בחזרה מהעבודה שברתי רגל...

בחזרה מהעבודה שברתי רגל...

שלום, אני חזרתי מהעבודה, יצאתי מהאוטו ובדרך לבניין של בית שברתי רגל.... נכנסתי הבייתה אבל נסענו מייד לקופת חולים (היה סגור שם) ונסענו לבית חולים - שם טיפלו בי. מרגע שסיימתי לעבוד - תוך שעה וחצי היינו בבית חולים (נראה לי שזה בסדר מבחינת הזמן, כי לוקח זמן להגיע להעבודה עד הבית, ומהבית לבית חולים..) לדעתכם, אפשר להגיש תביעה? ואת מי כדאי לתבוע - את מקום העבודה (הרי אפשר להחשיב את זה כתאונת עבודה), או את העיריה על מצב המדרכה? ברור לי שצריך לפנות לעורך דין... אבל קודם אני רוצה לקבל קצת מידע מהפורום, תודה וחג שמח!

שלום שירי

שלב ראשון: למלא טופס ב-ל- 250 אצל המעביד, ולפנות לביטוח הלאומי. אחר כך למלא טופס הודעה על פגיעה בעבודה, ובמידת הצורך טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה. האם נעדרת מהעבודה בעקבות הפגיעה? לגבי השאלה את מי לתבוע: תמיד מתחילים מתביעה לביטוח הלאומי ואחר כך שוקלים אם כדאי להמשיך הלאה ולתבוע את העיריה, הכל תלוי גם במידת הנזק שיגרם לך. מכל מקום, ממליצה לך לא למלא אף טופס בעצמך בלי יעוץ משפטי.

ד"ר כרמית טל, תודה......

לשאלתך - האם נעדרתי מהעבודה - הרופא נתן חופש מחלה בינתיים ל 7 ימים. אמר לפנות בשבוע הבא לאורטופד של קופת חולים. כששאלתי אותו תוך כמה זמן אתחיל לעבוד - אמר לי שאשתקם תוך שבועיים +- יש לי שבר בבסיס כף הרגל, אבל לא עשו לי גבס - אלא שמו תחבושת ואסרו עלי במפורש לדרוך על הרגל. הערה חשובה - עליי לציין שלפני כשנתיים הייתה לי תאונת עבודה ונשברה לי אותה הרגל ב 3 מקומות. הייתי תקופה מאוד ממושכת בבית והייתה לי נכות זמנית של 75%. עכשיו, נשברה אותה הרגל וגם תאונת עבודה. הפיצוי מביטוח לאומי הוא בעד הימים שאפסיד בלבד, או גם פיצוי בעד נזק גופני? את בטוחה שאני לא צריכה עדיין לפנות לעורך דין ולהגיש תביעה לבד? תודה וחג שמח

למעלה