בורקס ללא גלוטן-

בורקס ללא גלוטן-

ראיתי שיש מתכונים של בורקס, אבל כולם אם מוצרי חלב. למישהו יש מתכון לבורקס תפוח אדמה.

haimmer

New member
בורקס

לאמא שלום, תערובת של תפו"א מורכבת בד"כ מפירה, רצוי שיהיה יבש מאוד ואפשר להוסיף לו בצל מטוגן. לחילופין אני מכינה בורקס מבשר טחון, מטגנת בצל עד שמתרכך מוסיפה בשר טחון, פלפל שחור ומלח. אפשר להוסיף מעט פירורי לחם (כמובן ללא גלוטן) כדי שהתערובת לא תהיה רטובה מדי. האם יש לך מתכון לבצק עצמו?

אין לי מרשם לבצק

ומעולם לא הכנתי בורקסים אם תוכלי לתת לי את המתכון,מפורט, שאני אדע בדיוק איך להכין- אני אודה לך מאוד.

haimmer

New member
מתכון לבצק

בראש דף הפורוםם יש כתובית כחולה - מתכונים, ליחצי עליה, ותמצאי בשורה 13 (כך ספרתי( או לחליפון מתכון לבורקס של גילוש, נראה לי מתכון טוב, כמו כן תמצאי שם אולי עוד כמה מרשמים לבצק שימצאו חן בעיניך. בהצלחה.

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון הבורקסים מספר העמותה

אלו הבורקסים שאני מכינה. מטעמי זכויות יוצרים לא אביא את המתכון כלשונו, אבל הבצק מכיל קמח חומוס וקמח סויה ואני יכולה להעיד שגם מי שאינו צליאקי (בני משפחתי הקטנה) אוהבים אותם מאוד. הרבה עבודה, אבל שווה. אני מצרפת לך כמה מתכונים אחרים שיש ברשותי:

limim

New member
מתכון: בורקס גבינה- מדפי אורז

מתכון: בורקס גבינה- מדפי אורז רכיבים: דפי אורז מלוי גבינה: 250 גר' גבינה לבנה כל אחוז מתאים 2 כף גדושה גבינה צהובה מגוררת-כל טעם אפשרי (השתמשתי בחצי קופסת קוטג' במקום) 1 ביצה, 2 כפות קמח (מרמולייט, אורז, טפיוקה, תפו"א וכו') מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב- מתאים ל 15 בורקס לפי חצי כף ליחידה. אופן הכנה: מערבבים היטב את חומרי המילוי- מתאים ל 15 בורקס לפי חצי כף ליחידה. מרטיבים כל עלה במים חמים ומניחים אותו בעדינות על משטח, מעליו מניחים עוד עלה, לכל יחידה 2 עלים, שמים מלית במרכז- ממתינים שהעלים מתרככים! מקפלים משני הצדדים פנימה ומגלגלים כמו כרוכית, מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום. אופים ב-190 מעלות כ-20-30 דקות עד שמזהיב קלות. הערות: יעל מ.: עוד מילויים: לגבי המילוי זה עניין של טעם : 1. פירה מתפוחי אדמה,קצת חמאה, מלח, בצל שחום, פלפל שחור. 2. גבינה לבנה+בולגרית+חלבון ביצה+קצת גבינה צהובה אחרי הגלגול למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום מקור המתכון: פורום צליאק בנענע-סמר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
בורקסים מבצק פריך - ללא גלוטן

מתכון: בורקסים מבצק פריך - ללא גלוטן רכיבים: 3 וחצי כוסות קמח מרמולייט. 1 א. אפיה 1. חמאה (100 גרם). 1 גביע אשל (שלי) קצת מלח אופן הכנה: לפי הסדר במעבד מזון קמח + החמאה לפורר במיקסר להוסיף מלח לערבל להוסיף אשל להמשיך לערבל ולהוסיף א. אפיה לערבל עד לבצק אחיד אם יוצא קשה להוסיף קוביה קטנה של חמאה. ואם דביק קצת קמח זה טוב שהוא קצת דביק כדי שלא יתקשה באפיה. המילוי גם במגימיקס: 1 תפו"א מבושל 1 ביצה גבינה מלוחה וצהובה מגורדים כיד הטעם. חצי קופסא (250 גר) של גבינה לבנה. הכל במעבד מזון עד למרקם אחיד אם לא שמים גבינה מלוחה אז להוסיף מעט מלח. אתם יכולים לשים יותר גבינות שאתם אוהבים. מרדדת את הבצק יוצרת עיגולים ממלאה וסוגרת חזק כי הם נפתחים באפיה חצי עיגול. ביצה + שומשום מורחת ולתנור כשהם מתחילים להזהיב כדאי להוציא כדי שלא יתייבשו (תבדקו קודם את תחתית הבורקס אם זה אפוי). אני עשיתי גם עם מרחמאה הולנדית ויצא בצק משגע אך היה קשה לעבוד איתו פשוט עשתי לי עיגולים ביד כמו בארגז החול שהילדים עושים ביד עיגולים שמתי בצד עברתי הלאה ורק אח"ח מילאתי אותם. בתי שאוכלת קמח רגיל והיא הבודקת שלי באפיה אמרה שהבצקים אותו דבר אז תנסו. מקפיאים ומעולה לקחת כשיוצאים לטיולים או לבי"ס או לעבודה הערות: מקור המתכון: פורום צליאק בנענע-צליאקית ותיקה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה