושבים על אדמה

כשמתקרבים חושבים על עצמך בדלת אמות.
הרמה"ג שייכת לסוריה, גם ביבי לא מכחיש את זה, ולא אף אחד אחר. עכשיו ששלטון אסד מתפורר, אין מי שיבטיח לך שקט שם, אלא אם תהיה חכם ותחזיר לשלטון החדש שם מה ששיך להם.
ממש פשוט כזה. לא צריך להדיר שנה מעיניי איש ובטח לא לבזבז על נושא כזה פתק בבחירות. יותר מענין החיים הפרטיים שלך, הזכויות שלך כאדם, ההשקעות שהמדינה עושה עם המיסים שאתה משלם...כאלה דברים. לכן אני אומר, שמי שרחוק מעצמו, ובכלל לא מזהה מה חסר לו באופן אישי, ולא יודע מה אין שיכול היה להיות לו, יעדיף פטפוטי נשים על אדמות קדושות או הזיות של גנרלים מוכי טחורים.
תתפכח כפרא. לטובתך.

aשרון

New member
בולשיט....

הם לא יפסיקו, אחרי שניתן להם את הרמה הם ירצו יותר ויתחילו לזרוק עלינו טילים כמו לפני קום המדינה. אז בבקשה, אל תכסה את עיניך חול ותסתכל על המציאות כמו שהיא .

white star

New member
מאיפה באו הדיבורים על רמת הגולן

מי בכלל יודע מי יהיה השלטון מחר בסוריה?
מה שברור שכל עוד אין רגיעה שם, השאלה בכלל לא רלוונטית.

אני מקווה שאסד יחזיק מעמד ושלא נקבל שם את אל קעידה

Acoustic 3

New member
אני שאלתי כי התעניינתי.

בעייני השאלה לא רלוונטית לא משנה מה יש שם..

mountain0goat

New member
שני צדדים למטבע

שלטון אסד מתפורר ואין מי שיבטיח שקט שם? אז למה החזרת שטחים כן תבטיח אם אין מי שיבטיח הבטחות? seems legit.

מצחיק שאתה אומר שזה לא צריך להדיר שינה מעיניי איש - אני מניח שאתה לא תושב רמה"ג.

white star

New member
והיום אין לך שקט מסוריה?

הגבול הסורי שקט כבר כמה עשורים, לא?

Mr Fahrenheit

New member
עלה ירוק - הרשימה הליברלית

היחידים שמדברים על הפרדת דת ומדינה בצורה אמיתית. אולי מלבד מפלגת אור, אבל יש לי הרגשה שדווקא ל"עלה ירוק" יש סיכוי לעבור את אחוז החסימה בבחירות הקרובות ו"אור" עדיין לא שם.

להצביע לליכוד זה להצביע לפייגלין, לא לביבי

ביבי הוא למעשה מריונטה של קיצוניים אנטי-דמוקרטיים (חרדים, מתנחלים, ופטריוטים).
אבל זה רק הצד המדיני בטחוני. וזה מענין לי ת'חלחולת...
השלטון בארץ הוא למעשה מפא"י לכל דבר וענין.
תכלס, אין למי להצביע.
עדיף להפסיק לעבוד, ולהתאמץ מאוד להשיג קצבה כלשהי. חבל על הכאב לב, שכספי המיסים שלך כעובד, לא חוזרים אליך בשום צורה שוות ערך להשקעה שלך. אדם עובד במדינה, עובד כדי לממן פרזיטים ופטריוטיים בעלי כח פוליטי (שלרכישתו נדרשת לו רק פעולת השמת פתקית "מטעם", פעם בכמה שנים). זה במקום שכספי עמלו יצטברו עבורו לערוב הימים או שיוחזרו אליו התנאי חיים ושרותים משובחים יותר. כל הטבה שהוא מקבל יש עוד 2-3 מליון מוטבים שלא הפקידו שקל אחד עבור ההטבה, אז עדיף שלא תהיה קיימת, או שתפסיק תעבוד ותצטרף ל 2-3 מליון ברי דעת מאושרים.
מסקנה: צריך להצביע למי שאומרים שלך

