בחינת בגרות

בחינת בגרות

כידוע לכם, או לפחות לחלקכם, בבחינת בגרות צריכים לקבל מדבקה עם השם.. איך להגיד את השם בצורה טובה, ולא לגמגם? יש לכם עצות? מה אתם עשיתם? תודה.

borbardak

New member
עד כמה שזכור לי....

פשוט נותנים להם את תעודת הזהות וזהו... הבוחנים יודעים לקרוא... לא צריך להגיד כלום.

borbardak

New member
בתור מישהי שאפילו שמשה כבוחנת

זה כנראה משתנה מבוחן לבוחן - לא זכור לי שביקשתי שם ממישהו... אבל בכל אופן, בלי קשר, תנסה ליצור שיחה מקדימה קטנה, לחייך, לומר שלום, ואז השפ יזרום בטבעיות... אל תחשוב על זה יותר מידי, כי אז הסיכוי להיתקע גבוה יותר, תנסה לשלב את השם כחלק משיחה.. בהצלחה!

נכון... בבגרות שהייתה לי בערבית

נכנסתי לכיתה והייתי ליד ידידה, הרגשתי בטוח, שאפילו אם זה יהיה היא לא תצחק עליי, אבל כידוע לכם בבגרות שכבתית כמו היסטוריה, מחליפים כיתות, אני אהיה ליד אנשים מהשכבה, לא משמח במיוחד. אני אקדים את מועד הבחינה ואני אבוא מוקדם וכמו שאמרת אני "אחייך" לבוחנות, אבל תנו לי עוד עצות, וסיפורים שלכם...

shuky63

New member
יש לי הצעה שאולי תעזור

תחזיק את התעודת זהות ביד מוכנה לכל צרה. שמתי לב שמגמגמים נתקעים כשאין להם שום מפלט.אם אתה צריך להגיד את השם שלך ואתה יודע שאם תתקע אין לך חלופה אחרת יש לך יותר סכוי להתקע. אם תדע שבמקרה שתרגיש שאתה הולך להתקע אתה יכול להגיש את תעודת הזהות במקום,יש סכוי טוב שלא תתקע. דובר על זה הרבה בפורום וזה שיטה שנתנת לישום בהרבה מצבים.למשל כשיוזמים שיחת טלפון אפשר להקליט את המשפט הראשון(שהוא שורש הבעיה) על טייפ מנהלים ובמקרה שנתקעים לקרב לשפופרת וללחוץ על פליי.המצאות הטייפ לידך מבטיחה כמעט בודאות שלא תצטרך להשתמש בו.

בומבית

New member
וואו....זה ממש נכון

מעולם לא חשבתי על כך שאם קיימת אלטרנטיבה/דרך מפלט אתה פחות מגמגם. זו דרך מצויינת גם לחשוב על הדברים, ובעצם להפחית את הפחד הפסיכולוגי שמלווה לגמגום

שרוך

New member
אני מגמגם ועושה בע"פ

בס"ד שלום לכולם כן כן תתפלאו אני מגמגם ורוב המבחנים שלי אני עושה בע"פ מכיוון שהכתב שלי אינו קריא ואין לי בעיה כולל לדבר מול בוחן חיצוני לפעמים לצערי הרב... וד"א מה שטוב שהם שומעים שאתה מגמגם הם יותר עדינים ומרגיעים מאשר משהו רגיל.. שרוך

למעלה