בזכות האגו

orli997

New member
בזכות האגו

בזכות האגו עבדו עלינו בעיניים. סיפרו לנו שאפשר וצריך להיפטר מהאגו. ואני רוצה להגיד לכם: בולשיט! האגו לא נעלם כשעושים עבודה רוחנית. האגו רק גדל וגדל וגדל. אמתי מגד חושב שהגיע הזמן לפרספקטיבה פחות רומנטית, פחות אידיאליסטית, יותר מציאותית ויותר אפשרית בנוגע לאגו עבדו עלינו בעיניים. סיפרו לנו כל מיני סיפורים. סיפרו לנו שישנה אפשרות להיפטר סופית מהאגו. סיפרו לנו שהארה זה השחרור המוחלט מהאגו. אמרו לנו ששחרור מוחלט מהאגו היא המטרה הנעלה מכל. ואני רוצה להגיד לכם: בולשיט!!! האגו אינו נעלם כשאנו עושים עבודה רוחנית. האגו גדל. ככל שאנו מתפתחים יותר עם העבודה הרוחנית שלנו כך גם האגו מתפתח וגדל יחד עימנו. וכל מי שאומר לכם אחרת, וכמה משכני במדור הזה אומרים לכם את ההפך, טועה ומטעה. והטעות היא בכך שהעבודה הזאת שמיועדת להעלים את האגו, כיוון שהיא מוטעית, יוצרת בתוך רבים מהמחפשים הרוחניים תסכול עצום (אצל כל מי שמתבונן בעצמו בכנות) או שקר עצום (אצל כמעט כל אלה המכנים את עצמם מורים רוחניים ומספרים לעולם שאין להם יותר אגו). ואנחנו מנסים. באמת מנסים. עושים עבודה פסיכולוגית. עושים מדיטציות. שנים על גבי שנים של עבודה. מנסים למוסס את האגו. מנסים להיות האהבה שאנחנו באמת. אבל מה? זה לא קורה. זה פשוט לא קורה. כמה מאיתנו מספרים לנו שאצלם זה קרה. אנחנו רצים לשבת למרגלותיהם ולשתות בצמא את דבריהם "חסרי האגו". אנחנו מתמוססים בנוכחות של השדה האנרגטי החזק שלהם ולרגעים ספורים מרגישים ממש, כמעט ממש, מוארים. אבל כשאנחנו יוצאים מתוך השדה האנרגטי הזה וחוזרים מהודו, מהריטריט, מהפסטיבל, מהסדנא, כשאנחנו חוזרים לחיים הרגילים, מה נותר? נותר תסכול. כי אנחנו לא שם. פשוט לא שם. איננו אהבה ללא תנאי והאגו ממשיך להתל בנו. והפתרון היחידי שאנו מכירים הוא ללכת לעוד ריטריט או שוב לנסוע להודו אולי הגיעה העת להתבונן במציאות בעיניים ולראות מה אפשרי באמת ומה לא אפשרי. אולי הגיע הזמן לפרספקטיבה פחות רומנטית, פחות אידיאליסטית, יותר מציאותית ויותר אפשרית? http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/642/168.html

מאוד מסכימה עם זה,,,

אנשים שעולים בדרגה רוחנית והופכים למאסטרים - האגו שלהם מתנפח למיממדים ענקיים,,, אני רואה את זה בשני הכוונים,,, גם במדריכים רוחניים של העידן החדש, ולצערי גם בקהילה שלי - בעולם הדתי. פשוט מסכימה לחלוטין עם הנאמר,,,הכל בולשיט,,,בתכל'ס קורה בדיוק ההפיך,,,סופר אגו.

orli997

New member
קטרת ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

התפלאתי שאף אחד לא קפץ עלי ראש עם הכתבה הזו חחחחח אני מסכימה עם הכתוב לחלוטין, אבל................. כשאדם במודעות הוא מודע למה הוא יכול ולמה לא, הוא אמור להיוכח בגדולתו ועוצמתו הרוחנית, אך כל זה אינו אמור לתת לו כוח או שליטה על כלום מלבד על עצמו ועל חייו, והרבה לצעאי לוקחים את זה למחוזות אחרים, כופים רצונם על החיים ועל המציאות בשיטות ודרכים שמבטאות סופר אגו מנופח ונוגד למה שאני רואה כמודעות.