מסקנה: זאת לא דמוקרטיה.
מסקנה: זה מפא"י וזה היה גם פעם, ואז גם האמנו שזאת דמוקרטיה - אז זאת כן דמוקרטיה

אני לא מתפלא שאורי המנהל מצביע ליכוד...כל איש כספים/נכסים שרוצה להצליח צריך להצביע ליכוד או מי שהולך עם הליכוד. כל מי שעובד במקום עם ועד עובדים שיצביע שלי. כל האחרים הם אלה שצריכים להפסיק לעבוד
אבל הם מעורפלים ביותר מידי מחשבות ורצונות באספמיה, ובזכותם השיטה מתקיימת לנצח. (למעשה בכל מקום בעולם רק שמות הכוכבים אחרים).

makel1

New member
אתה מסתכל על הדברים בצורה מאוד קיצונית

עם כל הדברים שעדיין צריך לתקן יש המון דברים שנעשו לטובת האזרחים ה״פשוטים״. כל כך הרבה חוקים שאתה אפילו לא מסתכל עליהם. הידעת שכשתגיע לגיל פרישה, תחכה לך פנסיה עבורה הפרישו ויפרישו המעבידים שלך, לפי חוק פנסיית חובה שיזם ביבי? אתה מודע לכך שרק השנה בוצע תיקון משמעותי לפק׳ המס כך שפנסיונר ממוצע יחסוך בערך 3,500 שקל בשנה? רוב הציבור לא מכיר את זה או בוחר להתעלם מזה. הרי יותר מעניין הבורקס של היום מאשר הלחם של המחר.
באופן אישי אני מסכים מאוד עם ההשקפה הכלכלית של ביבי, למרות שיש עוד עבודה לעשות, אבל הבחירה שלי בו נובעת בעיקר מההשקפה המדינית שלו.

אפילו ה"פשוטים" מבינים ת'מציאות טוב יותר

נוסחאות כלכליות זה נחמד....חוקי ביבי לזמן הפנסיה נובעים מהחרדה בגלל תוחלת החיים שמתארכת, השלב הבא שיחליטו שגיל פרישה הוא רק בגיל 80 כי גיל מיתה משוער הוא 120...גם אם העובד יהיה 10 שנים לכל הפחות על מכונות וכדורים...
דחילק אורי, עזוב אותך מדיני...'תסכל על העם הפשוט ותזוז לפי הקצב
http://www.youtube.com/watch?v=03FrO1wXzgU

makel1

New member
חחח.. זה לא ייאמן איך שבכל פעם שמראים

למתנגד ביבי נתון מוכח של עשייה לטובת כלל הציבור הוא מוצא הסבר תלוש מהמציאות לכך. נתתי לך 2 דוגמאות לעשייה כלכלית חשובה ואתה קישרת את זה לחרדה של ביבי מתוחלת החיים המתארכת. אין שום קשר בין מה שאני אמרתי לבין מה שאתה אמרת. תחשוב על זה קצת ואני בטוח שתבין לבד :)

צריך לראות את העשייה הזאת יחד עם עוד...

