בחירות ברשות ?!

sombol

New member
בחירות ברשות ?!

מדברים הרבה על הבחירות ברשות הפלשתינית שהחמאס מתמודד מול אשף של אבו מאזן..... תסלחו לי האם יש הבדל בין התנועות הללו ?? אני מתכוון במעשים ולא בדיבורים. מה הבדל בין אשף של ערפאת לחמאס לגיהאד איסלאמי לחיזבאללה לארגון החזית העממיח לתאנזים של ברגותי ל......??!!?? בדיבורים אולי אלה יותר מתוחכמים מאלה אבל במעשים שלהם וברעיון הסופי שלהם מה ההבדל ??!! האם זה שטיפת מוח של אנשי אוסלו ? או שאני פשוט לא מבין כלום ? אשמח מאוד לתשובה רצינית ומנומקת בעובדות. תודה.

מה ההבדל?

מה ההבדל בין מפלגת העבודה לליכוד או בינה לבין האיחוד הלאומי וחירות של מרזל הרי גם בעבודה תומכים בחיסולים ובמחסומים ובמעשים, הרי גם העבודה לא מפנה התנחלויות. יכול להיות שהכל תעמולה ושטיפת מוח ובעצם ישראל מחליפה כל הזמן ראשים אבל תמיד תישאר בשטחים. צריך לבדוק טוב את האנשים והאירגונים מאחורי המפלגות ולבדוק מה/מי עומד מאחוריהם. כמעט אף מפלגה ישראלית לא תצא מחר מהשטחים (אז אין הבדל ביניהן) כמעט אף מפלגה פלשטינית לא תוותר על המאבק לסיום הכיבוש (אז אין כל הבדל ביניהן) הכל עניין של אחך אתה מתנהל ומה האמצעים בהם אתה בוחר להשתמש והתכיפות בה אתה עושה את זה. שרון חיסל פעמיים בשבוע, רבין פעמים בקדנציה. - אז אין הבדל ביניהם?

sombol

New member
אתה שפוי ?

אם אתה מחשיב טרור רצחני ולא אנושי כמאבק לגיטימי לסיום הכיבוש האיום... אז אתה לא שפוי ואין לי כל רצון לשוחח אם אדם מעוות שכמותך. בעייניך גם הטאליבן נאבק בסיום הכיבוש המערבי ?! עצוב ומפחיד לשמוע את שאתה אומר.

מאחר ושאלת, הנה התשובה -

אתה באמת לא מבין כלום. אם תשוחח עם 'פלסטינאי מהרחוב' הוא יגיד לך על מדינת ישראל בדיוק מה שאתה אומר עליהם - מבחינתו אין שום הבדל בין קדימה, ליכוד, עבודה או מרצ. מה שמעניין אותו זה מתי יפסק הכיבוש... ממש כמו שמה שמעניין אותנו כציבור זה מתי ייפסק הטרור... אלא שזו התייחסות שטחית ולא רצינית. החמאס והג'האד למשל לא הכירו עד היום בקיומה של מדינת ישראל, בעוד הפתח, כולל ברגותי הכירו בישראל בגבולות 67 לפני שנים. בימים אלא ממש, החמאס משנה את טעמו והיום הוא טוען להכרה במדינת ישראל בגבולות 67. זה לא הופך אותו לציוני... ממש כשם שהליכוד, כשהכיר, אחרי שנים של התנגדות חריפה, בזכות הפלסטינאים למדינה משלהם, לא הפך לתומך נלהב של הרשות הפלסטינאית או הכיר בזכות השיבה... בפועל המאבקים הפוליטיים בין הפלסטינאים לבין עצמם חריפים לא פחות, ולעתים גם יותר מאילו שביננו.

רואה צל הרים כהרים?

אף אחד מהחמאס מעולם לא טען להכרה במדינת ישראל בגבולות 67. אנשים מסוימים מהחמאס (שאינם מיצגים את המצע הרשמי של התנועה) אמרו שבתנאים מסוימים (נסיגה לגבולות 67, זכות שיבה) הם יהיו מוכנים לשביתת נשק עם ישראל לתקופה מסוימת. אחד מראשי החמאס אמר שהפסקת האש יכולה להיות ל 10 שנים ןאחר כך ניתן יהיה להאריך אותה. ואגב, משהו שהוצנע "משום מה" בחדשות - אתמול הציגה הפת"ח תלוש שכר של מנהיג החמאס א-זהאר. מסתבר שמנהיג החמאס מקבל משכורת מהרשות הפלסטינית

והנה ידיעה מהבוקר להבהרת הנושא

מנהיג החמאס: נמשיך לדגול בהשמדת ישראל YNET מנהיג החמאס, מחמוד א-זהאר, הצביע ברצועת עזה למועצה המחוקקת הפלסטינית ואמר כי התנועה "לא תשנה מילה אחת באמנה" הקוראת להשמדת ישראל. לדבריו, "חמאס לא יהפוך למפלגה פוליטית. חמאס משחק בכל המגרשים, ומשחק במגרש ההתנגדות". ------------------ אני לא מניח שידיעה כה חד משמעית תפריע לתומכי מרץ להאמין ש"הוא לא ממש מתכוון"

eyeCoof

New member
בוא תסביר לי למה בחתימתך

אתה מכנה את הערבים הישראלים - ערבים "ישראלים"? בוא תסביר לי למה המרכאות. האינם אזרחי ישראל כמוך וכמוני? הכיבוש הוא גם במרכאות האלו. הכיבוש מתחיל בזלזול שלך ושל אנשים כמוך.

eyeCoof

New member
תסתכל על העמודה האחרת.

