בור ללא תחתית

אשה אחת

New member
בור ללא תחתית

איך משלימים חסך של אהבת הורים? אהבה שנותנת לך הרגשה של אהבה אין סופית בלי תנאי, קבלה שלך כמו שאתה, לתמיד. אני, שלא הייתי ברת מזל, ממשיכה לחפש את האהבה הזו כל הזמן, את הקבלה העצמית. ולא משנה שזכיתי בשותף אוהב לחיים, באהבת הילדים, בחברים טובים. כאילו הבור הזה לא יכול להתמלא אף פעם. אדם דתי מרגיש אולי כמו בן של אלוהים ומשם בא על סיפוקו. ומה איתי? איך ממלאים את הבור איך מפסיקים את העצב? סתם אחת

משהו קטן

אישה אחת. שהיא לא סתם. קודם... מתחברים אל הכעס. או אל חוסר האונים שבבקשת ילד קטן את אהבת הוריו. קודם פותרים את זה, ואח``כ אפשר לבקש אהבה. את מצליחה לגעת בזה אצלך בפנים? מתוך כל האהבה הגדולה שזכית לה בחיים הבוגרים? באהבת איש. איש.

אשה אחת

New member
שמיכת פוך מהקור

שלום לך איש. לא כעסתי בתור ילדה. אח``כ כמתבגרת היו פיצוצים נוראיים. חוסר האונים הוא דבר שמלווה ותוקע עד היום. תגובה פאסיבית איפה שצריך לצעוק. שיתוק במקום שצריך להגיב. צמצום של עצמי שלא יפריע לאף אחד. האהבה שמקבלים אח``כ היא כמו שמיכת פוך בחורף. אלא שאח``כ צריך לקום לעבודה ולחיים ושם לא מתגברת על הקור. מתפקדת אומנם ואף אחד לא מרגיש. אבל בפנים נקרעת. עצב כל הזמן. אשה אחת

פוך שחונק צעקה

אשה יקרה ואחת. איך את רואה את הצעקה הזו? לאילו רגשות היא קשורה בחוטים דקיקים? נוכחות של מי תצטמצם אם הנוכחות שלך תגדל? על מה את חייבת לוותר בדמיון כדי שהנוכחות שלך תהיה אמיתית, לא וירטואלית כמו היום? מה מחניק את הצעקה הזו? מי מחניק אותה? מי לא רוצה שתשמיעי אותה? מי עשה לך את זה? אוף. מלא שאלות. אבל אני לא עורך את התשובה הזו. היא באה מהבטן וחשוב שתגיע לבטן אחרת. באהבה אמיתית. איש.

ayali

New member
לאשה האחת

אמונה וזה יכול להיות כל צורה שהיא כל אדם זקוק לאמונה. ולדוגמא כל דבר קורה בגלל סיבה מסויימת גם אם אנחנו לא רואים אותה, גם אם רע לנו בגלל. או שפשוט הכל קורה לטובה בסוף ובטוח שהיו לך מקרים כאלו,ואני יכול להתחיל ולא לסיים עם הדוגמאות אבל אנחנו זקוקים לאמונה. חומר למחשבה : חוקי מרפי, הכל הפוך על הפוך, אולי אם נפסיק לרצות אנחנו נקבל או אם נפסיק לרצות לא יהיה חסר.

אשה אחת

New member
תודה איילי

איילי להפסיק לרצות? איך מפסיקים לרצות? לפעמים כשאתה מחפש משהו ולא מוצא, באמת אפשר להפסיק רגע לחפש ואז, דווקא כשאתה לא מחפש אותו, פתאום הוא צץ מול העיניים. אבל להפסיק לרצות להיות מאושר בחיים? להיות נאהב? זה אפשרי? לא נראה לי! חייבת להיות דרך אחרת איילי. חייבת להיות דרך. אבל הפוך על הפוך? אתה גאון איילי!! איך הפכת אותי מאחת להאחת. הכל בעיני המסתכל. תודה לך איילי. למדתי היום. אשה אחת

אהבה חסרה B-(

אשה אחת היי!!! כמו שאיילי אמר צריך להפסיק לחפש. ברגע שמתבצע הויתור לדעתי האישית מתבצע ויתור על האגו החיצוני, ויתור על הרצון לאני בלבד. אנחנו נכנס לקו הענוה והביטול העצמי. ברגע שנגיע לנקודה או אז נגלה את עוצמת האהבה החסרה. אהבה בעיני זהוא חיבור לאור. חבור לאור חייב להתבצע בתבנית קבועה: סבל כאב כניסה לחלל-וקום ואז בא החיבור הגדול. כמו שנאמר אנחנו עוברים איזה שהוא סבל בו אנחנו מסוגלים לעמוד ואז או אז נזרק לקוסמוס ולהתחברות האדירה. שם נמצאת האהבה חובקת עולם. פשוט אנחנו מתחשלים לכוון תקופה מדהימה. בנתיים קבלי את האור שאנחנו משדרים אלייך. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא גבולות. מיכל

אילה.

