בורמזי ענק!

רן333

New member
אני מניח שמהירות הגדילה תלויה גם

בגנים של הנחש שאתה מגדל, וגם בתנאים שאתה מספק לו. יש פיתונים בורמזיים שגדלים בקצב סביר, כמו זה שאתה מתאר, ויש כאלה שגדלים בקצב האדיר שמביא אותם ל-3 מטרים תוך שנה. אני לא חושב שזה קשור להיותם לבקנים או לא לבקנים. אם מישהו נסחף קצת זה לא אני, אלא הפיתונים האלה. הם באמת מפלצות. העובדה שיש פיתונים בורמזיים שמגיעים לאורך של 3 מטרים תוך שנה מוכרת מהספרות. אוכל להפנות אותך בעניין זה ל-The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas של Ross ו-Marzec. גם Bob Clark כותב דברים דומים במאמר The Burmese Python: Making It At Home In Your Home שהתפרסם בזמנו ב-Reptiles Magazine (לאחרונה שלחתי קישור למאמרים של Clark, כולל המאמר הזה). לי אישית לא היה פיתון בורמזי שהגיע לגודל כזה תוך שנה, אבל הפיתונים שגידלתי לא הוחזקו בתנאים האופטימליים עבור גדילה מהירה. קצב הגדילה המהיר ביותר שבו נתקלתי אישית היה של נקבת פיתון בורמזי שגידלתי החל משנת 92'. היא הכפילה את אורכה תוך חמישה חודשים, ובהמשך הגיעה לאורך של 3 מטרים בגיל שנה וחצי. זאת למרות תקופה מסוימת של הזנחה שעברה עליה עקב השירות הצבאי של המגדל שלה. אני חייב להודות שתוך כדי כתיבה אני מתחיל להתגעגע לחיות האלה. אולי אחדש את הגידול שלהם בעתיד.

למעלה