בחיפוש אחר אמריקה

melancholy man

New member
בחיפוש אחר אמריקה

הרחובות של אמריקה ב 1968 היו מלאים בילדים ארוכים שיער, מלוכלכים, עם תיקי גב גדולים מלאים בג'וינטים ותקליטים ישנים, שעזבו את הבית באיזה חור במיד ווסט בשביל להיות חלק מהמפכה הגדולה שהתחוללה באותם ימים בקמפוסים של האוניברסיטאות הגדולות וברחובות ניו יורק, לוס אנג'לס וסאן פריסיסקו, חלקם, סתם הסתובבו מעיר לעיר מחפשים את "אמריקה" הארץ הגדולה של החלומות הגדולים והבילתי נגמרים, היפים קראו להם אז. America של סיימון וגרפונקל, הוא סיפור מסע של זוג אוהבים כזה, המסע הפיזי שלהם, לפחות לפי השיר, מתחיל כנראה ב Saginaw שבמשיגן, ומסתיים בכניסה לכביש המהיר לניו יורק, צאתך ניו ג'רזי, היום אחרי שנים של רודי ג'וליאני ובלומברג קשה אולי להבין למה שילדים עם אישונים מורחבים וחלומות רומנטים יעזבו את העיר חסרת העתיד לטובת ניו יורק הרעבה תמיד והנקיה מפשע (או עניין אמיתי) אבל אז בסוף שנות השישים ותחילת השבעים, ניו יורק, לפחות זו שהכירו סיימון וגרפונקל והילדים שעשו דרכם אליה, הכירו, הייתה מקום אחר, לא רק הבירה הכלכלית של העולם, אלא גם בירה אינטלקטואלית ומוסיקלית, מקום מוזר מפחיד ומלא אפשריות, ואחת המדינות הכי ליברליות בארה"ב הכל כך שמרנית. בעיני פול סיימון, כמו בעיניו של כל ניו יורקי שמכבד את עצמו, ניו יורק הייתה אמריקה עצמה, גם אם במציאות ניו יורק, הייתה הכל חוץ מחלק אמיתי מאמריקה. המסע בשיר, כמו כל מסע ששווה לספר את הסיפור שלו, הוא מסע פנימי כמו שהוא פיזי, בבית הראשון, אנחנו פוגשים את הכותב ואהובתו קאת'י, בפאזה מאוד אוהבת "Let us be lovers, we'll marry our fortunes together I've got some real estate here in my bag" ומסתיים ביאוש ובדידות נוראית: Kathy, I'm lost," I said, though I knew she was sleeping "I'm empty and aching and I don't know why" באמצע, השיר כמה תמונות קצרות מהמסע הארוך בגריי האונד, תמונות של מערכת יחסים, של מסע משותף ליעד הגדול, בדיחות קטנות, רגעים של אינטמיות שזוכרים אותם שנים אחר כך, אחד מאותם רגעים, היא אחת השורות שאני הכי אוהב בשיר כל שהוא: She said the man in the gabardine suit was a spy I said "Be careful, his bowtie is really a camera" בבית הראשון, אנחנו מוצאים את האופי של המסע הזה ואת ההסבר, למה בעצם זה לא מסע אישי של סיימון עם אהבותו (אותה Kathy Chitty חברתו באנגליה שזכתה לפחות לעוד איזכור אחד) כשסיימון אומר:" I've got some real estate here in my bag" אם רק כמה שנים קודם, כל מה שבחור צעיר רצה זה למצות את החלום האמריקאי, עם איזה בית בפרברים. לצעירים של שנות השישים, היה את כל הנד"לן שהם רצו רצו בקיטבג, זה וכמה סיגריות, זה כל מה שהם רצו, החזרה על המשפט They've all come to look for America אומרים לנו שלא מדובר במסע אישי, אלא במשהו גדול הרבה יותר, מסע של דור שלם, לחפש את עצמו, לחפש את "אמריקה" שלו, ואת החלום האמריקאי שלו. בהתחלת השיר, כולם, כל מי שהם פוגשים, יוצא איתם לאותו מסע לחפש את אמריקה, גם בסיום, שהם כבר אחרי המחלף האחרון, הם עדיין מחפשים את "אמריקה" את אותה El Dorado מיסטית, ולא מגיעים, המסע הזה, כנראה לעולם לא יסתיים, כי "אמריקה" הגדולה והחופשית, לא קיימת, ואולי מעולם התקיימה, בהרבה מובנים, השיר הזה, כמה שהוא אישי ומקסים, הוא שיר ההתפקחות הגדולה של חלום הסיקסטיס, שהתחיל בעצם עם המסעות הגדולים של אלאן גינזבורג וג'ק קרואק ושאר הביטנקים ברחבי אמריקה בשנות החמישים, גם הם יצאו לחפש את אמריקה ועשור אחרי זה, הילדים, עדיין בדרכים, עדיין מחפשים את "אמריקה" אולי החלק העצוב באמת של הסיפור של הסקסטיס, הוא שמתישהו, כולם הבינו את מה שפול סיימון הבין אז ופשוט הפסיקו לחפש. הביצוע שבחרתי להביא היום, הוא מתוך אחת המופעים הגדולים ביותר שידעה העיר ניו יורק, ב 19 בספטמבר, 1981, מאות אלפים התיצבו בנטרל פארק, למופע חינם של הצמד, שבשלב הזה היו כבר יותר מעשור אחרי שחדלו להופיע ולהקליט יחד, ובאופן שמאוד מתאים לאותה ניו יורק של פעם, חגגו את הקרירה של השניים, עם כמה מהשירים היותר טובים שלהם, ובתוך אותה אווירה מיוחדת, החזירו ללילה אחד, את הקסם הניו יורקי של סיימון וגרפונקל ושל אותם ילדים ארוכי שיער שבאו לחפש את אמריקה שלהם. Simon & Garfunkel- America אלבומים: Bookends (1968), Concert in Central Park (1982( ועוד המון אלבומי הופעה ואוספים כמובן) מילים ולחן: P. Simon קישור למילים

psychodoodle

New member
שיר נהדר

מתוך אלבום נהדר , הכי טוב שלהם לטעמי .פול סימון יודע לכתוב טקסטים חכמים ומענינים ביותר ,חלק משמעותי מהיצירה שלהם ,לא פחות חשוב מהמוסיקה עצמה .אגב , יש לשיר ביצוע מצוין לדעתי של להקת YES .