New member
למלא את הבור...

ילדה שלא קיבלה אהבה... הרי היא נשארת בתוכנו גם כשאנו גדלים... כואבת... כמהה... לי נראה שרק אני יכולה לגדל את הילדה הקטנה שבתוכי... רק אני יכולה לתת לה/לי אהבה, שתשלים את החסר הגדול הזה... שום מקור חיצוני לא יוכל לספק את זה... רק ככה הבור יכול להתמלא באהבה ולשלח את העצב לדרכו... ככה מאמצע הלילה, אילה

בואי נחבק אותה ביחד :cool:

אילה יקרה!!! אם זה מה שהחלטת אז בסדר גמור. את רוצה שנחבק את הילדה הקטנה ביחד? אם תשובתך היא כן: בואי תדמייני אותה קטנה וחמודה, מתוקה מרימה את ידיה למעלה מבקשת שתחבקי אותה ותאספי אותה אל ליבך אל חיכך. קדימה, התכופפי אליה איספי אותה הרימי אותה ותני לה חיבוק מכל הלב. איך ההרגשה כשהיא בידייך מוגנת ואהובה? לכי עם ההרגשה הנפלאה הזו לישון. את יודעת בבטחה שחבקת את הקטנה מלאת אותה באהבה וזה הזמן להמשיך ולטפח את האהבה שנוצרה בין שתיכן. ואני מהצד שולחת לשתיכן הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

darma

New member
אשה אחת?

אשה אחת, נדהמתי לקרוא את מה שכתבת ונזכרתי שבאחת מקבוצות העבודה הרוחנית שעבדתי בה דיברו על לכתוב אסירויות תודה כל לילה. סלחי לי שאני אומרת לך להיות אסירת תודה, בגלל שאני בגלל החסכים שלי אני מחפשת שנים רבות גבר שאוהב אותו ושהוא יאהב אותי ושנוכל להביא ילדים יחד. ולקח לי כמה שנים עד שאספתי סביבי חברים טובים. ואת למרות החסך באהבה שהיה לך יש לך בן זוג לחיים אוהב וילדים וחברים. תגידי כל יום תודה תודה תודה! תרשמי לך כל יום רשימה של עשר דברים להגיד תודה עליהם. יש אנשים שהיו עושים הכל. בשביל מה שיש לך!!! אבל זה אשליה לחשוב שבן זוג וילדים ממלאים את החסר. צריך לעבור תהליך בו מסתכלים על החור הזה החסר הזה, לא לברוח ממנו בעזרת אנשים, וגם לא להצמד אליו בכוח- עבודה קשה וכואבת. תנסי להתיחס אליו אל החסר, החור כאל ילד נוסף במשפחה. תודה ובאהבה,דארמה.

אשה אחת

New member
ילדה קטנה שנעלמה

כל כך נכון מה שאת אומרת. ואני אומרת תודה..יודעת גם להעריך את מה שיש. אבל מצד שני, כל אחד והחסכים שלו... יודעת שכל עוד העצב נמצא בפנים אני פוגעת ויוצרת חסכים אצל הילדים שלי וגם מתקשה לטפח את הזוגיות. מטריף אותי כשאני מבינה שמשהו מכל זה עובר גם לילדי. קראתי את העצה לחבק את הילדה הקטנה שגדלה בלי מספיק אהבה, כמו שנכתב למעלה. לקח לי כמה שעות להרגע. חשבתי שאותה אני צריכה לאמץ ולהתייחס אליה כאל ילד נוסף במשפחה. לחבק אותה יחד עם ילדי ולאהוב אותה עד שתשבע. בכיתי כמו שמזמן לא בכיתי. לא הצלחתי למצוא את הילדה הזו. אני בכלל לא מכירה אותה. היא לא מדברת איתי. אשה אחת

spidush

New member
הילדה הקטנה

אשה אחת התרגשתי לקרוא את מילותיך. העצה שקיבלת לחבק את הילדה הקטנה היא עצה מופלאה. מבקשת אני לחלק עימך חוייה שעברתי בהקשר זה. אני עברתי דמיון מודרך של להתחבר לילדה הקטנה, בתחילה התקשתי אבל לאחר זמן פתאום מצאתי עצמי מתבוננת בילדה הקטנה שבי ואז לקחתי אותה בזרועותי ונתתי דרור לרגשותי.ההרגשה מופלאה. תנסי גם דרך דמיון מודרך להגיע למצב בו את בבטן אימך ולאחר מכן יוצאת לאויר העולם. כאשר את מגיחה מבטן אימך קחי עצמך בזרועותיך וערסלי את הילדה הקטנה ההרגשה היא מוטרפת. את אמא אז לבטח את יודעת את החוויה. אני לא אמא אבל החוייה של לחבק את התינוקת שהייתי וללכת לישון איתה עשתה פלאים במסע ההתאהבות שלי בעצמי. התינוקת הזו היא הדבר הכייייייייייי חשוב לך בעולם. אהבי אותה. בהצלחה אשה אחת מבורכת. ממליצה על דמיון מודרך גם למען שיחרור מחסימות שונות. אהבה רבה ואור מן השמיין על כולכם

