בזכות ולא בחסד

בזכות ולא בחסד

בזכות ולא בחסד: אחת הדמויות הנידונות בספר לשנאה או אהבה מצד הקוראים היא דאינריז טארגריין.מי אוהב אותה,מי שונא אותה.מי רוצה שהיא תיהיה מלכה ומי רוצה להוריד לה סטירה.בסופו של דבר יש לנו דמות מלאת ניגודים שמפלסת את דרכה לכיוון כתר ווסטרוז כי "אני דם דם הדרקון".האמנם? מההתחלה דאני מוצגת לנו כילדה קטנה שהובלה כל חייה ע"י האח הגדול שלה,הוא החליט מה עושים,איך עושים ומתי עושים.גם כאשר נישאה לחאל דרוגו הייתה זו למעשה המשכיות של הפסיביות שלה.אילו הייתה תוכניתו של החאל צולחת והוא היה מצליח להעביר את החלסאאר שלו לווסטרוז מה היה קורה? ווסטרוז הייתה חוזרת לדאני,היא הייתה מומלכת והכל היה חוזר למקומו בשלום.תיאוריה זאת כמובן ניתנת לפרשנות צבאית ופוליטית (כמו שחלק מאיתנו אוהבים להתעסק) אבל נצא מנקודת הנחה שהתוכנית של החאל הייתה עובדת.מה הייה חלקה של דאני בה? דאני הייתה מקבלת את ווסטרוז על מגש של כסף,היא הייתה יושבת לה על הסוסה שלה מביטה מרחוק איך אחרים מזיעים למענה ואז מתיישבת לה בחינניות בכס הברזל בלי שהזיעה ולו פעם אחת במשימה הזאת. לא ככה מוכיחים שאת מדם דרקונים,לא ככה זוכים בממלכה.אם את ראויה לשבת על כס הברזל –הוכיחי את זה! ומרטין לוקח את דאני למסע חוצה ימים ויבשות,לקראת' ולערי גיס למקום הרחוק ביותר מווסטרוז כדי להפוך שם ילדה קטנה יהירה וקטנונית לשליטה ראויה. ההתמודדות עם המדבר והפוליטיקה בקראת' היוו את הפעם הראשונה שדאני נאלצה לפלס את דרכה בעצמה,אנו רואים את חוסר הוודאות שלה כשהיא פוסעת אחרי הכוכב במדבר ומנסה להאמין שכך מוביל אותה הגורל,למרות שזו הדרך היחידה הפנויה לה.אנחנו רואים אותה מנסה להקים את חייה מחדש אבל גם להתחבא בפינה הנשכחת של העולם שמצאה לעצמה. סוחרי העבדים וקבלת הצבא שלה נותנים כוח מצד אחד אבל גם אתגרים חדשים.דאני מבינה מצד אחד כי הכבוד יכול ללכת לזבל ולערמומיות יש לא פחות כוח מלצבא,מעמד או יהירות.מצד שני היא גם מבינה שלא הכל הולך חלק ולא כל תוכנית עובדת. כשכבשה את מירין מצד אחד חפרה לעצמה דאני קבר,הכוח והמרץ שלה יכולים להתכלות באותו מקום.אבל המלכה שתצא משם אם וכאשר תכבוש את ווסטרוז תיהיה אישה חזקה שראויה לכך,לא תינוקת בכיינית וגאוותנית שכל מה שעשתה בשביל לקבל את הכתר היה לפסק את רגליה בשביל גבר עם הרבה מאוד כוח (מזכיר מישהי). לא מספיק בשביל מאמר אבל מספיק כדי להעלות לפה. תגובותיכם בבקשה.

האדם קובע את גורלו

בצד גזרות גורל, נבואות והתערבות של כוחות קוסמיים, מרטין מראה לנו אנשים הקובעים את גורלם בעצמם. לא פעם ממש בהנגדה של דמות כנגד דמות. בעוד סרסי מתחילה את הסדרה בקלפים טובים. אשת מלך, בת לאחד השליטים החזקים בממלכה, הפאם פטאל שמסובבת את הממלכה סביב הזרת שמשחקת בהצלחה בשליטה, דאני מתחילה בגולה, תחת השפעתו של אח מטורף ועריץ ותחת שליטתו של אדם מושחת, שמוכר אותה לשליט ברברי למטרותיו החשודות. אחת מהן מתדרדרת והשנייה עולה ובשני המקרים נראה שהאופי והשכל והבחירות השונות של כל אחת מהן, מובילות אותן אל עבר מה שלא ממש צריך לקרוא לו, גורלן.