אם בעניני מס הכנסה, אז כמה גופים וסקטורים זוכים לפטורים גורפים ? הפרשה לפנסיה שעוברת לקרנות פנסיה עם גרעון של מילארדים ושלך אין זכות לקבוע את אפיקי ההשקעה של כספך ? יוקר מחיה מטורף בצורת חיים הבסיסית ביותר, ועל זה נוסף בגיל פנסיה תרופות יקרות שרובן לא בסל הבריאות, אז האם 3.5 אלף זה סכום ראלי ? הוא צמוד למה ? הוא בכלל צמוד ? האם העשיה הזאת תפתה את כל הפרזיטים לרוץ לעבוד בתמורה להפרשה לפנסיה או ששיטת הקצבאות מוצלחת יותר ? האם ביבי יכול להיות ראש ממשלה בלי בזבזי הכספים הראשיים במדינה כמו חרדים או מתנחלים שמתעקשים על כבישים חדישים ותשתיות באדמות פלסטין ?
אני לא אומר שיש מישהו אחר עם פתרונות, אבל יש במדינה מליונים שחיים מהכיס שלך, וזה קורה מפני שקודם כל החוק מאפשר להם את זה. ביבי, או גם ביבי....לא מטפל בחוקים האלה
לכן אין למי להצביע, ולא בגלל מדד אהבה/שנאה לביבי. וכיוון שמיליונים בעלי זכות הצבעה שייכים למלככי הפינכה וליטוך הכרס, דבר לא יכול להשתנות.
עדיף שיהיה שר כלשהו שיעשה משימת התאבדות פוליטית ויחוקק חוק מתיר לך לא לשלם מיסים מסויימים בתמורה תשלל זכותך לקצבת זקנה בבוא היום ? חחח אחרי מותו הפוליטי הדורות הבאים יידעו להעריך את פועלו (ראה מקרה חיים רמון וההסתדרות וחוק הבריאות....). כדי שיהיה שר כזה, צריך ממשלה בלי חרדים, וביבי הוא לא האיש להקים אחת כזאת.

makel1

New member
זה לא משהו חדש. ידוע שביבי מבריק

אגב יצא לו בעולם שם של אחד הכלכלנים המבריקים. הקביעה הזו מסבירה הרבה דברים :)

white star

New member
מזה מבריק

בגלל זה צריך לקצץ לפחות 20 מליארד בתקציב?
בגלל זה אחוז העניים פה יותר גבוה מאשר ביוון, המדינה האירופאית במצב הכי גרוע?

אבל למה להתייחס למציאות,
אנחנו צריכים מנהיג חזק שלא רואה אותנו ממטר!

באיזשהו מקום אני שמח שככל הנראה תקום פה ממשלה דתית ימנית קיצונית.
אם יישאר משהו מישראל כמו שעאנחנו מכירים אותה היום, אולי יתפכחו פה חלק מהמטומטמים שמצביעים לקיצוניים.

makel1

New member
אתה צודק במאה אחוז

צריך לבחון הכל בראייה מקיפה ומעמיקה. ההטבות במס (ולא הפטור) מטרתן להביא למדינה הון זר. לצערנו מדינת ישראל לא בורכה במשאבי טבע כמו במדינות אחרות ונאלצת להתקיים על ההון האנושי. כדי לגרום לכך שלי, לך ולעוד מיליוני ישראלים יהיה מקור פרנסה יש למשוך לכאן משקיעים זרים ולהשאיר את המשקיעים המקומיים. חלק מהצעדים הם הטבות במס. הרי העשירים לא פראיירים ומדינת ישראל היא לא היחידה בעולם. על פניו נראה שביבי עוזר ל״חבריו העשירים״, אבל אם נועיל להסתכל מעבר למטר ויריקה קדימה נוכל להבין שבטווח הבינוני והארוך אנחנו נרוויח. הרי ה״מצע״ של שלי כולל ביטול ההטבות. דבר שיגרום לגלי פיטורים, אבטלה גואה ועליית מחירים. אני חותם לך ששלי, שמחזיקה במפלגתה כלכלן מבריק, יודעת שצעד כזה לא ייעשה. אבל מי יזכור את זה? היא מנצלת את האטימות של חלק מהעם בכדי להרוויח עוד מנדט או שניים.
בקשר לפנסיה, אז כן, זה צמוד לשכר הממוצע במשק וכל פנסיונר יהנה מזה. החובה להפריש לפנסיה מושתתת על ההבנה שלא ניתן להחזיק ציבור גדול של קשישים באמצעות ביטוח לאומי בלבד. למה שהציבור העובד ישלם על קצבאות הזקנה במקום שכל בנאדם יפריש לעצמו, ביחד עם מעסיקו, עד לגיל זה? ההבנה הזו מתחזקת כשרואים את הגידול בתוחלת החיים בעוד רוב הציבור פורש בגיל מוקדם מאוד. בטווח הארוך, עוד שלושים שנה, הציבור היצרני יתקשה להחזיק את ציבור הקשישים הגדל, מסיבות ברורות. ביבי לא יכול להכריח אותך לעבוד, אבל הוא יכול להכריח אותך ואת הבוס שלך לדאוג לעתידך. תעיף מבט בדוח השנתי של קרן הפנסיה שלך. אולי זה קצת יעודד אותך.
אגב, אתה יכול לבחור באיזה אפיק להשקיע את הפנסיות שלך, עד רמת סיכון מסוימת.
לגבי ההתנחלויות והחרדים - כל עוד יש פה כל כך הרבה מפלגות קיקיוניות, ובפרט כאלו שמצהירות שלא ישבו עם מפלגת השלטון, כך יגדל כוחן של המפלגות שמבחינתן היו יושבות עם אחמדינג׳אד אם זה היה מעביר להם תקציבים. הרי בסופו של דבר הליכוד חייב להקים ממשלה.

