בזיון לצבא!

sagiv4

New member
בזיון לצבא!

מי היה מאמין!!! אני קצין בקבע ראשוני שמאוד הצטיין בתפקידו. אבל ביקשתי להשתחרר (לאחר כחצי שנה בקבע) ופשוט לא נותנים לי! סיימתי את תפקידי ועכשיו אני ממתין לשיבוץ מחדש למרות שאיני מעוניין באף תפקיד בכל זאת מכריחים אותי להישאר. זה יכול להיות? וכן אני יודע שחתמתי שנה כמו כולם אבל עדיין?! להשאיר קצין בצבא נגד רצונו? בלי כל מוטיבציה?? איך זה יכול להיות?!?! ועוד שאלה קטנה: אם אני חותם לשנתיים נוספות בקבע, אני אוכל ללמוד על חשבון הצבא לאחר שנתיים אלו בלי כל התחייבות אח"כ (כלומר קודם לתת עוד שנתיים ורק אח"כ ללמוד על חשבון הצבא..)? אשמח לתשובות!

deathcaster

New member
תגובה

לך לשלישות, תחתום על טופס אי נכונות להתחייבות לשירות קבע, הגש אותו למפקד יחידתך, הוא יזמן אותך לראיון, בראיון תגיד לו שאתה חסר מוטיבציה, וחבל יהיה לך ולצה"ל שתשאר בניגוד לרצונך. אך דע לך כי מפקד יחידה בסמכותו להשאיר אותך עד לתום התחייבותך וזה מעוגן בפקודות הצבא. אם תחתום לשנתיים נוספות - כדי להשאיר אותך - יבטיחו לך הרים וגבעות - לימודים ואוניברסיטאות, אבל בצה"ל הבטחות אלו רק שטיפות מוח קטנות, בקיצוצים של היום המגמה היא לעכב כמה שיותר קצינים זוטרים מיציאה ללימודים כדי לנצל מהם כמה שיותר תפוקת עבודה. בכל מקרה הצבא נותן לך מימון לשנת לימודים עבור שנת שירות, לפני או אחרי ? זה כבר תלוי בתוכנית השירות שנקבעה לך. אם אתה רק בשנת ר' - לא קבעו לך תוכנית שירות עדיין. אין לך מוטיבציה ? אל תסבול סתם, לך ללמוד. אני מזמין אותך לאורט בראודה , החלה הרשמה לסמסטר אביב.

nyoseph

New member
בזיון לצבא

שיש בו קצינים כאלה שכאנשים בוגרים חתמו על התחייבות ומזועזעים מכך שהם צריכים למלא אותה...מי היה מאמין!!! תתבגר....

אוהד11

New member
מה הבזיון ? מי המבזה את חתימתו ?

אדם בוגר שחותם על התחייבות אינו מסוגל לעמוד בה ? כולה שנה ואינך מסוגל להחזיק מעמד עוד חצי שנה ?

deathcaster

New member
איזה קשקשנים !

אל תקטרגו ואל תדינו אדם עד שתגיעו למקומו. נהפוך הוא , הוא מספיק בוגר כדי להחליט שהוא לא מתאים למסגרת , ובמקום לבזבז את כספי הצבא הוא מוכן לעזוב עכשיו, רק בגלל שאתם חדורי מוטיבציה, לא אומר שהוא חייב להיות כזה. זוהי עדיין מדינה דמוקרטית.

זכותו להפר את ההתחייבות שלו....

כמו כל מקום עבודה. מותר לאדם לא להיות מרוצה בתפקיד הצבאי שלו. היות והייתה התחייבות לתקופה מסוימת, ניתן להפר אותה אך זה לא מתבצע בקלות, אלא כרוך בהמון טופסיאדה.

deathcaster

New member
ידידי

צה"ל מציג את הפרת ההתחייבות כקשה עד בלתי אפשרית. היא לא ממש "יסורי סיזיפוס" או "מבחן פרומתאוס" או "חרב דמוקלס" או "הקשר הגורדי" , זה לא כ"כ קשה ויעידו על כך הקצינים כולל העתודאים שאני מכיר שבאו, ראו, וברחו

d_style

New member
זה לא קשה

זה לא קשה בכלל, זה דווקא קל. זה קל *להם* לשחרר אותך אם הם רוצים, זה לא קל *לך* להלחם במערכת על מנת להשתחרר, ואני מדבר מניסיון אישי מדרגה ראשונה.

d_style

New member
"רק חמור לא משנה את דעתו"

ואת זה אמר רמטכ"ל במדינת ישראל.

למעלה