בורג

idan9871

New member
בורג

הי קפואריסטים יקרים וקפואריסטיות יקרות אשמח מאוד לקבל מידע על כיצד לבצע בורג בסיסי : תרגילי הכנה הבנת השלבים של ביצוע התנועה טיפים לביצוע כל מידע יעזור , תודה

סלטה בורג?

אם כן, אז ככה: דבר ראשון, חשוב שהסלטה שלך תהיה בשלב מתקדם, גבוהה ועם שליטה. התנועה עצה בעצם דיי פשוטה, אתה עולה אחרי הערבית לשיא הגובה, וכמה שיותר ישר, ורק אז אתה זורק את הידיים לכיוון הסיבוב כאילו אתה מנסה לתפוס מישהו שעומד מאחורך. הדבר הכי חשוב זה לעלות קודם למעלה בגובה ורק אז לזרוק את הידיים, אחרת אתה פשוט תעוף רחוק ולא תספיק לנחות.

makakiu

New member
בורג בסיסי ?!

בורג זה תרגיל לא כ"כ בסיסי.. קודם כל צריך לדעת סלטה טובה ולעשות אותה בלי בעיה... בורג למדתי לעשות בשלבים... עם קצת אומץ עושים סלטה ומנסים לנחות עם הפנים לכיוון שאליו רצת.. וככה יוצא חצי בורג, פשוט קצת אחרי הקפיצה מסתובבים קצת. ואחרי שכבר יוצא חצי בורג בקלות מתברגים על ההתחלה יותר חזק וככה יוצא בערך בורג שלם.. בהתעמלות הם מתחילים את ההתברגות רק כשהם הפוכים לגמרי...

idan9871

New member
תגובה לשניכם + תיקון טעות שלי

תודה על תגובתכם. השתמשתי במינוח לא נכון - לא התכוונתי לסלטה בורג.(מצטער על אי ההבנה
) אנסה להיות יותר ברור : כוונתי לבורג בו אני מקביל לקרקע : מן קפיצה שבמהירות מגיעה למצב אופקי , ואז הגוף מסתובב בבורג עד לנחיתה. רואים זאת בהרבה סרטים ואם אני לא טועה , קפואריסטים רבים אוהבים לפתוח הודות בתרגיל היפה הזה . וכעת אני חוזר לשאלות שהצגתי בשירשור הקודם שלי : אשמח מאוד לקבל מידע על התרגיל : תרגילי הכנה הבנת השלבים של ביצוע התנועה טיפים לביצוע שוב תודה , ושיהיה אחלה יום

makakiu

New member
אתה מתכוון למריפוזה...

דבר ראשון קופצים ומנסים להגיע למצב מאוזן באוויר... (יעזור אם תדע גלגלון בלי ידיים..) ורק כשאתה במצב מאוזן תתברג ותנסה להסתכל על העקב.. נכנסים לזה כמו לגלגלון בלי ידיים רק שלא מורידים את הראש לריצפה.. אם נכנסת לכיוון שמאל אז מתברגים שמאלה ומנסים להסתכל עם הראש לכיוון שמאל על עקב ימין.. (עוזר להתברגות) ואחרי כמה התרסקויות תבין כבר איך לנחות...

White Nazgul

New member
מ... אתה בטח מתכוון ל-

Corkscrew שנקרא גם מוחטל בורג. מ... יעזור אם תדע לעשות מוחטל או מוחטל בזווית (KICK THE MOON וידיאו:http://www.club540.com/tricktionary/kick_the_moon.mpg, ידוע גם בשם chute na lua ), שזוהי בעצם סאלטה מרגל אחת, כאשר התנופה מתבצעת בעזרת זריקת רגל שנייה באוויר. השלבים הם: 1. תעשה חצי סיבוב בעזרת שלוש צעדים (לצד שמאל אם אתה מנתר משמאל וזורק ימין). 2. אחרי הצעד האחרון אתה צריך לזרוק את שתי הידיים באוויר (למעלה, חייב למעלה) בחוזקה, לבעוט ביחד איתן את הרגל (במקרה זה ימין) ולקפוץ. 3. כשאתה עולה לאוויר תזרוק ידיים בתנועה סיבובית (בדוגמא זו שמאלה) ותצמיד אותן לגוף, זאותו זמן תצמצם את כל הגוף עד כמה שאפשר- זה יתן לך סיבוב. 4. כדאי להסתכל מעבר לכתף שלאותו צד אתה מסתובב (שמאל), כאשר אתה רואה את הריצפה אתה תרגיש את הרגע שבו צריך להפתח, ואז אתה פשוט נוחת. דוגמא-http://www.club540.com/tricktionary/corkscrew.mpg מאקאקיו- אתה מתכוון לפאראפוזטה (BTWIST). כדאי ללמוד לעשות פרפר, לפני שלומדים תרגיל זה. מריפוזה היא פשוט פרפר עם סיבוב. דוגמא לפרפוזטה: http://www.club540.com/tricktionary/butterfly_twist.mpg ההבדל בין השניים- מאריפוזה- סיבוב של 360 מעלות במקביל לריצפה, בורג- 540 מעלות. והכניסות בשניהם שונות. מקווה שעזרתי.

