בושה...

גיא17

New member
בושה...

היום, לפני 6 שנים, נרצח ראש ממשלה בישראל, אדם דגול שפעל בכל דרכיו למען השלום [שאתם הרי כל כך מאמינים בו]. היום לפני 6 שנים נרצח ראש ממשלה, בעצרת נגד האלימות. היום לפני 6 שנים נרצחה הדמוקרטיה... ובכל זאת אני לא רואה כאן שום טיפת התיחסות, מתעלמים מהיום כאילו הוא כל יום אחר, כבר מזמן הפסקתי לצפות שאנשים יתיחסו לרצח המתועב במשך כל השנה, ובעקבות הזמן האחרון אני כבר מתחיל להבין שרוב האנשים לא יכולים להתיחס לרצח אפילו ביום בו הוא מצוין. אבל כאן? מקום שבו ישנם אנשים שלפחות חלקם מגדירים עצמם רוצי שלום, כאלו שעוד כמה דקות ילכו לשמוע את מרד הדמעות, כאלו שאמורים להשפיע... בושה...

סלח לי...

אבל אני חושבת שאנחנו לא צריכים לדבר על ימי זיכרון כגון רבין/חללי מערכות ישראל/שואה רק ביום עצמו...וכתבתי את זה כבר ברשמי... זהו מחר יגמר היום וכולנו נשכח מזה...ונעבור הלאה... לאהוב זה לכאוב חן

yellow cheese

New member
6 שנים...

למרות שעברו 6 שנים הכאב לא נעלם...ולא ייעלם!!! רבין היה ללא ספק האיש שיכל להביא את השלום.. יהי זכרו ברוך.. נזכור ולא נשכח... אך למרות הכל דעתה של חן היא הדעה הנכונה... ימי זיכרון עוברים תוך יום או מקביממום יומיים.. אך הכאב נשאר ביומיום! שלכם, שירלי

טוב...באמת שכחתי את הפורום הזה...

אני כותב בכמה גם מחוץ לתפוז וכניראה ששכחתי... אני סתם הייתי קטן בזמן הרצח ולא הבנתי כלום אבל אני זוכר שאני הייתי ליד התנור וצפיתי בטלויזיהוזה היה מין יום חם כזה מישפחתי נוסטלגי כזה וראיתי בשידור חי מה קרה ובגלל שכולם הינהגו באבל אז עשיתי את עצמי באבל כמה זמן אחרי(איבדתי את תחושת הזמן) הבנתי מה באמת קרה/קרע בעם שלנו אתמול לפני החדשות היה סרט קצר בערוץ 2 שאני חושב שכדי שכולם יראו אותו מתי שהו- שימעון פרס,הנהג של רבין, אביב גפן, הראש של איזה היתנחלויות-ימני קיצוני כל אלה כתבו מיכתבים לרבין והגיבו על מה שקרה למשל שימעון פרס אמר שיגאל אמיר רצה לירות בהתחלה בו ופרס היצטער שהוא לא ירה בו במקום ברבין ושרבין ידע למדוד גם את מה שלא ניתן למדוד(תחשבו על המישפט הזה...) הנהג אמר שכשהוא נוסע לבד זה כאילו רבין והוא נוסעים והוא סיפר איך שרבין אהב את הארץ והיתפעל מחדש מיופיה של הארץ אביב גפן סיפר שהוא איחר לעצרת(כמו תמיד) ורבין אמר שהוא הבטיח הופעה של אביב והוא יחכה עד שאביב יגמור לשיר ראת שירו האחרון- זה מרמז על משהו שהעביר בי צמרמורת תחשבו על זה.... הימני סיפר על איך שהוא היה יריב פוליטי של רבין ואיך שהם הסיטו ומישפחת רבין לא רצתה שהוא יבוא לנחם אותה אבל הם הזמינו את ערפת והוא לא הבין למה הם לא רוצים אותו והם רוצים את ערפת.... הקיצר כדי ליראות זה נותן לדברים שונים פאנים שונים.... נ.ב הבנתי שהיה איזה בעיה עם השיר שומקום בגלל השורות "מי זה שם הולך שיכור זה ראש הממשלה" אז מה הלך שם בדיוק מישהו יודע?????

Natali_x

New member
הבעיה היא

המשפט"מי זה ם הולך שיכור...." נכתב בזמן שיצחק רבין ה ראש הממשלה. אם אני זוכרת נכון אביב אמר שהשיר עצמו זהעל המצב בארץ. ובזמנו כינו את רבין כשיכור. אני מקווה שאני זוכרת נכון. נתלי

גיא ..

אנשים כן מדברים על זה אולי לא פה בפורום אולי אנשים לא יודעים להביע את עצמם בכתיבה אבל זה כן כואב .. ועצוב מאד .. למרות שיש אנשים שחושבים שעוד כמה שנים אפילו לא יעשו יותר יום זיכרון לרבין.. אולי לאנשים באמת לא אכפת אבל אנשים לא יכולים להיות כל החיים באבל .. אני יודעת שאני אף פעם לא אשכח ולא אסלח, לי כן אכפת אפילו הטקס שהיה אצלינו בבי"ס היה עלוב .. אנשים שקועים בהווה הזה, בהווה המר הזה .. כואב לנו על כ"כ הרבה דברים, אנשים נרצחים פה, משפחות שכולות בלי סוף .. אנשים אפילו הולכים לעצרת, לכיכר רבין, בגלל ההופעות שיש שם ולא בגלל שזה לזכר רבין ז"ל .. וזה עצוב .. אני מאמינה בשלום, ואני לא יודעת אם רבין היה חי, אז המצב במדינה לא היה כמו שהוא עכשיו .. אבל אני עדיין מאמינה, ומקווה ! peace 4ever לא נשכח ולא נסלח.

למעלה