דאינריז וסרסיי-הקבלה מעניינת

ובאמת שמתי לב שמרטין די מקביל בין שתי הדמויות הללו. אם תשימו לב, זה קורה די במקביל ב"מחשקי הכס" כשאנחנו מגלים על היחסים בין ג'יים לבין סרסיי ועל העובדה שבית טארגאריין השיאו אחים לאחיות. כפי שהמצב כרגע בסוף "משתה לעורבים" נראה שדאני אכן בעלייה בעוד שסרסיי בירידה, אך בעוד שסרסיי כבר נראה לי לא תעלה מהמקום בו היא נמצאת, דאני עוד תיפול חזק לפני שהיא תעלה שוב.

אל תשכחו את הנבואה שמאגי ניבאה לסרסיי

היא אמרה לה "את תהיי מלכה עד שתבוא אחת אחרת יפה וטובה ממך ותחליף אותך" המלכה שתחליף אותה היא כנראה דאינריז

lol1000

New member
נחמד מאוד ../images/Emo45.gif

אני עדיין לא אוהב אותה לא בגלל זכות או כוח אני לא אוהב אותה בגלל הנאיביות שלה והמחשבה שמה שהיא עושה זה בסדר אפשר לבנות על זה מאמר אבל לפי איך שמרטין כותב הוא גם יכול להרוג אותה בספר הבא... אז עוד אין ממש דרך לדעת

Zegdel

New member
לדעתי

מגיע לה לשלוט כי היא מגה-כוסית. :) :) שבוע טוב, אני מתגייס מחר אז אני לא יכול לחשוב יותר מדי דקל

חח..

עוד לא התגייסת וכבר אתה מדבר ככה? חכה שתסגור 28 חביב מוקף גברים מסריחים.אני בטוח שאז תטען שהיא צריכה לשלוט גם בכל הים הצר והערים החופשיות.

tanj

New member
האם טענתה לכתר לגיטימית?

אמנם בסופו של דבר הממלכה התפלגה עקב הסכסוכים הישנים בין המשפחות החזקות,אבל עדיין האריז טארגריין היה מלך מסוכן שהיה צריך להפילו. אין ספק שאם היו האצילים מאמינים באחדות ושלום, הם היו מדיחים את האריז וממליכים את הנסיך ראייגר במקומו אבל תאבת השררה של כל אחד הביאה להקמת בית באראתיאון ובסופו של דבר, עקב שאפתנותו של בית לאניסטר,ל"מלחמת שושנים" אכזרית. אבל האם עדיין יש לדאנאריז לגיטימציה למלוכה?

כפי שכבר כתבתי לא מעט פעמים...

דאינריז החלה את דרכה כנסיכה אביונה וחסרת בית. התמזל מזלה שחאל דרוגו חשק בה. -חשק בה בגלל היותה יפה. נתונים פיזיים שבאו לה בירושה. לא דברים שעמלה עליהם. התמזל מזלה כפל כפליים שחאל דרוגו אהב אותה והתייחס אליה הרבה יותר יפה מההתנהגות הממוצעת של הדותראקים לנשותיהם, שאני מוצא המון הקבלה בין דמותם כפי שמרטין כתבה, לבין הערבים. התמזל מזלה לקבל ביצי דרקון, התמזל מזלה שהם בקעו. היא מתלהמת. היא רוצה לדעת על אביה ועל משפחתה, אבל כשבאריסטאן מספר לה את האמת, היא מסרבת לשמוע אותה. היא פועלת על פי גחמות ילדותיות. שולפת מהמותן על פי הרגש והאמוציות הרגעיות, לאחר מכן התוצאות מרות. לא תמיד בשבילה, יותר בשביל האנשים הפשוטים, שסובלים בגלל השגעונות שלה יותר מאשר בגלל השגעונות של העריצים שקדמו לה... היא מקובעת על העובדה שהמלוכה בווסטרוז שייכת לה. האומנם? אאיגון הכובש כבש את ווסטרוז בדם ואש. לא הייתה לו זכות למלוכה בווסטרוז, אז הוא לקח אותה בכוח. באותה מטבע שילמו לבני בניו, ובאותו אמצעי לקחו מהם את המלוכה. אלו שלקחו את המלוכה, בנים למשפחות עתיקות שמלכו בווסטרוז קודם בואו של אאיגון וזכותם גדולה מזכותה של אותה הילדה שאת כל חייה עשתה בארץ נכר... לסיכום, דאינריז היא ילדה קטנה ולא הכי חכמה. היא רוצה צדק והגינות, אולי אפילו מתחסדת יותר מדי. יש לה יותר מזל משכל. לא הייתי נותן לה לנהל ממלכה. אפילו לא פיצוציה... ולמרות כל זאת אני מחבב את הדמות שלה ואת הפרקים העוסקים בה..

על זה דיברתי

אם היית נותן לדאני כמו שהיא ממלכה זה היה גרוע,אבל לאט לאט הדמות שלה כן עוברת שינויים ודאני אמנם ילדה קטנה ומעצבנת אבל לא נולדים מלכים ומפקדים -הופכים להיות כאלה מנסיון וכשלונות.

למעלה