בחירה חופשית

boya ka

New member
בחירה חופשית

תרגיל בנזונה למי שנתקל בקושי במדיטציה, קחו את המחסום הכי גדול, בין אם זה אדם מאוס או מחשבה/אמונה מעצבנת תהפכו את היחס אלייה ותהנו מכל רגע שהמחשבה הזאת מגיעה אליכם, וגם שתתחילו להתבאס תהנו מההרגשה ! ברגע שתשתנה נקודת הייחוס לאותה הרגשה רעה שנבנתה אצליכם בקשר לאותה אמונה, זה לא יהיה כזה מאיים יותר...

boya ka

New member
פור אקסמפל

קחו את רגע הבושה, משפטים שחסרי ביטחון אומרים לעצמם בדרך כלל : "אני לא מספיק טוב" "איך אפשר להתמודד עם המצב הזה" "איך לאחרים תמיד הולך יותר טוב ממני" תוסיפו לאותה הרגשה את המשפט "וואי איזה כיף", ותבינו כמה מצחיק המוח שלנו עובד. הכי חשוב לא להדחיק את הרגש, להודות בו בפני עצמכם ולהוסיף לו וייב שמח וכנה.

קמהדנו

New member
דמיון מוכרח?

על משקל דמיון מודרך
גם הביאוס/מיאוס וגם ההנאה, שניהם נובעים מההתייחסות, כפי שאמרת. אפשר גם בכיוון ההפוך - כל פעם בה אתה מרגיש טוב כתוצאה מגורם חיצוני/אמונה/הצלחה/מחמאה, תהפוך את ההרגשה
וכך אתה לא נקשר להרגשות טובות ונעימות ולא מחפש ורודף אותן יפה בתאוריה. בתאכלס, תדווח עוד חודש אם שום דבר כבר לא מפריע לך והכל כיף
או שבילגנת לך את המוח

aladin16

New member
יפה בתאוריה

כמו שאמרת, הבעיה היא ליישם במציאות... נראה לי שהבעיה זה "לתפוס" את הרגעים האלו כשהם מגיעים, כי בד"כ דווקא הרגעים האלו הם רגעים של חוסר-מודעות שבהם אנחנו נותנים למחשבות להשתלט עלינו, לפחות מניסיוני האישי (בהמשך לשאלה שלי מלמעלה על רגעים של חוסר-מודעות...)

boya ka

New member
נכון

אותם רגעים שהמחשבות השתלטו עלינו, לפחות לפי התפיסה שלי הם רגעים של פחד מאיבוד שליטה, נדמה לנו שמשהו מאיים על היכולת שלנו להתקדם והמערכת שלנו מתנגדת ברמות שונות, אם המחשבה השתלטה זתומרת שהחלטנו שיותר חשוב עכשיו לחשוב על הבעייה ולפתור אותה מהר מהר מאשר להתקדם, מה שהוביל אותי בעבר להיאחזות ועמידה במקום. איש טיפש אמר לי פעם : לא עוברים קירות כשמנסים לשבור אותם. נניח והגענו למצב חדש מבחינת מודעות שלא הכרנו לפני אותו רגע (או שנתקלנו במשהו דומה, והאסוציאציה מקשרת אותנו לכאן) המיינד מבחינת האגו רוצה להרגיש בשליטה ומחפש תשובה שתניח תדעת, במקרה ואין כזאת רוב האנשים מחפשים תתשובה בכוח ובאותו רגע כל היישות עוברת למצב של חוסר ביטחון ומגננה, עדיף להניח את הדעת תמיד ולהבין שבכל רגע מגיעה אלינו התנסות חדשה, ואם יש משהו שאנחנו לא יודעים, הרצון נרתם והעולם מציג אותו לפנינו בדרך שלו.

boya ka

New member
נקודת ייחוס

זה עצם העניין, לשם ההנחה : לפעולה מסויימת קיבלת 10 דעות שיפוטיות שונות, במידת מרות שונה עם טון שונה ביחס לביטחון העצמי שלך באותה שעה הפעולה קיבלה גוון חיובי או שלילי. בקשר ללא להיקשר, אני בעד.. מחמאות לא ממש עושות לי את זה.. אפילו שפידבק אמיתי במקום הנכון עושה תעבודה שלו, פידבק שלא עולה כסף כמו שאומרים.

למעלה