noosh

New member
אחד השירים היפים ביותר שלהם

גם מבחינת הלחן, וגם מבחינת הרעיון והליריקה. תודה על הניתוח, נתת לי עוד נקודות למחשבה. ואכן, כמו שנכתב מעליי, ליס יש קאבר יפה ומעניין ביותר לשיר הזה, וגם לפרברים

melancholy man

New member
גם לדיוויד בואי

הוא ביצע את השיר באיזה מופע לזכר ההורגים במגדלי התאומים, האמת לא אהבתי את הביצוע שלו, הוא היה מיואש ודיכאוני (כראוי למעמד אני מניח) אבל יש משהו בדרך שבואי אומר cigarette שקונה אותי
אתמול ראיתי את הקליפ של זה, לצערי מאז זה הוסר.

giba70

New member
הוא בטח הזכיר לך

את הדרך בה הוא אומר time takes a cigarette

JohnPaul

New member
כתבת יפה על אחד השירים היפים

אני פחות אוהב את הקאבר של יס, אין בו את הקסם והצניעות שבשיר המקורי.

CrazySheep1

New member
יש לי את האלבום בבית...

יותר נכון לאבא שלי... אני רואה שיש בו עניין אז אני אנסה אותו.. אף פעם לא שמעתי אותו... יש לאבא שלי מלא דיסקים ישנים שאין לי מושג עליהם :S

AeroTom

New member
יופי של שיר

אני לא חסיד של פול וארט, אבל השיר הזה הוא בהחלט קלאסיקה בשבילי, ואציין גם שהוא עוד חלק מושלם בפסקול של Almost Famous שמשתלב שם כ"כ טוב...הוא גם השיר הפותח של הפסקול הרשמי. את Bookends יש לי על תקליט (שגם מתקשר לסרט עם "Honey...They're on pot". אני תמיד אוהב להמחיז את הקטע על התקליט למי שמגיע
). יופי של שיר ויפה כתבת

Barmelai

New member
../images/Emo45.gif

ההרמוניה של סיימון וגרפונקל היא מהיפות שאני מכיר, מעין תוית אמריקאית שהם חולקים עם הביץ' בויז וקס"ן. מה שיפה בקליפ שנתת הוא, שבמעין פאנץ' ליין לנתוח המדוייק שלך את שיר המסע של דור שלם שלעולם לא יסתיים בגלוי אמריקה - זה שלאחר עשור נראה שסיימון וגרפונקל באותו רגע בסנטראל פארק הם הם אמריקה. טוב, זה יכול היה לקרות רק בזכות זה שהקהל שהיה שם, התקדם יחד עם הצמד, התבגר, התמסד, התחתן ונפרד וצבר נדל"ן שכבר לא יכול להתאים לתוך צ'ימידן. מי שהיה בקהל ועל הבמה הם דור הפרחים לשעבר, ומה ששרד מהחלומות שלהם באותו ערב זה רק השיר הזה. נו, קוראים לזה נוסטלגיה.

melancholy man

New member
האמת יש הרבה הופעות

שפאת העובדה המצערת שנולדתי בזמן הלא נכון, במקום הלא נכון, או עם הגישה הלא נכונה לחיים (***איחוד של cream***ווטארס בשדה חומס***) החמצתיף אבל אם היו נותנים לי לבחור הופעה אחת שהחמצתי והייתי רוצה לראות, ההופעה הזאת של היהודים ההרומניים בפארק, הייתה לוקחת בקלות את אחת המקומות הראשונים. ואם הזכרנו הרמוניות מדהימות, הנה משהו יפה במיוחד (קריאה מיוחדת ל LadyG לראות את זה
)

LadyG

New member
איזה כייף להגיד

גבירותי ורבותי , החבר שלי, ג'ורג' האריסון. זה יפה, ז מיוחד וזה מרגש. תודה.

melancholy man

New member
בהזדמנות אני אביא את הפתיח של

הפרק של SNL מהשבוע הזה, אחת הסצנות היותר מצחיקות שהיו בתוכנית הזאת. כן, מרגש להפליא, הם עשו אז גם את homeward bound אבל את זה לא מצאתי

JohnPaul

New member
אתה מדבר על הזה עם אריק איידל?

שמנגן את here comes the sun וצורח את השיר?

melancholy man

New member
לא לא

ה SNL הזה הוא זה שבו לורן מייקל הציע לביטלס 3000$ אם יופיעו בתוכנית ורק הריסון בא ומייקלס הסביר לו, שהסכום היה לארבעתם (זאת אומרת 750$ לכל אחד ושלא נותנים לו לשלם רק לאחד מהם, כמה שאני זוכר זה נגמר בזה שהם סגרו על 150$ תמורת זה שהריסון יגיד live from n.y...) אני צריך למצוא את הקטע ולהביא אותו, אולי ביום שישי הבא. אגב, הקטע עם אריק איידל גם ענק.

למעלה