בושה

queen helen

New member
בושה

מישהו שמע על הסרט הזה?
אז קודם כל - אם מישהו מתכנן לראות, שיקח בחשבון שזה יכלול המון:

הסרט מדבר על אדם שמכור לסקס, ומראה איך זה פוגע לו במע' היחסים עם אחותו, עבודתו והנשים שמסביבו.

לא במיוחד אהבתי את הסרט, ולא רק כי הוא איתגר לי קשות את הסקס פוזיטיביות שעוד נשארה בי, אלא כי לא הצלחתי להבין את הקשר בין למה סקס משפיע על יחסים עם אנשים אחרים (שאינם בני זוג, לדוגמא - אחותו). נראה לי קצת תלוש.
מה שכן אהבתי בסרט, הוא שזה אחד מהסרטים הבודדים שלא עושים אידאליזציה לסקס, ומראים את הצדדים הקשים והשליליים שלו.
שמחה לראות שאולי יש שינוי ופתיחות מסויימת של אנשים למחשבה שהעולם לא נוצר למען סקס ושרשרת אורגזמות מענגות.

נייט. אבל אני גם לא מתכננת לראות.

אם אין אפקטים מכות ודם, אז זה ממש לא מעניין XD

אבל כמו שאמרת, נחמד שסוף סוף מראים גם את הצד הלא יפה בכל העניין של סקס.

היום מישהו בעבודה ספר לי שראה את הסרט

ואמר שזה סרט גרוע.
א. בלי עלילה של ממש (מה שגם קראתי בביקורות במעקבות הקישור שלך)
ב. אפילו הסקס שם לא היה משהו

קיצר, הוא טען שאין בסרט הזה כלום.
הוא טען שאפילו לא ברור למה קראו לסרט 'בושה'.

לגבי זה שהסרט מראה את הצד הפחות טוב של הסקס:
פעם ניסיתי לחפש סרט כלשהו שקשור לא-מיניות. (כבר לא זוכרת מה בדיוק חיפשתי)
לא ידעתי מה לכתוב, אז כתבתי A-sex. אני חושבת שזה לא העלה את התוצאות אז ניסיתי Asex.
בכל מקרה, בשלב כלשהו של ניסיונות החיפוש שלי, הגעתי לסרט שעסק במישהו שמכור למין. (A sex Addicted) גוגל החליט שה-A שציינתי היא A מסוג אחר...

לא הבנתי בהתחלה על מה הסרט, כי לא זיהיתי את המילה Addicted.
אז התחלתי לראות.
אחרי דקות ספורות הבנתי...
אל דאגה, בכלל לא ראיתי סקס.
אבל שם באמת מראים איך זה הורס לו את החיים.
הוא מספר שהוא נשוי כבר פעם X (לא זוכרת את המספר, אבל הוא היה גבוה)
שהוא כל הזמן הולך לזונות ועוד כל מיני בעיות שההתמכרות הזו יוצרת.

עצרתי אחרי כמה דקות.
אבל זה נראה לי סרט הרבה יותר טוב מהבחינה הזו.

avi1283

New member
ראיתי אתמול

מצטרף קודם לאזהרות חצי ממנו עם סקס ועירום בלי שום הסתרה, לא קל לצפייה, מי שלא אדיש לזה שלא יראה.

אישית אהבתי ואני לא בטוח למה, אין יותר מדי התפתחויות, זה מתרכז סביב תיאור החיים של הדמות הראשית שמכורה למין.
זה לא דמות שאפשר לחבב או להתחבר אליה (שזה גם אולי חלק מהעניין להראות את הריחוק שיש לדמות)
אבל זה היה אמין ומציאותי, ולא מסבירים כלום, נותנים לצופים להבין הכל לבד בצורה טובה ומענינת.

הסקס בהחלט מוצג כמו שזה בשביל הדמות הראשית, בלי אידאליזציה, שום קשר לאהבה או רומנטיקה, רק צורך שהוא כל הזמן צריך למלא.
לגבי איך שזה מפריע לו עם אחרים, אז בכלל מראים את האישיות הלא קלה שלו, את הסבל שבו הוא נמצא,
על כך שקשה לו להתחבר עם איזשהו רגש לאחותו ולהיות שם בשבילה, או לפתח קשר אינטמי, וההתמכרות לסקס קשורה ישירות לאותה האישיות.
מראים גם את הבעיות שיש לאחותו ואת הניגודים בין שניהם, ומגלים במעורפל על העבר והככל הנראה התעללות בילדותם, שגרם להם להיות מי שהם.

סך הכל סרט מעניין ומקורי אבל ממש לא בשביל כולם, גם מבחינת הסצנות שלחלק יהיה קשה לראות, וגם מבחינת זה שהוא לא סרט עלילתי רגיל.

למעלה