בחזרה הביתה

cnogl

New member
בחזרה הביתה

ידידיי היקרים, שעת הש´ קרבה והמלאכה רבה. אין סיכוי שבמהלך שלושת החודשים מינוס הקרובים נצליח להשיג אפילו עוד מנדט אחד מגוש הימין או המרכז (מהאיחוד הלאומי ועד מפלגת העבודה), על זאת כולנו מסכימים. גם מגוש המפלגות הערביות אין לנו את היכולת להשיג גם לו חצי מנדט. אם כן, היכן כדאי לרכז פעילות? סיעת שינוי צפוייה לגדול ל 11 מנדטים. אחת עשרה מנדטים!!!!! אחת עשרה מנדטים, זה אומר 4 מנדטים יותר מאלו שצפויים למרצ (בהנחה שמצנע ינצח בעבודה). מרצ לא תהיה עוד המפלגה השלישית בגודלה ותחל במסע הדרדרות. לראשונה בחייה, שינוי תרסק אותה. עלינו לנטוש את המאבק בימין, הקמת מחסומים באמצע דיזנגוף סנטר זה לא!!! מה שיגרום לאנשים לשנות את השקפת עולמם ולהצביע מרצ. גם העובדה שהמובטל משדרות, שלצערי לרוב הוא גם תומך ש"ס, יקבל פלייר על החוקים החברתיים שחיקקה מרצ לא יעזור - כי הוא מתעב את מרצ, מרצ רוצה להחזיר את השטחים היקרים לליבו (וכל מי שיאמר שאני גזען: אני לא, אבל זהו שסע חופף וזו עובדה, זו לא גזענות.) יש להלחם בשינוי, יש להחזיר את הבוחרים הפוטנציאליים בחזרה אלינו במקום לבזבז את זמננו לשנות את השקפת עולמם של אנשים, דבר בלתי אפשרי בפחות מ 80 יום וקשה מאד בכלל. בוא נחזיר את האחים שלנו הביתה! בואו נחזיר את העריקים למרצ! בואו נחזיר את מרצ למרצ! שלכם, גיל לביא "מרצ - להיות חופשי"

eviv

New member
את לא כל כך מדייקת...

האנשים בוחרים שינוי כי הם מאמינים בה בידיוק כמו שאנשים מאמינים בחרות ובידיוק כמו שהם מאמינים בקיצוניים אחרים מהקשת הפוליטית אם את אומרת ככה אז גם בפעולות האלו אנחנו באים לכנע את האנשים בדעות אחרות שיני למשל מביא עובדה שמרצ ישבה עם ש"ס בממשלה שינוי היא גם לא נקראת שמאל או ימין תמיד היא מצביע חצי חצי או נמנעת לדעתי לשכנע בוחרי שינוי זה אותו דבר כמו לשכנע בוחרי ליכוד

eviv

New member
הצעה...

לא נראה לי שזה יהיה נכון להתחיל לרדת לרמה של שינוי בקטע של החרידים לא נראה לי שזה מה שיעניין כל כך אנשים עכשיו כמה אנחנו נגד החרדים אולי זה יהיה נכון לעשות כמה מבצעים כמו תעודות הכשרות אבל לדעתי אי אפשר לזנוח את המצע החברתי והמדיני ההצעה שלי היא: להשקיע הכי בחברתי ואחריו את הקטע של שינוי ולבסוף את ענין המדיני אי אפשר לשתוק בשום עניין כי חלק מהשנאה למרצ לפי דעתי זה לא בגלל הדעות שלה זה בגלל שאנשים חושבים שאנחנו יותק קיצוניים ממה שאנחנו לדוגמה הם משווים אותנו למפלגות פרו ערביות כמו חד"ש ובקשר למה שאמרת על המחסום המחסום הוא רק חלק מהפעילות שלנו יש לנו פעיות בנושא חברתית בעניין המכסה לאתיופים ואולי גם את עניין השבבים בבית ספר בהרצליה ובנוסף אנחנו עושים מחר גיוסים עם מים קרים תני לנו הצעות לדברים שאפשר לעשות עם הכיוון שרצית *נכתב בלשון נקבה כי אני זוכר שמישהי אמרה לי שהיא הניק הזה בסמינר EVIV

Carl Freeborne

New member
הוא לא בת....ועוד תגובה גם

קודם כל הוא בן וקוראים לו גיל.... ואם לא ידעת את זה אז יכולת לבדוק בפרטים האישיים שלו. אני מסכים איתך אביב שצריך להשקיע בתחום החברתי - וכן, (גיל תקרא) צריך ללכת על הקטע החברתי

cnogl

New member
אכן צריך ללכת על הקטע החברתי, אבל..