איך אני מבינה אותך

לצערי גם אני חוויתי את החסך שאת מדברת עליו , כל חיי מה שרציתי מאמי הוא להרגיש ולקבל את אהבתה (ומה שקיבלתי ממנה היה ההפך הגמור) כל עוד היתה בחיים היתה תמיד התקוה שאולי יום אחד היא תשתנה ותהיה האמא האוהבת שכל כך רציתי והייתי צריכה ,אבל התקוה הזו הלא הגיונית התנפצה לפני חודשיים עם מותה. אני לא יודעת האם בכיתי כל כך בגלל שהיא נפטרה או בגלל שאין סיכוי יותר לתקוה .בתקופה שעברה מאז פשוט הבנתי והפנמתי שהיא לא היתה מסוגלת לתת אהבה והאהבה שאני כל כך זקוקה לה צריכה לבוא ממני ,מבפנים. היי שמחה באהבה שמקיפה אותך ותני אהבה לילדה הקטנה שלך מבפנים, חבקי אותה וספרי לה כמה את אוהבת אותה ואולי כך תוכלי למלא את הבור מבפנים באהבתך העצמית.

חושבת

יש לי כמה (כרגיל) מחשבות. שעוד לא תורגמו למילים (מזל...) את יכולה לספר מה היה ההפך הגמור מאהבת אמך? ולמה לא אהבה אותך? במה היתה עסוקה? את יודעת... אהבה נחסמת בגלל משהו. אין אנשים שאין בהם אהבה. לא כלפי הילדים שלהם, בכ``א. ספרי לי גם איך בכית. תלמדי אותי. באהבה, בחיבה. איש.

איש מידות יקר

אמי כרבים מדורה היתה ניצולת שואה שאיבדה את כל משפחתה בשואה בהיותה בת 18. כל חייה היא חיה בזכרונות העבר ובמה שהיה ולא יהיה עוד, הביטוי לכל הכאב שהיה לה מבפנים תורגם לאלימות פיזית ומילולית, כך שאהבה לא שרתה במעוננו. די ברור שגדלתי עם אמא שבמקום שאספוג ואקבל ממנה אהבה וחום מה שקיבלתי היה המון כאב פיזי ונפשי. שנים רבות כעסתי עליה ולצערי גם שנאתי אותה כילדה בגלל הכאב שהיא גרמה לי בנשמה ולבכות למזלי היה הדבר הקל ביותר עבורי לעשות ובכך לפרוק את מצוקתי. כאשר לפני מספר שנים הבנתי את הגורם לכל הכאב והתסכול שסחבתי בתוכי (גם תהליך ההבנה לוקח הרבה זמן וחיטוט פנימי) לקחתי תמונה שלי מגיל צעיר מאוד ,התחברתי לילדה הקטנה והכואבת שהיתה לי מבפנים ופשוט חיבקתי אותה ונתתי לה המון אהבה ,היה המון בכי היו ימים מאוד קשים ואולי זה ישמע משונה אבל הילדה הקטנה והמתוקה שלי מבפנים היום היא ילדה חייכנית אהובה ואוהבת והיא זו שגם עזרה לאשה ללמוד חייכנית ,אוהבת ומלאת שמחת חיים. המון אור ואהבה

יופיאל

New member
אהבה עצמית

יש לי הרגשה שאמנם הגורם לבעיה הוא חוסר אהבה מהורייך , אך הבעיה האמיתית היא שאת לא אהבת את עצמך... ואת החסך הזה לא תוכלי להשלים בשום מקום חוץ מבתוכך. ככל שתחפשי את זה מבחוץ , זה רק ימשיך לכאוב. אם אמא שלך לא הראתה לך אהבה , חשבת שלא מגיע לך להיות נאהבת , ואת עדיין סוחבת את ההרגשה הזאת , שלא מגיע לך... אל תחפשי את הפתרון אצל הורייך , חפשי אותו בתוכך , מצאי את המקום בתוכך שאת כועסת על הורייך , ותסלחי להם. תסלחי גם לעצמך. ברגע שתתחילי לסלוח , הקרחון שבפנים יתחיל להתמוסס , ואז תחפשי את האהבה העצמית שלך. תקבלי את עצמך ללא תנאי , ללא שפיטה , ללא חרטות. תמלאי את עצמך באהבתך... באור ואהבה , יופיאל המלאך

m_katzmann

New member
אשה אחת לא יכולה להיות סתם אחת!

יש לך הכל ואת עדיין מרגישה שאין לך כלום! תלמדי להעריך את מה שיש לך - וזה הרבה מאוד. את העבר שלך אי אפשר למחוק, את יכולה אולי להבין לנטרל את הרגשות השליליים שבאו בעקבות ארוע או ארועים בעבר ולחיות איתם יותר טוב וזה דורש עבודה רגשית, של מודעות עצמית, דמיון מודרך, מוח אחד או מדיטציות למיניהן. מאיה

למעלה