"בחזרה לתחתית"

orangeada

New member
"בחזרה לתחתית"

בטח כבר דנתם בתוכנית זו בעבר, ** אני אפרט למי שלא מכיר- מנכ"ל או בעלי רשת או משהו בסגנון מצטרף לעובדי החנות למשך יום/יומיים של צילומים בעבודות הכי פשוטות- מלצרות, בישול, קיפול בגדים, תפעול קופה וכו'. בנתיים הוא שואל אותם על מה בעייתי, מה חסר להם, מה אפשר לייעל וכו'** זה די מגניב כי רואים את שני הצדדים בו זמנית והרבה מאחורי הקלעים.. ובתוכנית ששודרה הערב על "ננדוס" עלתה הערה של הבעלים שהטיפים הם בכלל של בעל המקום וזה כאילו "טובה" שזה הולך למלצרים. אני אם כבר חושבת שהטיפים צריכים ללכת למלצר כי בגללו אני משלמת. אבל אז בעצם עולה התהייה- למה יש טיפים? למה מלצרים לא מקבלים שכר כללי פר שעה? למה בחנות בגדים אני משלמת טיפ? במוסך? לנהג אוטובוס? איך זה התפתח שהם מקבלים טיפ? תודה
*וסליחה אם זה נושא ממש חרוש...

דווקא לא זכור לי שדנו בתוכנית הזו

וחבל שלא עשינו את זה. מישהו כאן רואה את הבוס/מנכ"ל/בעל בית שלו מבצע את מה שבתוכנית? לגבי המלצרים, התפיסה הזו מזכירה לי בוסית לשעבר שציינה לעיתים קרובות בהפגנתיות שאנחנו צריכים להיות אסירי תודה על כך שהיא לא לוקחת לנו את הטיפים. היא הייתה בהמה ודפוקה ועם המון בעיות אישיות, ולכן עצוב לי לשמוע על בוס נוסף שחושב כמוה. אתם חושבים שהטיפים מגיעים לכם? אז תשלמו למלצרים! אין לי מושג איך זה התחיל, אבל סביר להניח שברגע שבעלי המסעדות קלטו שהטיפים לבדם מצטברים ליותר משכר מינימום הם קפצו על ההזדמנות והפסיקו לשלם למלצרים כי למה להם. אני מכירה מסעדה אחת שאצלם זה הולך אחרת: המלצרים מקבלים שכר מינימום, הטיפים הולכים לבעל הבית אבל ברגע שלקוח משאיר טיפ שהוא מעל 10%, ההפרש עובר למלצר, זה כאילו סוג של תגמול כי אם הלקוח השאיר טיפ מעל הסטנדרטי סימן שלמלצר מגיע בונוס. תגמול נוסף מקבלים מלצרים שמוכרים בקבוקי יין לשולחן או מנות מסויימות שהן יקרות במיוחד, בצורת סכום שנקבע מראש. האמת שאני לא יודעת אם זה טוב ואם אני הייתי מרוצה ממצב כזה, כי נכון שבמקרה שלא משאירים טיפ המלצר כביכול לא ניזוק ובעלי הבית סופגים את זה, אבל מה שאני אוהבת במלצרות זה את האפשרות להרוויח כמעט תמיד הרבה הרבה מעל שכר המינימום, 40-50 ש"ח לשעה ולפעמים יותר, וזה משהו שלא נראה לי שקורה בכלל באותה מסעדה. ו-ברוכה הבאה לך
, הניק לא מוכר לי...

orangeada

New member
תודה, אני לפעמים נכנסת

וקוראת, החלטתי סופסוף לכתוב.. אבל כרגע השירות היחיד שלי הוא בצבא

bell boy

New member
אני אומר

שנראה לי שהבוסית שלך לא הייתה מלצרית בעצמה

אוקי

לא הבנתי אותך בגלל שלא שרשרת נכון... לא יודעת מה הנסיון המקצועי של אותה בוסית, אבל בלי קשר היא סתם בהמה.

Mip Mip

New member
אוי זו תכנית מצויינת!

ממש נהנית ממנה. בעבודה הקודמת שלי המנכ"ל הקודם היה עושה את זה בעצמו, מגיע, עומד איתנו בדלפק ומשרת לקוחות. הוא גם הכיר את כל המערכות שעבדנו איתן, וידע לפרטי פרטים מה אנחנו עושים ואיך. הוא היה מקסים ממש, וזה באמת בגלל שהוא התחיל בחברה הזו בתפקיד הכי זוטר שיש והתקדם להיות מנכ"ל. המנכ"ל הנוכחי הוא חתיכת פוץ עם מקל שתקוע לו בתחת שחי בסרט שהוא עדיין בצבא ומנהל את כולם כאילו הם חיילים שלו.... אני ממש לא רואה אותו מתמודד עם חצי ממה שאנחנו מתמודדים למרות שהוא ידע לשפוך ביקורת על ימין ועל שמאל... איש מגעיל.

bell boy

New member
והמנכ"ל של החברה שלי

מגיע בימי שישי וחמישי ב 21 בלילה כדי לבדוק את המצב בזמן שסמנכל"ים ומנהלי מחלקות כבר בבית ישנים בד"כ

high k

New member
שמת לב,

שאחרי הביקור המצולם של המנהל ההוא חצי מהצוות עזב?

למעלה