בחזרה בפורום

liron m

New member
בחזרה בפורום

אחרי כבר כמה חודשים שלא כתבתי אני חוזרת למקום העצוב הזה. כבר עברו שבעה חודשים מאז שאיבדנו את ההריון שלנו. אבל לי אין מנוח. פשוט לא מצליחה להתגבר, לא מצליחה ללכת הלאה. אני בוכה הרבה ולא יכולה להתגבר על התחושה הנוראית של הקנאה ועל התחושה שזה לא בסדר, ואיך אלוהים שכל השנים כל כך האמנתי בו, לקח לי את הילד ובאותו הזמן נתן הריון שני לשתי חברות אחרות. כל הזמן אמרתי שחברות זה הדבר הכי חשוב, שזה שניה אחת להרוס חברות והרבה זמן לבנות. אבל אני פשוט לא יכולה להביא את עצמי להיפגש איתן וכך קורה שהקשר הולך ונעלם. אני מזדהה עם מה שחלק כתבו כאן, גם אני מרגישה עיפות. התקווה הזו כל חודש כשהמחזור לא מגיע בזמן, (מלחץ הוא מאחר באיזה שבוע), ואחר כך הנפילה הכואבת כשמתברר שזה שוב היה רק איחור. מרגישה כל כך מיואשת. למה זה עוד לא מסתדר? לפעמים אני חושבת שאולי כדי פשוט לוותר, לא לנסות יותר, לא להתמודד יותר. בעלי אומר שזה לא מסתדר בגלל שאני לחוצה ושברגע שאני ארגע הכל יהיה בסדר. אבל אני לא יודעת איך לשים את זה בצד, איך ללכת הלאה.

ללימור...../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מבין מאד את תחושתך...כולנו בני אדם ולעיתים אנו פשוט חסרי כוחות לאסוף את עצמנו ולהתמודד. אולם, מי כמונו יודעים עד כמה הכל בחיים יכול להשתנות מעצב לשמחה וכן...גם להיפך! יתכן כי (אני בתקווה) בקרוב לא תקבלי מחזור ויסתבר כי לא מדובר באחור אלא...כן...מה שאת כה מייחלת לו - הריון! זה לא בשמיים, זה קרה , קורה ויקרה למרבית הנשים המעוניות להרות. אז את נשמעת מעט עייפה...אזרי כוחות (בעיקר נפשיים), צאי לחופשה אם ניתן עם בן זוגך, והמשיכי לחתור אל המטרה. את תגיעי אליה, בתקווה שבקרוב. תמיד שלך, תמיד איתנו

אני יודעת

לימור יקרה, אני כל כך מבינה ויודעת את התסכול והרע שאת חווה, בעיקר מול החברות שנמצאות בדיוק היכן שאת רוצה להמצא. הקנאה עוברת את כל הגבולות והתחושות הן קשות. השבוע אזרתי את כל כוחותי והלכתי לבקר את חברתי פעם נוספת. הפעם הראשונה היתה סיוט. כתבתי על זה פה בפורום. בפעם השנייה הצלחנו לדבר. העברתי לה בכנות הכי גדולה את מה שאני מרגישה והרגשתי המון אמפטיה מצדה. היא איבדה את אימה לפני מספר שנים ויודעת אבל מהו. לפתע כל הגעגועים שהתגעגעתי אליה כל הזמן הזה עלו והצלחנו גם להיות סתם זוג חברות שמעבירות ערב בכיף. לא רציתי ללכת. אני עדיין מאד מאד מקנאה ומאד קשה לי לדבר איתה על ההריון שלה אבל אני מרגישה יותר נוח לקנא כי היא יודעת מה עומד מאחורי ומה אני מרגישה. יש לנו הרבה מאד על מה לדבר עדיין ואני יודעת שעוד יבואו ימים קשים עם הלידה אבל זה יותר קל לי עכשיו ואני מרגישה שאני מסוגלת להתמודד עם זה. הקשר לא יעלם. קשה גם לחברות שלנו להתמודד איתנו. אין דבר בעולם שהן יכולות לומר שיקל ולו במעט על הסיוט שאנחנו חיות והן לא תמיד יודעות איך להתייחס. הן צריכות הכוונה. אני שמחה שחברתי באיזהשהו מקום "שמה עלי פס" ופשוט התעקשה לדבר אלי ולהתנהג איתי כרגיל. כי רק את זה היא יכלה לתת לי, את הנורמליות של הקשר שלנו. אני מקווה שתוכלי להרגע מעט והתחיל להרגיש שוב טוב עם עצמך. אולי תנסי תחביב חדש שיכול להרגיע או להעסיק מעט את הראש בדברים נעימים יותר. הלחץ ודאי לא עוזר להריון חדש. אז אני מסכימה עם בן זוגך אבל יודעת שזה נורא פשוט להגיד למישהו לא להיות בלחץ. לרוב זה לא נשלט. טפלי בך קודם כל, תרגישי טוב פיזית ונפשית ואז אני מקווה ומאחלת שהברכה תבוא מעצמה. מחזיקה אלף אצבעות יעל

sivanori

New member
אז ככה.

אם אין לך כוח נפשי לחברות שלך עכשיו, אז לא צריך. הן אלו שצריכות להיות עסוקות בלהבין ובלהתחשב בך, ולא להפך. כשיהיה לך כוח, תרימי טלפון. אם החברות טובה היא תהיה שם גם בעוד שנה. כשאנחנו ניסינו להכנס שוב להריון, אני נכנסתי להסטריה. מצד אחד הפחד מההריון מצד שני הכמיהה אליו. המחזור שלי לא הסתדר, ולקחתי ארגסט שגם לא עזר. כל פעם שחזרנו מהגיניקולוג הייתי בוכה. אז בעלי נתן לי לארגן נסיעה לחו"ל. מכיר צדיק נפש ... חזרנו בהריון. שלושה שבועות לא התעסקתי רק בגוף שלי, אלא גם בחיפוש מתמיד אחרי מקומות לבקר בהם, ולחשוב על זה ולא על כן או לא ואולי. עלי זה עבד. להגיד לך להרגע זה בטח לא הדרך להרגיע אותך ...

למעלה