ותחשוב על מה שכתבתי לך מקודם.

מתוך כל זה עולה בברור שפותח השרשור

טועה באופן מוחלט כשהוא טוען כאילו אין הבדל בין המפלגות השונות שהלכו לבחירות ברשות הפלסטינאית.

Archibald

New member
הפלסטיני ימשיך לחשוב שהוא חי תחת

כיבוש כל עוד ישראל תמשיך להתקיים. בקשר לחמאס ולפת"ח באמת אין הבדל במטרות, כפי שערפאת עצמו הודה, אלא רק באמצעים.

eyeCoof

New member
רוצה לומר לי שאוכולוסיה שלמה

פשוט הוזה לה איזשהו כיבוש ערטילאי? הפלסטינאי ימשיך לחשוב שהוא חי תחת כיבוש כל עוד שיש כיבוש, כשלא יהיה אז לא יהיה. אין יותר פשוט מזה. זה כמו שאתה לא חושב אם יש שמש בחוץ או שאין, אתה פשוט מסתכל מהחלון ורואה. אין פה הרבה מקום לספק.

Archibald

New member
איזה כיבוש יש בשכם ? בג'נין ?

בטול כרם ? בקלקיליה? בעזה ? בחאן יונס (עוד לפני הגירוש) ? האוכלוסייה הפלסטינית נשלטת ע"י הרש"פ, נקודה.

eman70

New member
איזה כיבוש יש?

אולי גם תשאל איזה אסירות יש בתאי הכלא. הרי בתוך התא האסירים עושים מה שהם רוצים. בתוך התא הם עצמאיים לגמרי.

eman70

New member
בהקשר של הדיון שלנו?

זה מראה את המיאוס של העם הפלסטיני מהאימפוטנטית של הרשות, שאפילו לא יכולה להבטיח להם חופש תנועה מיניאלי, ולמעשה שולטת על מעט מאוד, וגם זה בחסות ישראל. ועוד יותר זה מעיד על המיאוס מהשחיתות של הרשות, שחיתות שגם בה יש לישראל חלק מאוד גדול, ומזכויות היתר שאנשי הרשות זכו מישראל, ובמיוחד מחופש התנועה שבכירי הרשות זכו לו בחסות תעודות ה VIP, בשעה שבני העם עומדים שעות במחסומים. עכשיו נוצר מצב בעייתי. מצד אחד הרשות לא יכולה לפעול (לא חוקית, ולא מעשית) בלי תיאום עם ישראל. מצד שני לא החמאס רוצה לדבר עם ישראל, ולא ישראל רוצה לדבר עם החמאס, כלומר אי אפשר לבצע רשמית את התיאומים שנעשו עד עתה. מצד שלישי לישראל יש אינטרס ברור שהרשות הפלסטינית לא תקרוס, ותמשיך להתקיים, אחרת נצטרך לחזור לכיבוש ישיר בגדה (עפי שהיה עד 93-94, בניגוד לכיבוש העקיף שמתקיים כיום). אז איך כל הדברים האלה יתיישבו? לא יודע. מן הסתם יהיה צריך להגיע לאיזה סטאטוס קוו. ומכיוון ששני הצדדים רוצים מינימום תיאום זה עם זה, האפשרות של התנתקות נוספת בגדה, בחסות גדר ההפרדה, נראית ההגיונית ביותר. החמאס ימשיך בתהדיה או משהו דומה (ויהיה לו יותר קל לאכוף אותו מאשר לאנשי הפתח), ובגלל חוסר האפשרות לתיאום, באמת ישראל תצטרך לתת לרשות יותר חופש פעולה. והנה חזרנו לדיון שלנו. על ידי הבחירה בחמאס, ייתכן שהפלסיטנים הבטיחו לעצמם טיפ טיפה יותר עצמאות (אם כי היא תבוא במחיר לא פשוט להם). לסינים יש קללה, שאומרת "שתחיה בזמנים מעניינים". אז באמת יהיה מעניין.

הלו, אתה שומע? עפראת מת! מת!

לא הגיע הזמן להפסיק להשתמש בשם שלו כמו באיזו אגדת ילדים..?

Archibald

New member
אבו מאזן הוא ממשיך דרכו.

וחוץ מזה הפת"ח כבר לא רלוונטי.

למעלה