בזה עוד לא נתקלתם:

לייזער

New member
בזה עוד לא נתקלתם:

כתב שבתחילה מעל השורה ובהדרגה נכתב על השורה (!) עד שבסוף הוא מתחת לשורה. או שגם הפעם בלבלתי לכם בשכל??

עטרה ב ט

New member
פשוט מפני שכתב יד בדרך כלל לא

בודקים עם שורות
. בכולופן, שורות יורדות, עולות או עם כיוונים אחרים הן בהחלט סימן מרכזי וחשוב בהתייחסות לכתב
.

עטרה ב ט

New member
אתה צודק. ולהלן הרחבה.

אני נוטה לראות את הכתיבה בשורות ככתיבה בתוך מסגרת. הרבה אנשים כותבים ללא שורות בבלגן נוראי ועם שורות בסדר מופתי. כלומר הם צריכים את המסגרת השורתית כדי להתארגן. תכונה אנושית טבעית אני מניחה
. בכל אופן, אותם אנשים שדורכים על השורה ולא שמים לב אליה, אני היתי משייכת את זה להתמודדות שלהם עם מסגרת. אבל היתי לוקחת בחשבון שכתב שיורד למטה מהשורה מעיד הרבה פעמים על עייפות או מצבי רוח שפופים או דברים מהסוג הזה של חולשה פיזית או מנטלית. לכן היתי אומרת שאולי אדם כזה, מתקשה להתמודד עם מסגרת כאשר מציפים אותו רגשות קשים או חולשה. אבל זו ספקולציה כי כמו שאתם כבר יודעים -גם אם מעירים אתכם באמצע הלילה- אי אפשר לנתח שום דבר בלי לראות את הכתב וכל סימן בודד הוא בעצם שום דבר
.

לייזער

New member
מעניין כי

מדובר ברב פוסק הלכות עצמאי בדעותיו שלא חשש לפסוק בניגוד לדעות מקובלות.

עטרה ב ט

New member
ובמילים אחרות: פורץ מסגרות

וזה קצת מתקשר למה שכתבתי על השורה כמסגרת. אבל כמובן צריך לראות את הכתב
.

אריק!

New member
לייזער ערב טוב. כיון שלא הצגת לנו

כתב אולי תוכל לאבחן ולהשיב: האם בכתב הנ"ל השורה במגמת ירידה ? האם יש שורות שהוא פותח מעל/צמוד לתדפיס ומסיים ´עליו´ ? ניתן להעריך שהנטיה האופיינית שלו תתבטא בקטע המסיים, בשורות התחתונות בדף. היום נתקלתי באוטו שעליו כתוב רבי נ נח נחמ..נחמן מאומן, ולצידו, בכתב יד: "ישראל דב אודסר" אם אני זוכר נכון. האם זהו האדם ? החתימה שכתובה כמלים רגילות מזכירה כתב מהימים ההם, כנראה כתב שלו. על האוטו גם תמונה של אדם דתי מבוגר כאילו עולז. יש לך משהו להוסיף ? אריק.

עטרה ב ט

New member
ר´ נחמן היה דכאוני ידוע ../images/Emo3.gif

למעשה נדמה לי שמאני דפרסיבי...... כך שזה לא יפתיע אותנו.....

למעלה