בחירה בריצוף

הילה דו

New member
בחירה בריצוף

עשיתי היום סיבוב להתרשמות ראשונית ביותר, ויצאתי משם מה זה מותשת... הייתי בנגב ובסופר קרמיק בבני ברק. איזה מבחר! איך אנשים בוחרים??? אני יודעת באופן מאוד ככללי שאני אוהבת חומים-כתומים -ורודים , ואני לא מתה על קישוטים. אבל אולי אני עוד אפתיע. אם ללכת לפי החלוקה שעושים בנגב, אני מעדיפה סגנון כפרי, קלאסי ורומנטי. אז יש לי איזשהו כיוון, אבל גם בתוך הכיוון הזה, יש כל כלך הרבה אפשרויות. ראיתי שיש פערים מדהימים במחירים. יש ריצוף של 60 שקל ויש ריצוף של 300 שקל. זה מעיד על איכות? מה הנחה אתכם בבחירת הריצוף? צבעים? מבריק? מט? מה פרקטי? האם לקחתם ריצוף אחיד לכל הקומה או הפרדתם בין סוגים שונים נגיד במטבח ובסלון?

ל י א ב25

New member
הילה. בדיוק מה שקרה לי בבחירת הריצוף..

הלכתי שלשום לחנות של כל סוגי הריצוף. וחזרתי עם כאב ראש רציני. ההחלטה הייתה קשה. בהתחלה רצינו פרלטו. בעלי לא התלהב. אח"כ ראינו את הגרניט פורצלן דגם תבור שהוא מבריק במיוחד. הבעיה עם הגרניט שלפי מה שיש לי בבית כרגע רואים כל צעד וצריכים להעביר סמרטוט 8 פעמים ביום. ועוד בעיה שאני מפדת אם אני אקח מבריק זה בגלל שהוא מחליק מידי. וזה מפחיד שיש ילדים קטנים בבית ובכלל. בקיצור בלאגן. חשבתי שאני אתלהב שאני אגיע לשלב הזה. מסתבר שלא..

גם אנחנו בשלב הריצוף- יש מספר

חנויות עם מחירים סבירים בהם ביקרנו. הכי התלהבנו ממבחר הריצוף ומסבירות המחירים של "מהיר המהיר" ברח' קיבוץ גלויות בת"א. ישנה גם חנות ליד גזר the outlet יש להם אתר באינטרנט. בנגב הייתי אבל זה לא לתקציב שלנו ולא שבמקומות אחרים אין דברים יפים במחירים שפויים. לגבי מקום ייצור האריחים- הרבה המליצו לנו לא לקנות סיני או ריצוף גדול 60/60, כי זה הרבה פעמים לא ישר, נוצר שיפוע. עדיף ללכת על חברות אירופיות (ספרד, איטליה), ואם עדיין רוצים זול יותר, המליצו לנו (קרובי משפחה וחברים מניסיונם האישי) ללכת על תורכי ולא על סיני. לתורכי מחיר נמוך מאירופאי, פחות או יותר אותו מחיר של סיני, וגם האיכות שלו איפשהו בין השניים. אנחנו הלכנו על תורכי.

תצמצמי את הקריטריונים

תחליטו על סוג קרמיקה, אבן טבעית או גרניט פורצלן לכל אחד מהסוגים יש חסרונות ויתרונות
תחליטו על תקציב זה שהאריח יוצר בסין זה לא עושה אותו פחות טוב לדעתי, או פחות חזק
תחליטו בין מבריק למט יש פה עניין של טעם ויש גם דיעות לפה ולפה לגבי הפרקטיות אני למשל מאוד אוהבת את המבריק, סיבוב עם המגב המיוחד שעטוף במעין מגבת והבית נראה מצוחצח כאילו רק עכשיו העוזרת סיימה לעומת זאת אני מכירה אנשים שהמילה מבריק מפחידה אותם והם מיד מדמיניםכתמים והחלקות ויעדיפו את המט ואפילו טיפה מחוספס עם ההחלטות האלו גשו לחנות ובקשו לראות רק את הנל מבטיחה לך שיהיה לך הרבה יותר קל והכי חשוב- לא להסחף עם התקציב, מה הטעם להתלהב מאריח שעולה 400 שח כשהתקציב הוא 120 ולגבי סוגים שונים של ריצוף בבית- אנחנו העדפנו אחידות, גם בגודל גם בצבע, נותן תחושה חזקה יותר של זרימה בין החדרים שיהיה בהצלחה!

avi5199

New member
ממליץ לך לבקר גם בחזיבנק

ובחנות העודפים של חזיבנק ברמתיים, יש להם מבחר יותר גדול בסגנון הקלאסי ודברים מיוחדים. יש להם שם של יקרנים, אבל בבדיקה לעומק זה לא נכון, יש אצלם מבחר גדול מאד ודברים מיוחדים, גם ב 40 שקל למטר . חנות מעניינת נוספת שכדאי לבקר בה זה אלוני. אנחנו קנינו ריצוף סומסום לכל הבית (קניתי ממצר במפרץ חיפה ) חרסינה לאמבטיות ושרותים קנינו מחזי בנק ושם גם קניתי כיורים ואסלות וכ"ד. בעודפים של חזיבנק מצאנו קרמיקה מאד איכותית במחיר זול 40 שח למטר לריצוף המרפסות בקומה שניה , וקלינקר (טרה קוטה איכותית ) לריצוף בחוץ בפרגולה . מבריק לרצפה זה יפה אבל לא פרקטי ( גם רואים כל כתם וגם מחליקים). מחוספס מידי (דמוי אבן וכ"ד) גם לא טוב זה אוסף ליכלוך וקשה לניקוי. האיכות הגבוהה ביותר זה גרנית פורצלן חתוך בלייזר וזה גם יקר יותר (בגלל הדיוק של החיתוך לא מצריך רובה), הזול יותר זו קרמיקה , מי שאוהב נוסטלגיה כמוני, יש את הבלטות הישנות סומסום וטרצו ( באלוני ובמצר) שזה גם פרקטי יותר וגם חזק יותר וגם זול יותר ממרצפות אחרות וגם לא מצריך רובה, אבל מצריך ציפוי בסילר או וואקס. ככל שהמרצפת גדולה יותר זה יקר יותר, והפחת גדול יותר, והדיוק של החיתוך פחות טוב, לכן כדאי לקנות מרצפות בגודל 40X40 או 30X30 .

avi5199

New member
ברמתיים-(הוד השרון) בכביש הראשי

דרך רמתיים 40 . פונים מהכביש הראשי לכוון הוד השרון ונוסעים ישר ישר .

למעלה