בושו לכם !

בושו לכם ! ../images/Emo4.gif

חבורה של פורעי חוק שמעיזים להרים יד על כוחות הבטחון של מדינת ישראל. אנשים זורקים דוקרנים, צבעים, חומצות, אבנים ומה לא על שוטרי וחיילי המדינה. אותם כוחות ביטחון נמצאים שם מכוח צו בית משפט ולא על דעת עצמם, והם ממלאים אחר חוקי מדינת ישראל. אותם פורעים גם שברו את החוק בבניית הבתים על אדמה שאינה שלהם וגם מעיזים לזרוק הרי אבן על כוחות הבטחון, אשר שומרים על בטחונם ועל בטחוני. אין לי מילים לתאר את ההתנהלות של הפורעים, אשר מרוב אידיאולוגיה הם עמדו שם וכיוונו בלוקים על ראשי חיילים ושוטרים. מועצת יש"ע, שאינה לוקחת אחריות על שום דבר, לא עושה דבר ואף מעודדת את חציית הגבולות ואת האלימות. על דברי אני מצפה לתגובות כמו "הם רק מיעוט, לא המאפיין את יושבי המקום", אך אם נלקט את כל העשבים השוטים נראה כי רובם המוחלט שם עושים זאת. צריך להפסיק את מדיניות ההבלגה ולשלוח את הפורעים, אחד אחד, לכלא. לא ייתכן שרק בגלל שהם גרים מחוץ לקו הירוק הם יוכלו לפשוע ברמות כאלה. ואחד מחברי הכנסת של האיחוד הלאומי צולם מתפס על טרקטור ומנסה לעצור אותו.... אני מקווה שאין צורך להוסיף.

tapr

New member
במקרה "השוטרים המאופקים"

כפי שתוארו בתקשורת, גרמו ליותר פצועים בצד השני. כמו כן, בהחלט - מעשים אלימים הם נחלת מיעוט מתיישבי יהודה ושומרון. אני לא ראיתי 50 אלף איש עולים על כפר ערבי, ואתה? (250 אלף תושבים, להזכירך) מדוע מועצת יש"ע צריכה לקחת אחריות? הממשלה היא זו שאחראית למצב האי-רציונלי הזה, בו מפנים נקודת יישוב מתוך גוש התיישבות כגוש עציון. אולמרט פועל בניגוד לאינטרס הישראלי בכדי לצבור אלקטורט, ושמירה על גוש עציון היא בהחלט אינטרס ישראלי! ישנם כמה וכמה קיבוצים שהוקמו על "אדמה לא שלהם", כפי שאתה קורא לה, אחרי קום המדינה. ולא, לא מדובר בפליטים שברחו מעבר לקווים, אלא גם לשטחים שהיו (ועדיין רשומים) בבעלות ערבים שברחו לאזור אחר בארץ והינם אזרחים. האם צריך לפנות גם את הקיבוצים? אפשר להדביק עליהם את מרבית הטיעונים של ההתנחלויות: יושבים על שטח שנכבש, חלקו בבעלות ערבית, אינם מוכנים לקבל אליהם ערבים ("גזענים"), יש להם (או הייתה להם בזמנו) אידאולוגיה של הקמת נקודות יישוב בתוך אוכלוסייה ערבית צפופה... את הפורעים צריך לשלוח לכלא, אכן. אני בעד שלטון החוק. אבל חוק יכול להיות גם מעוות, ופינוי עמונה הוא מעוות באותה המידה שהסכם להחזרת פליטים לשטח ישראל הוא מעוות.

Crystal Ship

New member
גועל נפש.

אני לא יודעת מי כיסה לך את העיניים כששידרו את פינוי עמונה. זוועות היו שם, אבל לא מצידם של המתנחלים. משטרת ישראל, שהוכיחה את גועליותה לא מספר פעמים, שיחקה אותה בגדול; ראשית כל, הם כמעט רצחו חבר כנסת שבא לתמוך במתנחלים ושנית, הם פשוט הכו אנשים מסכנים וחסרי ישע כמו נשים בהריון וילדים קטנים בצורה גועלית שלא תיאמן! כנראה שאותם אנשי חוק יקרים החליטו שכבר לא יאה להם להשתמש בגישה של דיבורים. אני לא מחזיקה בדעות ימניות. ממש לא. ואפילו מאוד בעד ההתנתקות. אבל כאן מדובר בהרבה מעבר לעניין פוליטי. מדובר כאן בערכים בסיסיים, שאמורים להתקיים אצל כל אחד, על אחת כמה וכמה אצלנו, הישראלים שחיים במדינה הזאת. תתעורר.

לפני שאתה אומר למתנחלים בושו לכם

כדאי שתעיף מבט מה חושב על התנהגותם הברברי של השוטרים המפנים, היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז, ומה הוא חושב לגבי זה ששלח אותם ופקד עליהם כיצד לנהוג, מה שגרר בעקבותיו ארועים שלא נופלים במאומה ממאורעות אוקטובר, ועל כן לא פלא שמני מזוז וכל הצדדים הנוגעים בדבר דורשים להקים בדחיפות וועדת חקירה שתחקור את התנהגות השוטרים המפנים ואת השימוש המופרז שלהם באלות ובאלימות מופרזת שהובילה לכל כך הרבה נפגעים.

אין שום קשר בין אחד לשני

אני לא חייב להזדהות עם הצד שעליו אני מגן, בכדי להיות אובייקטיבי. באותה מידה שהיה מדובר הפעם במתנחלים, היה יכול להיות מדובר בכל אחד אחר, כולל אותך. רק אדם לא אובייקטיבי מגן רק הצד שהוא מזוהה איתו. אדם אובייקטיבי מגן על כל צד שנפגע שלא בצדק או שהוא סבור שנגרם לו עוול.

מה בדיוק פרדוקסלי בזה?

אם תלך ברחוב ותראה חבורת בריונים מכה מישהו, האם לא תמהר להגנתו, או לפחות תנסה להזעיק עזרה עבורו? או שקודם תברר מיהו ומהו לפני שתחליט לעזור לו? לזה קוראים אנושיות בן אדם, ולצערי רבים מאזרחי המדינה שלנו שכחו מה פירוש המילה הזאת.

למעלה