בזמן שאני משלימה שעות בעבודה...

בזמן שאני משלימה שעות בעבודה...

אני אהרהר לכן בקול (או בכתב) על נשים ושוק העבודה. שלשום ילד מהגן של הבכורה אמר לאמא שלו, שאמא של נסיכתי (כלומר אני), היא הכי מגונדרת בגן
אחרי שהתאוששתי, עשיתי חישוב שהוא צודק וזה כי אני האמא היחידה שעובדת. מתוך 14 ילדים. עוד
אז- נכון, יש שם 4 אמהות בחל"ד כרגע, שברגיל כן עובדות משרה מלאה. ויש עוד שתיים שאני לא יודעת מה הן עושות, נניח שהן עובדות. ועוד אחת או שתיים עובדות בחצי משרה. אבל זה לא רק מהשנה. גם שנה שעברה ככה בערך היה התמהיל. וכך גם בקרב החברות שלי. למעשה, מלבד החברות שלי שעוסקות במקצוע שלי, שאין בו כמעט אפשרויות לחצי משרה (מתפקדת לתת"פ עו"דיות הפורום), אין לי כמעט חברות שעובדות במשרה מלאה ממש. לא יודעת מה אני רוצה להגיד. (אני כן יודעת. זה הרהור פולני בעצם. מאוד קשה לי התמרון בית-עבודה (הבעל לא יכול לקחת חלק בגלל עבודתו). וזה כאילו עושה לי לעצמי אישרור למסכנותי, כי כאילו "רק אני רצה ככה על הקווים עם הלשון בחוץ"). טוב, גלשתי לבלוגי משהו... אז בפינת התכלס- אתן עובדות? כמה? מהבית? משרד?

גמני משלימה שעות בעבודה עכשיו.

אני מתת פורום נשות הייטק - אני די בטוחה שיש כאן גם אחד כזה
ואיכסה לי לחלוטין. גרה לא באזור ירושלים או תל אביב, אז צריך להוסיף גם שעות נסיעה. עזבתי משרת ניהול בכירה במקום קרוב יחסית לבית כי היה ממש תובעני - כולל ערבים ושישבת לפעמים. מבין 4 אפשרויות - בחרתי מקום עבודה שהוא אמנם בירושלים אבל כיועצת חיצונית של משרד ממשלתי. כלומר - אם אין לחץ (ודווקא יש מדי פעם), המשרה היא 8.5 שעות. תוסיפי שעתיים ורבע בממוצע על הכביש - ואנחנו בלמעלה מ 10.5 שעות מחוץ לבית. ועדיין היה עדיף על העבודה הקודמת. ואני עדיין מתוסכלת. כי כמה שאנחנו מג'נגלים ופעמיים בשבוע אני יוצאת מהבית ברבע לשש כדי להגיע מוקדם ולחזור מוקדם - ושלוש פעמים בשבוע הוא - עדיין זה לא מספיק. מתסכל ברמות (בעיקר זה שחלק ניכר מזה זה זמן נסיעה) אוף גדול. לא סגורה על האם יש בכלל פתרון.

lda

New member
..

הפתרון שלי הוא להרגיל את הנוגעים בדבר להכרה מעבודה מהבית, ללמד אותם שתפוקות וזמינות הם אלו הקובעים באמת כמובן שדורש יכולות תימרון וג'ינגול (כמו לענות לאיימייל בזמן הנקה מצד אחד והנחיות לשעורי בית מצד שני...). עבורי זה עובד כבר כמה שנים, מפרוייקט לפרוייקט . צריך לכתוב לא לציטוט?

ורדיפה11

New member
דווקא אני לעניין המגונדרת...

אחרי שבקרו אצלינו בסופ"ש זוג חברים, שהיא, על 3 ילדיה, תמיד נראית (ןמריחה) מליון דולר. גם בחל"ד, וכבר ב2 דקות שאחרי הלידה. ואני לא מצליחה להיראות חצי ממנה גם כשאני מתכוונת
לכן זה לא קשור בעיני לשעות העבודה/ לעבודה בכלל. ולעניין העבודה. אני עצמאית. בשנה האחרונה ממגוון סיבות אבל בעיקר בשביל הבית והילדים הפחתתי משמעותית את שעות העבודה. יש לכך מחיר כלכלי עצום, אבל אני מאד שמחה על כך. הימים של הג'ינגול מאד מאד קשים בעיני. מורידה את הכובע בפני חברותיי וכל האמהות והאבות שעומדים בכך.

מיוליקה

New member
עובדת, עובדת ....

מהתת"פ שלך. יוצאת מהבית ב- 06:15. פעמיים חוזרת ב- 16:30, פעמיים חוזרת ב- 17:00 ופעם אחת חוזרת אחרי 20:00 (תנחשי איפה אני עכשיו ?!). מצליחה לצוף עם כל המטלות, הרבה עזרה מהבעל ומהבוגרות בנות 12+ שלי (הן לגמרי בלבוסטיות) והרבה עצימת עיניים מול בלגן. לא רואה אצת עצמי לא עובדת (אלא אם כן אזכה בלוטו, וראשית כדאי שאקנה כרטיס לוטו ...). בב"ח