...ולכן, לא צריך להצביע לליכוד

כי הליכוד בא אוטומטית עם החרדים ויתר הפרעושים. הליכוד שיכור כח ואין לו ענין לשנות סידור מנצח.
בדיוק מסיבה זו, צריך להצביע לכל מה שהוא לא ליכוד, כדי לייצר אפשרות לממשלת טלאים של מפלגות רעבות בגודל בינוני, שאולי אולי יקימו ממשלה בלי חרדים. תאורית זה אפשרי וזה הכי הגיוני.
את השיטה/חשיבה הכלכלית מהסוג שביבי אימץ, כבר לא ניתן לשנות, אחרי הטמעה רציפה ב-15 שנים האחרונות.
הוא מביא לנו אמריקה בנוסח הקומוניסם, ולכן חובה לטפל בייבוש ביצת העלוקות (חרדים, קפצני גבעות ביש"ע, ערביי ישראל המוחים במובטלותם מרצון, עניים מקצועיים אחרים). למה אני צריך לממן טיפולי שיניים לילדי אנשים שלא בראש שלהם לעבוד ? זה כמו שהרפובליקנים שואלים למה הם צריכים לממן אמצעי מניעה לליברלים
סיים סיים
הליכוד, למרות שגדל מאוד, וזרועותיו שלוחות כתמנון בכל עניני המדינה, עדין לא משכיל לא לינוק את כוחו מאחוות הדפוקים, שזאת הגישה שמגבשת אותו עם מי שהוא מרכיב קואליציה וממשלה. אבל אורי, אנחנו לא דפוקים, נכון ? מזמן כבר לא...אפילו פקידת שיכפול מסמכים צריכה בימינו תואר ראשון, לא ככה ?
ממשלת טלאים כמו שהזכרתי, יכולה להיות והיא תהיה אכזרית מהרבה בחינות, כי אנחנו לא במצב שפלסטרים מבית היוצר של ביבי יכולים לעזור יותר, כי מהצד השני של גאוניותו של ביבי יש את הצד של הפסיכופת המדיני שממאיס ומשניא אותנו בכל העולם.
מורשתו הכלכלית תשאר, אבל כל היתר אצלו זה בכיה לדורות.
לכן אתה יכול לסמוך אפילו על ברוורמן שלא ינתץ את פועלו
זה פרופסור עם אחריות וקבלות...לא איזה פילוסוף או אופורטוניסט לעת מצוא...

למעלה