עם כל הכבוד לקטע החברתי: זה משול לזריקת חכה לשום כיוון בלב הים בתקווה שמשהו יעלה בה. לצאת אל בוחרי שינוי (המרצניקים לשעבר שבהם) במטרה להחזיר אותם הביתה משול לזריקת רשת בבריכת דגים. הרבה יותר קל לתפוס דג עם רשת בבריכת דגים מאשר לזרוק חכה הישר ללב הים בתקווה שמישהו יבלע את הפתיון. צריך ללכת על הקטע החברתי, ולו רק בשם הבחירות העתידיות - כדי לגרום לאנשים להפתח ולהבין קצת יותר מיהי מרצ ומהי. עם זאת, הקטע החברתי (לצערי הרב) לא יכול לספק לנו את ארבעת המנדטים החסרים לנו כרגע כדי להשאר המפלגה השלישית בגודלה. את המנדטים האלה הכי קל והכי נכון לקחת מהגוש השמאלי של שינוי. עם כל הכבוד לפן החברתי, אנשים רעבים, כמו שכמה מהם הסבירו לי אתמול בערב ממש, כבר לא תולים תקווה בפוליטיקה. או כמו שאמר לי אחד מהם: "כשאין לי מה לאכול במקרר, הבחירות ממש לא מעניינות אותי, מה זה משנה מי יבחר" אני מאמין שמרצ צריכה לעשות כמה שיותר בתחום החברתי, אך אסור לה לתלות תקוות במנדטים מהאוכלוסיה למענה (בין השאר) היא פועלת. אם כן בואו נפעל בתחום החברתי ככל יכולתנו, אך נצעק לעבר בוחרי שינוי מאוכזבי מרצ בקול רם וברור: בואו הביתה!!! שלכם, גיל

eviv

New member
קודם כל סליחה...

יש לי זיכרון רע אז סליחה שהתייחסתי לך בתור אשה יש לך רעיון לפעולה בנושא לא כל כך בקיא בהפליות שהין הדתיים לחילוניים האמת אני לא מתעסק עם זה כל כך EVIV

על אלו סקרים אתה מתבסס?

הסקרים שאני ראיתי דיברו על 10-11 מנדטים לשינוי, ו 11-12 מנדטים למרצ. חשוב לציין שהיסטורית מרצ תמיד העלתה לעצמה הרבה מאוד מנדטים בקמפיין בחירות: - בחירות 92 הסקרים ציפו 4-6 מנדטים למרצ
מרצ קיבלה 12 - בחירות 96 הסקרים ציפו 5-6 מנדטים למרצ
מרצ קיבלה 9 - בחירות 99 הסקרים ציפו 7-8 מנדטים למרצ
מרצ קיבלה 10 - בחירות 03 הסקרים מצפים 11-12 מנדטים למרצ
כמה מרצ תקבל? תלוי בנו. אני מסכים איתך שאפשר לקחת קולות גם ממצביעי שינוי. אבל לא צריך לשים על זה את הדגש, אין לך מושג כמה מובטלים חברי ליכוד עשרות שנים הצביעו מרצ בבחירות האחרונות בגלל רן כהן וחוק הדיור הציבורי. אני עובד בימים הקרובים על מסמך תעמולתי פנים תנועתי שיעשה סדר בכיצד להציג את עמדות מרצ בכל תחום. וכיצד לשכנע בוחרים של מפלגות אחרות שרלבנטים אלינו (אנשים מהאיחוד הלאומי קצת יהיה קשה לשכנע...) לעבור למרצ. אני מקווה לסיים אותו בשבוע הבא. ד"א - גם אני מתנגד לפעילות המחסום במרכז דיזינגוף. לציבור הישראלי לא אכפת מהסבל הפלשתינאי, הוא לא עושה את ההקשר בין הסבל הפלשתינאי לתסיסה ברחוב הפלשתינאי (וד"א - לא מעט מזה בצדק... ) בלתי אפשרי לחנך ציבור מחדש ב-80 יום... אנחנו צריכים להציג את העמדות של מרצ מנקודת המבט של הציבור. וד"א - מרצ גם יוצאת קודם כל בדיוק מנקודות המבט הללו: - קודם כל ולפני הכל למען הציבור הישראלי ומדינת ישראל יהודית ודמוקרטית.

cnogl

New member
אלון...

ראשית, אני מתבסס על הסקרים שפורסמו לפני כמה ימים בידיעות ומעריב (שנתנו למרצ 9 מנדטים כרגע, אך 7 בלבד אם מצנע ינצח בעבודה - דבר די בטוח). אכן יש לי מושג כמה חברי ליכוד הצביעו מרצ בגלל חוק הדיור הציבורי, ושלא תטעו , אני מאמין שצריך לפעול גם על הסברה בתחום הזה. אף הוצאתי פלייר על החקיקה החברתית של מרצ לפני כמה ימים והוא יופץ בתפוצה ארצית (אגב, אתמול פורסמה במקרה מודעה גדולה בעיתונות שנראית ממש כמו הפלייר ואפילו כוללת את סיסמת הפלייר: "במבחן המעשה, מרצ מנצחת") הצחיק אותי. שלכם, גיל

Carl Freeborne

New member
ובנוסף

בואו לא נסתמך על כך שבמציאות יהיו לנו יותר מושבים בכנסת מאשר בסקר.... באמת שלא...

בואו לא נסתמך על סקרים...

מפורסמים 3 חודשים לפני הבחירות... אם ככה אז ברק היה מפסיד לנתניהו בהפרש של יותר מ 20%, פרס היה מנצח, מרצ הייתה הפרוייקט הפוליטי הכושל ביותר ב 92 עם זכייה של רק 4 מנדטים ועוד... סקרים של שלושה חודשים לפני הבחירות באמת שלא אומרים כלום...

למעלה