בזק ADSL וספליטר

joelsnet

New member
בזק ADSL וספליטר

האם למישהו יש מושג ירוק למה צריך להתקין "ספליטר", ולשלם לבזק עוד 99 ש"ח חד-פעמי, כאשר יש ניתוקים ב-ADSL ?!? האם מישהו נתקל בתופעת ניתוקים מתמשכת ב-ADSL , ולא הצליח לפתור אותה ? ? ?

cheif

Member
מנהל
ספליטר../images/Emo35.gif אולי פילטר../images/Emo35.gif

סלפיטר זה מפצל ואני לא מבין איך זה קשור לבעיה של ניתוקים. ניתוקים יכולים להיות ממגוון סיבות -- חלקן קשורות בך וחלקן קשורות לבזק. באופן בסיסי -- תתחיל בזה שתוודא שיש לך פילטר תקין על כל שקע טלפון עליו יש את קו ה- ADSL.

joelsnet

New member
הסבר מפורט יותר . . .

נתקלתי בתופעה שאינה נוגעת רק לי אישית, אלא עשויה לעניין צרכנים רבים, אותם אלו שגולשים באינטרנט על תשתית ה- ADSL של "בזק". כידוע בזק גובה כ-50 ש"ח לחודש דמי אחזקת קו קבועים. למרות זאת, בהתחברות ל-ADSL, ובמידה ויש בביתי 4 שיקעי-טלפון ויותר, מחייבת אותי "בזק" בתשלום חד-פעמי של 99 ש"ח, להתקנת "ספליטר" שבא למנוע רעשים על הקו. יצויין שבדרך-כלל נותנים בבזק ללא תשלום 3-5 פילטרים למניעת הרעשים הנ"ל, ורק בהתקנת "ספליטר" נדרשת תוספת תשלום, כאמור. שאלתי היא מדוע התקנה זו, ששייכת לתשתית בזק בארון התיקשורת בחדר-המדרגות, צריכה להיות ממומנת ע"י הלקוח ?!? האם אין קץ לדרכים ולשיטות בהן מנסה בזק "לחלוב" אותנו, הצרכנים ?!?

A n g e l u s

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo44.gif

המהירות בכבלים פשוט מעולה, ב-ADSL הייתי מגרד את ה188 קב"ש והיום אני מגרד את ה200 קב"ש. חוצמזה שהאייפיי לא משתנה מה שחוסך לי הרבה (כלומר, משתנה פעם בחצי שנה) ולא צריך חייגן. תענוג.

cheif

Member
מנהל
מאוד, מאוד מוזר

אני מכיר יותר מבית אחד שיש בו הרבה יותר מ-4 שקעי טלפון ולא שמעתי על כך שבזק "מחייבת" התקנת ספליטר. אני מניח שהספליטר שאתה מדבר עליו (אם אני מבין את העניין נכון) הוא בעצם פילטר מרכזי שמורכב על קו הטלפון בכניסה לבית לפני שהוא מתפצל לשקעים השונים בתוך הבית. יש לזה יתרון בכך של צריך לשים פילטר בכל נקודה אבל מעבר להבט האסטתי אני לא רואה בכך יתרון. מי בבזק מחייב אותך להתקין כזה דבר?

MaKe NoIsE

New member
היתה לי בעיה דומה עם בזק...

לפני שנה וחצי בערך היתה לי בעיה דומה עם בזק...היו לי המון ניתוקים בקיו של הבית והיו לי המון הפרעות בקו הטלפון אז הם אמרו לי לבוא לבזק סטור להחליף את כל המיקרו פילטרים שיש לי בבית אז הלכתי להחליף אותם ואחרי ההחלפתי הבעיה המשיכה אז הם החליטו לשלוח לי תכנאי לבית אז הוא באה וראה את הבעיה ולא יודע מה הוא עשה אבל הוא יצא בחוץ לחדר תיקשורת שבבינין שלי והחליף איזה חלק בארון תיקשורת וזה היסתדר... בקיצור מה שאני בא להגיד לך זה שתיתקשר ל 199 ותישאל עם הם יכולים לשלוח לך תכנאי שיבדוק לך את הקיו בבית

joelsnet

New member
ידידי MaKe NoIsE היקר,

מציע לך לבדוק את חשבון הטלפון שלך , מן הסתם גם אותך חייבו ... בזק אומרים בפירוש : ביקור טכנאי 99 ש"ח , ספליטר בחינם ... אז, שלא יעבדו עליכם ...

joelsnet

New member
כסת"ח מצוי של בזק

כנס לאתר של בזק, שם נאמר בפירוש שעם 4 שקעים ומעלה מומלץ לקרוא לטכנאי בזק שיבצע התקנת "ספליטר". בשיחות הבהרה עם תמיכה טכנית של ADSL אישרו באוזני את הדבר. לדבריהם לא מחוייב המציאות שיהיו ניתוקים, אבל אם יש ניתוקים - צריך ספליטר ... אז כל מי שיש לו ניתוקים אקרעיים ב- ADSL , שיידע למה, וגם איך לפתור את הבעייה, בעלות של 99 ש"ח , כמובן ...

MaKe NoIsE

New member
joelsnet זה היה לפני שנה וחצי...

הישתנו החוקים מאש... זה כמו שהיום הם לוקחים על החלפת מודם 130 שקלים ואז זה לא היה ככה

rafid1

Active member
מנהל
ע"פ הכללים ה"חדשים" --->

תחתום לשנה - לא תשלם 130 ...

למעלה