למה להחליט כבר עכשיו?
אני מבינה שהיום היא נמצאת במסגרת שמאד מתאימה לכם ומוצאת חן בעיניכם. זה נהדר. אני גם מאד בעד מסגרות רב-גיליות, אני חושבת שזה תורם הרבה גם לקטנים וגם לגדולים. אבל למה להחליט עכשיו האם להשאיר אותה שם עד כתה א´? אנחנו אפילו לא באמצע השנה. היום היא רק בת 2.10, כלומר, היא נמצאת בטווח הגילאים שהמסגרת הזו מיועדת להם. בספטמבר הבא היא תהיה כבר בת שלוש וחצי - אולי אז תחשבו שהגן הזה כבר לא יכול להעניק לה את כל מה שהיא זקוקה לו? אולי עדיין תחשבו שזה מקום אידאלי עבורה, וגם היא תהייה שם מאד מאושרת, ואז באמת יתכן שזה יהיה נפלא עבור כולם להשאיר אותה שם שנה נוספת, אבל אין טעם בעיני לעשות היום החלטות ארוכות טווח. פשוט מדי כמה חודשים תשקלו את ההתאמה שלה למסגרת ושל המסגרת אליה. אתם כבר תרגישו ותדעו (וגם היא) מתי הזמן המתאים להעביר אותה למסגרת אחרת. ובעניין זה, שירה, בתי, היתה בגן שמאד אהבתי מגיל שנה עד גיל ארבע (3 שנים). הגן היה נהדר, הייתי מאד מרוצה, ושירה הלכה לגן בשמחה ובאושר. לקראת סוף השנה האחרונה היא התחילה להתלונן שמשעמם לה. ולא שהגן הפסיק להיות נהדר, ולא שהגננת הפסיקה להיות נפלאה ואוהבת, ולא שהיא הפסיקה לנסות לעניין את שירה (וכמובן את הילדים האחרים) בדברים נחמדים, אבל שירה פשוט כבר הייתה זקוקה למשהו מעבר. בדיעבד, אני לא בטוחה שאותו "משהו מעבר" היה דוקא גן עירוני, אבל כשהיא סיימה את אותו גן פרטי, כולנו הרגשנו מאד בשלים ללכת הלאה. וזו, אני חושבת, התחושה שצריך ללכת איתה.