מאורית9

New member
אני

עובדת מהבית- גרפיקאית ומדי פעם עוזרת לבעלי (שהוא עצמאי ועובד מהבית) אבל העבודה לא קבועה ומסודרת (מבחינת הנפח) כך שאני זורמת לגמרי עם מטלות היום יום והבית (הילדים מגיעים בצהרים) וכרגע אין לי לחץ.. וכשיש לחץ אני עובדת בבוקר- ואז בצהרים כשהקטנה ישנה ואח"כ בלילה אחרי שאני משכיבה אותה אבל לאחרונה קצת "יבש" ואין לי עבודה ואני אפילו מתחילה לחפש משרה בחוץ- ומודעת לגמרי שאם וכאשר זה יקרה זה יהיה לא פשוט.. עזבתי עבודה כשכירה לפני שלוש שנים- עבדתי ב 88% משרה- וזה היה לא פשוט התמרון בין הבית והעבודה עזבתי משום שלקטנה שלי היו בעיות בריאות והתפתחות שהעיבו עלי ברמה כזו שהרגשתי שאני חייבת לעזוב הכל ולהיות זמינה בשבילה. היום אחרי שכמעט כל העניינים הסתדרו אין לי בעיה לעזוב את תפקיד "עקרת הבית" שלקחתי על עצמי ולחזור למעגל העבודה ובמקביל ללחץ שכרוך בזה מאחר והייתי הרבה זמן בבית- אמנם עבדתי- אבל היה לי זמן גם לכוס קפה עם חברות, לשוטט, לעשות קניות בנחת, לבשל ארוחות צהרים מושקעות.. אני מרגישה שאני "מוכנה" למרוץ.. אולי אח"כ אני אדבר אחרת..

ריגשת אותי עם הויתור לטובת הילדה

בטח היה לא קל ועכשיו, כמו שאמרת, נשמת בית ואת יכולה לחזור עם כוחות
יודעת כמה בעיות בריאותיות שלהם יכולות לשאוב אותנו לגמרי, לגרום לכל המסביב להיות לא רלוונטי ולכן מאוד מבינה את הבחירה שלך. היתי עושה אותו הדבר. בהצלחה!

לא הבנתי למה את מקטלגת את מי שעובדת כחצי משרה

כ"לא עובדת", ולא הבנתי למה מי שעובדת במשרה מלאה צריכה להיות יותר מגונדרת ממי שעובדת בחצי משרה. ולשאלת התכלס - אני עובדת, לא מהבית, בחצי משרה לשמחתי הרבה. לא מגונדרת, ולא הייתי מתגנדרת גם אילו הייתי עובדת במשרה וחצי.

להפך, קיטלגתי אותה כעובדת

כלומר גם אחרי שסופרים את בחל״ד/חח״י, חצי משרה עדיין התמהיל הוא בערך 50% לא עובדות. לגבי המגונדרות, צריך לשאול את הילד למה התכוון, אני מניחה גם שהמקצוע שלי דורש נתגנדרות כזו או אחרת והוא הבחין בה. אבל גם תודה ללואי שניסח יפה- כן, זה גם עבור עצמי.

אני רוצה למשוך לרגע הצידה מהמילה 'מגונדרת'

סיימתי כעת כמה ימים בלתי נשכחים כמסייע בג'ויספרינג (ההמשך של סדנאות ה-i am שהיו פופולריות מאוד בארץ בעבר) ואחד הדברים שהמנחה, פט גרוב, התייחס אליהם היה העובדה שנשים יודעות כמה משפיעה הופעה חיצונית על מצב הרוח שלהן ולכן מרביתן משקיעות בה הרבה יותר מגברים, שלא מבינים את זה. די גיליתי את זה עבור עצמי בשנה האחרונה וכבר אין מצב שאצא מהבית בבגדי בית. אני מתלבש יפה אפילו רק כדי להוריד את הכלבה לשדה שליד הבית. כשהבחנתי שבהופעה נאה אני מרגיש אחרת לגמרי חשבתי שהתחלה שזה בגלל השכנים (והשכנות) בחצר הבנין שרואים אותי, אבל כשנוכחתי שההופעה משפרת לי את ההרגשה גם כשאין אף אחד בחוץ הבנתי שאני הוא מקור ההרגשה ולא השכנות שלי. ועד כאן לגבי גינדור, בהנחה שבגדול אנחנו מדברים על אותו דבר. מה שמילה אחת יכולה לעשות...

adip78

New member
אתה יכול להסביר את זה לבעלי?

בחודשים האחרונים התחלתי להתאפר (פעם ראשונה בחיי). זה עושה לי טוב. אני מרגישה יפה וטוב לי עם זה. את בעלי זה מחרפן. הוא שואל שאלות כמו ״לכבוד מי את מתאפרת?״ ״למה את צריכה איפור לעבודה?״ וכו׳ לא עוזר כלום שאני מסבירה לו שאני מתאפרת בשביל עצמי...

חכי לו בשקט בפינה

ערב אחד, כשתתלבשו לקראת יציאה לאירוע חגיגי והוא ילבש את החולצה הכי יפה שלו מול הראי, כולו מריח אפטר שייב ועושה פנים של טום קרוז, תבואי לו בחיבוק מאחורנית ותשאלי אותו קטן קטן באוזן "נו, איך אתה מרגיש?" בפעם הבאה הוא כבר יידע על מה את מדברת.

hagarrr1

New member
לפחות בעלך שם לב

אני יכולה ללכת עם אותם בגדים במשך שבוע, מאופרת או לא, גבות לא מסודרת ובעלי לא ישים לב.

למעלה