אהבתי.
כל שנותר לי הוא רק להרחיב את הנקודות שהעלת על מנת ויבינו גם הקוראים האחרים במה מדובר. בהתבוננות פשוטה בארבעת הגורמים המשפיעים עלינו אנו נבחין בעובדות הבאות: את הגנטיקה אין לנו שום דרך לשנות ע"י בחירה. גם לא את ניסיוננו הרוחני או הגשמי מפני שמדובר בזמן עבר. את התפתחות הגנטיקה אין לנו דרך לשנות ע"י בחירה מפני שהיא קבועה ומתמטית. כמו זרע של צמח... את ההתפתחות של החברה אנו יכולים להשתדל מאד מאד לשנות, אך הסיכוי להצלחה הוא קלוש שאדם אחד יצליח לשנות את התפתחות הסביבה כולה. אין זה אפשרי לעשות על ידי בחירה. נשאר לנו הגורם השלישי בסדר כרונולוגי, הוא הסביבה. אנו יכולים לבחור את הסביבה שלנו. הסביבה בה אני בוחר היא התוצאה של מחר. נו אז האמהות הפולניות צדקו אה? "תראה לי מי החברים שלך ואני אומר לך מי אתה"...
עלינו להבין את העוצמה שנתונה ליכולת שלנו לבחור את הסביבה שלנו, כולנו יודעים עד כמה אנו מושפעים מהתנהגויות של חברים שלנו, אנו מעתיקים תנועות, הופכים כל מיני סיפורים ל"שלנו", משתמשים בביטויים בהתאם לחברה שלנו. אנחנו תוכים. וחשוב להבין זאת. אנו לא מסוגלים ללמוד באופן ישיר. אנו מעתיקים קודם כל. התהליך שלאחר מכן תלוי בבן האדם ובמאמצו הרוחני מעשי. ובכן, אם אנו מבינים זאת אזיי עכשיו ודאי מובהרת העוצמה מאחורי בחירת הסביבה, אני בוחר מה ישיפע עליי. איזו שפה אני רוצה? איזה לבוש? אתה רוצה כסף? לך תהיה בחברת עשירים... וכמובן יותר מזאת.. איזה רצונות אני רוצה שישפיעו עליי? האם אני רוצה רצון ומטרה להארה? אם כן האם אשיג זאת במגרש הכדורגל? עם החברה מהשכונה? איזו סביבה עליי להתאים לעצמי על מנת שתקדם אותי רק מעצם היותה כזו בשאיפות של החברים המרכיבים אותה? הבהרה- סביבה הינה גם הספרים, האתרים באינטרנט, עשייה בפנאי- זהו עניין של כוונה!! אילו דברים אני רוצה שישפיעו עליי? מה אני רוצה שיהיה לידי על מנת שיזכיר\יתמוך\יעודד\או כל דבר אחר מועיל לי בדרך... ולעומקו של עניין... אינקה הבהיר זאת יפה, זוהי גם דעתי האישית שלי, אין לנו באמת בחירה... "לדעתי בעומק העניין אין בחירה חופשית באף אחד מהסעיפים... ועדיין בשלב מסויים של מודעות, כאשר האדם מודע ושולט ברוב נטיותיו מתקיימת אצלו היכולת לראות את המשמעויות המלאה של הבחירות השונות. באותו הרגע ניתן לראות אותו כמשוחרר מכל השפעה למרות שהיקום והחיים מציבים לו את הדרך הנכונה מולו, ובהיותו חלק מהיקום הוא משתתף פעיל בריקוד הקוסמי ומבצע בשמחה את חלקו". אין לי מה להוסיף על זאת כרגע... אינקה רשמת לי בתגובתך, שכיום אין לך מה לומר ובכן, אני חולק עלייך ידידי! הייתה לי תחושה "שיש" לך לומר את הדברים הנכונים, לכן לא ויתרתי... אני מקווה שתמשיך לחלוק את מה שכן יש לך לומר. לילה טוב איש