בדיוק כך אורלי

את יודעת,,,דווקא לא מזמן קראתי מאמר שכבר לא יודעת איפה זה,,, על הקטע שנורא דוגלים בנתינת אהבה אונברסלית ולא משנה למי ולמה,,, אז את מגיעה מתוך רצון לעשות סדר בבאלגן שבמוח ,לסדנא רוחנית, יושב שם מדריך/ה שמחשיב את עצמו למשהו נעלה ,את מתקבלת בחיבוקים ובאהבה שאת לא מכירה, מאנשים זרים לחלוטין, שרק לפני רגע פגשת אותם,, ובעצם יש פה עבודה פסיכולוגית טהורה, להביא אותך למצב של משיכה לעניין, כי כשאת חוזרת לחיי המציאות שלך, את לא מתחבקת כל שניה עם הקרובים שלך,,ואז את מרגישה נורא געגוע למקום הזה "שפתח" לך דלת שלא הכרת ,,,ואז את פשוט הופכת להיות עויינת כלפי הסביבה הקרובה שלך שמבחינתך הם הפכו להיות "אנשים קטנים" שלא יודעים מהי אהבה ללא תנאים, וכל המנטרות שהוטמעו יפה יפה בראש,,,בלי שתרצי האגו שלך עולה, כי עכשיו את "מוארת" יותר מקרובייך,,,ואולי עם הזמן את הופכת להיות בעצמך מורה רוחנית שממשיכה את הדרך שלמדת,,,והאגו ממשיך להשמין,,,את הרי מוארת,,,

orli997

New member
מזה מואר?

מי האיר עלי? האמת אני לא מבינה את המושג הזה מואר, זה מרגיש כמו רמת קדושה כזו, מישהו יכול לנסות להגדיר את זה?

איזה מזל שיש מילון../images/Emo6.gif

מואר- " מוצף אור, שטוף אור, מלא אור, בהיר, לא חשוך, לא קודר " ת'אמת?,,,אם הייתי צריכה לתאר מה מעבירים אנשי רוח,,,אז הייתי אומרת שהם מעבירים על עצמם "מוצפי אור",,, מה זה? גם אני לא יודעת,,חח,,,בעיקר מתוך זה שאין סוף ללימוד, וכל מקום שמגיעים אליו, תמיד יש עוד מדרגה לעלות,,,

orli997

New member
לעלות לאן?

אני בדיעה שאנו ככל שמתפתחים בעצם חוזרים אחורה למקור לאו דוקא עולים לאיזה שהו מקום, בכלל להיות מואר או מוצף באור .... לא יודעת, כאילו החושך הוא חלק מהעולם ויש בו לא פחות מהאור, לדעתי זה כמו חשיבה חיובית ויצירת מציאות, להיות מודע לחלק מתוך בחירה בצימצום המודעות, אם אני לוקחת את כל מה שמסמל אור לעומת חושך אז אולי הכוונה כי אני מואר זה התמודדתי ועיבדתי את כל הפחדים והחרטות עלי אדמות, אז אם ככה למה דוקא מואר? במצב כזה לא אמור להיות משמעות כזו לאור כלעומת חושך, לא?

אני חושבת

שכל אחד יכול לקחת את ההגדרה הזאת מהמקום שלו,,, מבחינתך להיות מואר מתקשר להתמודדות ועיבוד הפחדים,,, לי למשל , בגלל שהייתי רוב שנותיי בחילוני, ורק בשנים האחרונות התחזקתי, אני יכולה לעשות השוואה, ואיך שאני לא מסובבת את זה, ולפעמים סוטה בכוון מתוך החקירות הפנימיות שלי, ותמיד אני מגיעה לאותה מסקנה, שרק מתוך שמיעת שעורי תורה אני מרגישה שאני מתמלאת באור,,, מקודם שאלת "מי האיר עליי",,, אני יכולה לספר שלפעמים משפט אחד יאיר לאדם מה שעשרים שנה לא הצליחו לעשות אחרים,,, השבוע זה קרה לי,,, באה אליי חברה ומשיחה לשיחה היא זרקה משפט במקרה או שלא במקרה, שעשה לי הרבה סדר בראש,,,לגמרי האירה עליי,,,

