בחירות 2006

tamarhp

New member
בחירות 2006

התוצאות המאכזבות - תוצאה של חוסר השתדלות מצדנו (כמו הרבה שלא הלכו להצביע, אולי לא התאמצנו מספיק, אולי היינו צריכים להתחיל מוקדם יותר) או מבחן באמונה?

אני לא חושבת שהיה כאן עניין של חוסר

השתדלות. אין לי נתונים כמובן, אבל לדעתי דווקא מהציבור הדתי-לאומי (כן אני מכלילה לצורך העניין) לא היו הרבה שלא הצביעו- דווקא בגלל ההתתנתקות מגו"ק, כל פעולות ההסברה, העמידה בצמתים וכו'...נראה לי שהמודעות בציבור הדת"ל הייתה דווקא גבוהה מאוד. לא יודעת לגבי מבחן באמונה...לא נראלי שמישהו כאן מעוניין לעשות מבחנים. נסיון מאת הקב"ה? יתכן. אנחנו לא יכולים לנחש מה מהלכיו ומה בדיוק הוא רוצה לבחון בנו או לנסות אותנו, ובכל מקרה אני לא טעם לטחון יותר מדי את מה שהיה. יש מי שרוצה לקרוא לתוצאות הבחירות כישלון של המפד"ל נניח? שיקרא לזה ככה. אנחנו צריכים לעשות הכל כדי להמשיך ולפעול בעד האידאלים שאנחנו מאמינים בהם, בלי קשר למה שקרה. מה שהיה היה, אנחנו לא נוכל לשנות את זה ועכשיו רק צריך להסתכל קדימה (ולא, לא המפלגה
)

ממש ל-א מאכזב...

חץ? לא בכנסת.. שינוי? התפרקה לחלוטין.. מרצ? רק 5 מנדטים... וש"ס והאיחוד הלאומי והיהדות התורה...עולות כל כולם
בניגוד עלייך, אני מאוד מרוצה..

MrJTsGirl

New member
כאילו שיכול היה לקרות איזה מהפך

זה מתחיל להרגיז שאנשים באמת מאמינים שפתאום המפד"ל-איחוד לאומי יקבלו 30 מנדטים בעוד שהיה צפוי לקדימה כ-30. בחירות הן דמוקרטיות המציגות את דעת הרוב במדינה [בלי ליחס חשיבות שלצערינו רק 63% מככל האוכלוסיה הצביעו] זה עדיין נחשב לדמוקרטיה, ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה-הרוב קובע. הרוב קבע והחליט. קדימה קיבלו את מירב המנדטים וזהו. deal with it.

hagaiad

New member
לא זה ולא זה

זה פשוט שהעם מושפע מהתקשורת והתקשורת לא בדיוק איתנו. גם אם היינו מאוד משתדלים אני לא חושב שהיינו יכולים להפוך את התוצאות משמעותית (אולי מנדט לפה מנדט לשם) ומצד שני זה בחירה חופשית של האדם בלי התערבות של בורא עולם ומבחן באמונה זו דעתי

וגם,

שחלק נכבד מאד מהציבור הדתי לאומי והחרדי - על כל גווניו - פשוט לא הלך להצביע. וזו כן האי-השתדלות שלנו, כי לו היינו מעוררים יותר אהדה בקשר לבחירות, עד כמה שניתן לעורר דבר כזה, בייחוד בקרב המפונים, המפלגות הדתיות היו זוכות בקצת יותר מנדטים, וזה, מוביל להמון דלתות פתוחות. ובנוסף הסיבה לכשלון היא שהמפד"ל לא עבד במשך הארבע שנים האלו על הערכים ולא התעקש על האידיאלים שלו כחוקים בכנסת. או שהוא היה צריך יותר ח"כ, אני לא יודעת...

למעלה