בושה

  • פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
בושה

הבושה מתחלקת לדעתי לשני סוגים האחת - בושה עצמית/פנימית, שאנחנ מתביישים בחלק מסוים בעצמנו / משהו בעברנו שעשינו ובושה חוצנית (השניה) - שמטרתה לשלוט על מעריצי כריסטינה אגווילרה ומקורה ב"חברה" שתי הבושות לדעתי הן בולשיט הבושה החיצונית ברורה יותר, נובעת מדעתם של אנשים אחרים לגבי מה דעתם של אנשים אחרים (פרנציפ הthere is no right or wrong only popular opinion) והשיפוט הכל כך לא נחוץ שלהם על אנשים אחרים. אנשים אלה מסונורים ואינם חושבים בשביל עצמם, לפחות לא באותה מחשבה שאליה הם באים בגישה של מה אנשים שלא קשורים לנושא יחשבו. הבושה הפנימית היא יותר לגיטימית כי האדם יודע מה אינו מעונין להיות או על מה אינו רוצה לחזור אך אם היא לא נלקחת כשיעור בחיים או שיפור עצמי אלא כחמורה ומקשה אז הרי בעצם היא נחשבת ל"בושה" ולמה שמישהו יתבייש במשהו? למען האמת לא קיים כזה דבר אפילו אבל אנשים שכחו זאת אולי ההודעה הזאת תזכיר למי שהיתה לו סבלנות ואולי היא תסביר לי היכן אני שוגה (איני מעונין לחטוא בחטא ההיבריס)
 

אורלי_ל

New member
בושה נובעת משיפוט עצמי

ומחוסר קבלה עצמית. חוסר קבלה של החלק הזה שאנחנו לא אוהבים ולכל אחד יש כזה. יש אחד שלא אוהב את הרגל הצולעת שלו ואחר את העובדה שהוא מסמיק
, או שהוא גרוע בספורט... זה לא משנה. האדם שמתבייש חושב שכל העולם רואה את מה שהוא שונא בעצמו ומצביע עליו. אם נחיה בשלום עם עצמנו, גם אחרים יחיו בשלום עם עצמנו.
ואגב (פדיחה, אבל) מה זה היבריס?
 

wisdom16

New member
חהחה../images/Emo6.gif

חטא ההיבריס זה חטא הגאווה. על בנאדם להיות צנוע ולא להתנשא מעל בני אדם אחרים וכל הבלה בלה... לפי הספרות הרומית, הגיבור בסיפורים חוטא בחטא זה כאשר הוא מחשיב עצמו ולו לרגע לאל. זה נכון שבכל אחד מאיתנו יש אלוהים קטן, אבל אנחנו צריכים לזכור שעל פני כדור הארץ אנחנו כולנו אותו דבר, שווים.
 

MemphisRaines

New member
מי קבע שמשהו הוא בושה

לכל אחד מאיתנו יש סטנדרטים משלו יש אנשים שאם יקרה להם דבר שמישהו יתבייש בו נורא , רק יצחקו וימשיכו הלאה הכל עיניין של השקפה הדבר החשוב הוא להפיק את המיירב מכל חוויה ומכל דבר שאנו עושים שרון
 

Gevakumon

New member
בושה היא פחד.

לא הצלחתי לפענח ממה, ממליון דברים שונים אני חושב. פחד מהיחשפות, פחד משגיאות, פחד מתגובות לא רצויות, פחד מדחיה, לא יודע, אני מתבייש :)
 
למעלה