orli997

New member
../images/Emo6.gif אז עכשיו את מוארת חחח

יאללה תתחילי להעביר קורסים, אני רואה את זה הרבה יותר פשוט, אנחנו בדר"כ מתרגמים אנרגיה למילים לא בצורה מודעת, וחושבים ומדברים בעצם על מה שנימצא סביבינו, כך שבמהלך שיחה בלי להתכוון גם ילד קטן יכול לומר דבר שאת לא הצלחת לקלוט או לתרגם למילים, אם את קשובה אז יפול לך האסימון.

האגו מפרסם את האדם...

האם יכול להיות, שיש מישהו בקירבנו שנמצא בדרגת רוחניות גבוהה, או הכי גבוהה ואין אנו יודעים על קיומו ? האם לדעתך הדבר יתכן ?

orli997

New member
מפרסם את האדם?

מה זת'ומרת מפרסם אותו? איפה מפרסם אותו? לגבי השאלה,,,, הכל יכול להיות, אבל איך נדע? אאההה האגו מפרסם זאת?

האגו תמיד יחשוף את הפרצוף האמיתי שלנו...

אם יש אדם רוחני אמיתי, מירב הסיכויים שלא נדע זאת. הסיבה, האגו איננו שולט בו, אלה להפך... כאשר אדם מנסה לגרום לכך שיחשבו שהוא רוחני, ...מסטרים קטרת ?... סימן שהאגו שולט בו, כאשר האגו שולט בו, סימן שאיננו רוחני... זה לא חשוב באיזה תואר נקרא לאנשים האלה, מסטרים, גורויים, מורים. אלה אינם אנשים רוחניים, אלא אנשים שעוסקים ברוחניות... לרוחניות אין תעודת הכשר וכל אחד שרוצה בכך מכשיר את עצמו... כאשר אדם מגדיר עצמו כמדריך רוחני, אכן הוא בעל אגו ששולט בו, כאשר האגו שולט באדם, הוא לעולם איננו יכול להיות אדם רוחני אמיתי... האם המשמעות הנה שיש אפשרות לבטל את האגו ? לא וגם אין צורך, מספיק רק לשלוט בו, צריך פשוט להפוך את היצרות, הרוכב ישלוט בסוסו ולא הסוס ישלוט ברוכבו... באותו רגע שזה יקרה, האגו יחזור למקומו הטבעי ויפסיק לגרום לנו נזק.

במבוק../images/Emo45.gif

כל מילה בסלע,,, ולצערי ראיתי גיבורים שנפלו,,,ואני לא שמחה לאיד חלילה,,,אבל זה פשוט כך,, התחילו בקטנה,,,עד שהגיעו למעמד של השפעה ושכחו מאיפה הם באו,,,האגו תפח ותפח,,,ואז ביום אחד,,בום,,כל האויר יצא ממקום לא צפוי,,, נכשלו במידת הגאווה,,,

בהחלט

אפשר לקרוא לאגו גם, מנפח הבלונים... כולנו מנפחי בלונים, כל החיים שלנו, אנחנו מנפחים בלונים ועושים מאמצים גדולים מאוד, לשמור עליהם מנופחים, אבל מה לעשות, שטבעו של הבלון בסופו של דבר להתפוצץ... דבר אמיתי לעולם איננו מתפוצץ...

orli997

New member
וואי זה כל כך נכון

טוב אבל אפשר לדעת אחרי אינטראקציה עם אדם אם הוא רוחני באמת או מתעסק ברוחניות ובאמת זה לא אותו דבר, ובאמת באיזו דרגה או משהו כזה.... אולי רק האדם עצמו יודע, יש אנשים רוחניים מאוד אני חושבת אבל אולי לא מודעים או לא מגדירים עצמם כאילה, אולי כי המושג הזה מתפרש לא נכון

למעלה