idan9871

New member
וואו

תודה רבה על ההשקעה והבאת הסירטונים הסירטון butterfly_twist מראה את התרגיל שדיברתי עליו , אך כל שאר הסירטונים ישמשו אותי גם כן ללמידה . ממש תודה על העזרה וההסברים , אתחיל לעבוד על זה

baba116

New member
שאלה

איך אני מגיע לסרטונים העתקתי את תחילת הלינק של האתר, אבל משם הסתבכתי איך למצוא סרטונים

idan9871

New member
ובכן

לי היו בעבר לא מעט בעיות להוריד סרטונים מהאתר הזה (שהוא אחלה סה"כ) אל תכנס לאתר ומשם תנסה להוריד , העתק את הלינק כולו מהשירשור (כולל שם הסירטון) , שים אותו בשדה הכתובת באקספלורר ולחץ enter . מה שאמור לקרות זה שישר יפתח לך ה media player ע"מ להריץ את הסירטון . חכה שהסירטון יחל לרוץ ואז גש ל file -> save media as ומשם כבר תוכל לשמור את הקובץ על המחשב. מקווה שעזרתי

baba116

New member
היי תודה - רק

את הלינקים האלו אכן העתקתי וראיתי אבל מסקרן אותי למצוא עוד דברים וכשניכנסתי לאתר זה לא היה פשוט כל כך לצפות. לא ממש מצאתי אותי שם

idan9871

New member
מה שאני יכול להמליץ לך

תרשם לאתר (בחינם) ואז תוכל לחפש סירטונים ולהוריד אותם על בסיס הגבלה יומית של כמות , במידה וכבר עשית זאת , אז לא אוכל לעזור מעבר

makakiu

New member
*פרופזטה-

זה שם נרדף למריפוזה, כמה שאני יודע זה שני שמות ללאותו דבר.. יהיה סבבה אם תראה לי סרטון של פרפוזטה

White Nazgul

New member
יש את זה בתגובה שלי.

אבל בגלל שאני מאד נחמד הנה זה שוב, פשוט תעתיק את כל הכתובת לשורת הכתובת שלך. http://www.club540.com/tricktionary/butterfly_twist.mpg מקווה שעזרתי

Gato Branco

New member
hmm it's funny

...since this word does not appear in any of my Portuguese dictionaries ?Are you sure that this is a real name ?If it is, what does it mean? I know that _parafuso_ mean 'screw, bolt', and _parafusar_ means 'to screw, fasten, bind)', so what is this one

White Nazgul

New member
Well....

I have no idea really. I'm telling only the things I know... and from what I know the trick (Butterfly Twist) has two names- Parafuseta and Maripoza. I don't really know about the meaning of the word, no real knowlege of Portugeese...

Gato Branco

New member
Most likely

:This name was coined here as so many others that received their, well, "Israeli" names... for example בייגלה - ?do I really need to say more ג'יקוסטה - 'This is a weird contraction of original _de costas_ 'from the back הוריקן/שלוש רגליים - ... what the heck is this? probably loans from Kung-fu or something ...there are many more, but these spring to my mind when I think of this matter ...Anyway, _**parafuseta_ is a wrong word AFAIK

White Nazgul

New member
erm....

פרפוז שלוש רגליים.... אין לי מושג מה השם האמיתי שלו. אני מכיר אותו בשם אחר-540 kick. יעני היא בעיטה עם סיבוב גוף ב540 מעלות.... ופרפוז ארבע רגליים- jacknife... לגבי אאו ג'יקוסטה (שכולם מבטאי ללא האאו), ה"ג'י" נובע מעיוות ה "דה".... גם קורדאו "ג'י" אורו נכתב כ- קורדאו "דה" אורו.... And if you'll listen carefully to your surrounding, you'll understand that most of the words as theyre spoken, are twisted in their meaning and the way which they are spoken. ^___^

Gato Branco

New member
:) I know I know

My point still stands...why are these Neo-words being coined up in the first place? other than the probable laziness of people to look for or ask the person who might know My main problem with _aú de costa(s)_ is that it means 'aú from behind' which might be applied to the type of aú also known as _aú pra trás_ or _aú de coluna_; instead it is given to an aerial move with no resemblance whatsoever to any type of aú that I can think of. Please correct me if I missed something... but after three times in Brazil, I've never heard once the phrase _aú de costa(s)_ being used Regarding the 540: in my style of ABADÁ, the normal jumping roundhous kick is called _armada com martelo_, as simple as that, and I have heard the term _parafuso_ applied to it. Any time one was required to do some variation with the feet (such as landing on both simultaniously (_parafuso mortal_ in some places) or the martelo kicking leg), the professor would say so: "land on both feet/land on the second foot" - he never used any kind of "name" for the movement. My two cents worth PS- sorry for not editing the punctuation as usual, I'm tired

White Nazgul

New member
Hmmm...

As from what I know au de coluna is just an au de costa but using hands, i.e. a wierd au. For why au de costa is used with an "au", the same as au semao- it IS an au, but with no hands touching the floor. Three legged parafuso wise- the landing is on the KICKINg leg. I have no idea whu is it called "THREE" legged parafuso... maybe because of the landing- sometimes it looks like the first leg (that went for the armada) is doing an additional kick... But a well executed kick of that kind (with the additional third "armada") is called Four legged parafuz (or as I prefer to call it- cheat 720)

למעלה