בורג ג'מבו יצא מהקיר,יש רעיון מה לעשות?

tantun1

New member
בורג ג'מבו יצא מהקיר,יש רעיון מה לעשות?

בוקר-טוב,
תליתי רשת צל במרפסת, הרשת נתפסת בצד אחד על שני מוטות שלהם ריתכתי "אוזן,, כנראה שהקידוח התחתון יצא בדיוק בבלוק (בית שכור, לא ידעתי שזה בלוקים בכלל...) והיום בבוקר אני רואה שהג'מבו כמעט יוצא החוצה, ניסיתי לסובב אותו יותר ואני רואה שהאום מגיעה כמעט עד תחילת הבורג, יש אולי עוד איזה 8 מילימטר, איך אני יוצא מהבעיה הזו עכשיו בלי לקדוח עוד חור מה שיאלץ אותי לרתך אוזן נוספת או לפרק את כל הרשת ולהזיז את העמוד...
תודה לעונים...

תפתח את האום, ודפוק את הג'מבו לתוך הקיר..... ואז תהדק שוב.
אם זה יחזור על עצמו, תצטרך לפרק, ולהחליף את הג'מבו. החור נראה בסדר, רק משהוא לא בסדר בג'מבו.

tantun1

New member
כנראה שלא הסברתי נכון - הבהרה קטנה......

הג'מבו מסתובב חופשי בחור, אין לחץ על הבורג, הבורג העליון נתפס מצוין כך שאני מתאר לעצמי שקדחתי עם מקדח מתאים, הקדח התחתון עם הבורג שמצורף כאשר אני דוחף אותו לחור הוא מסתובב חופשי ולקח לי כמה סיבובים עד שהוא התחיל להיפתח....
כרגע אני תקוע ולא יודע איך לפתור את הבעיה הזו שהבורג משתחרר....

תודה בכל אופן....

תתפוס את הג'מבו עם פלייר אמריקאי וכך תוכל לפרק את האום.

פרק את כל הקונסטורקציה הקיימת, אם הג'מבו לא עובר דרך החור של האוזן, ותתחיל מהתחלה.

tantun1

New member
להתחיל מההתחלה כלומר לשים ג'מבו חדש?

אין לי בעיה להוציא אותו ולשים חדש, אבל נראה לי שקדחתי בדיוק ב"אוויר" שיש בבלוק, אז לא נראה לי שגם עכשיו ג'מבו אחר ייתפס....

tantun1

New member
זה הג'מבו ששמתי, אתה מתכוון למשהו אחר?

יש ג'מבו שמיועדים ספציפית לבלוקים ונפתחים יותר?

זה מצויין לא ברור לי מה קורה אצלך, תנסה עם ג'מבו חדש. תוודא לפני שאתה מכניס אותו שהאום פליז במקום.

יוסיזיו

New member
לא מומלץ

להשתמש בגמבו לא מומלץ בקיר בלוקים כשיש לחץ נגד הגמבו לכוון יציאתו מהקיר זה מתאים לקירות בטון,ממליץ לך להשתמש במוט הברגה דוך של אנשי מיזוג אויר זו הדרך הבטוחה ביותר.

זה מעניין מה שכתבת..... בכל הפעמים שהרכיבו לי מזגנים, את היחידות החיצוניות הרכיבו על מתקנים שקובעו לקיר עם ג'מבו מהסוג שעלה כאן. הקיר הוא בלוקים, ונכון שמרב הלחץ הוא בתליה. אבל גם במקרה שעלה כאן זה אמור להחזיק.

יוסיזיו

New member
אסור לתלות עם גמבו בקיר בלוק

,חובב ,קח גמבו הפוך כלומר עם אום ותתחיל לסגור אותו ותראה שכמעט כל הבורג יוצא החוצה כלומר הגמבו נתפס על הקליפה החיצונית בלבד ואם יש מומנט משיכה הגמבו יקרע את הקליפה הזו אם לא מידי וז לאחר זמן,יש תקן להתקנת מזגנים ובקיר בלוק חובה להרכיב עם מוטות דוך כשיש פלטה פנימית,חאפרים שנעלמים לאחר זמן קצר מתקינים בגמבו כי מוט דוך דורש יותר עבודה וסגירה בפנים.
אפשר להתקין גמבו רק בקיר בטון,בתליות קלות ולא אקטיביות כלומר רועדות אפשרי גמבו אבל בניצב למומנט.
אצל חבר שלי הגיע מתקין מאחת הרשתות שהרכיב עם גמבו והוא סיפר לי,הראתי לו את המוט דוך והוא מיד פנה לרשת והחליפו לו למוטות בלי לומר מילה אני לא רציתי להרכיב לו בגלל האישיות שלו,חברים אבל עד לכסף.

tantun1

New member
וזה בדיוק מה שקרה אצלי-הג'מבו יוצא החוצה ולא

נתפס, מזלי ששלושת האחרים כן נתפסו טוב, ואין הרבה משקל על המוטות שתליתי, בכל מקרה מה כוונתך במוט דוך? אני חשבתי לקדוח עד לצד השני של הקיר, לדחוף מוט הברגה פנימה ולסגור אותו עם אום בצד שיצא מקיר, ואום בצד של המוט, זו הכוונה? הבעיה שהצד השני יש קרמיקה ובכל זאת דירה שכורה שאני לא רוצה לפגוע במשהו שם, מחפש איזה פתרון אחר לפני קדח שיגיע עד הצד השני....

miromiro

New member
יוסי,נראה לי שהלכת רחוק עם הקביעה

"אסור לתלות עם ג'מבו בקיר בלוקים" מתקיני מטבחים תולים מאות אלפי ארונות מטבח כבדים,עם עומק,שרועדים עם סגירה חזקה של הדלת והם נשארים במקומם בלי לזוז.
גם מתקיני סככות ופרגולות נוהגים כך.
הטעות היא כאשר משמשים בג'מבו קצר מיד ולא דואגים שייכנס אל תוך הבלוק. למשל כאשר יש שכבת טיח עבה במיוחד בתוספת שפריץ למשל. כאשר הג'מבו מורכב טוב הידוק שלו גורם לאום הפנימי לפצל את הקצוות ולהצמידםלחלקו הפנימי של הבלוק,צריך עוצמה גדולה במיוחד בשביל לעקור אותם.
נכון,למוט הברגה יש יתרונות כי הוא חזק יותר וקשהלעקם אותו לכן אני משתמש בו תמיד כשמדובר בעיגון של עמוד למשל. דחיפה של עמוד תשלוף ג'מבו בקלילות,אבל לא תוכל באותה הקלות לעקם גוף של מוט הברגה במיוחד אם יש כמה אחד ליד השני.
אז שוב-נכון שהמוט חזק יותר,אבל לא תמיד הוא נדרש וקביעה שאין להשתמש בג'מבואים על קיר בלוקים בשום מקרה היא מוגזמת בעייני.
מירו

יוסיזיו

New member
קביעה שלי התייחסה למזגנים לפי התקן

כי הזרועות של המתלה הם בגובה של 40 ס"מ מבסיס המתלה המעבה מרוחק מהקיר והמומנט שנוצר הוא למשיכת הגמבו החוצה.
בארונות מטבח מכניסים גמבו קטנים יותר למעלה ולמטה ,הארונות צמודים לקיר בניגוד למעבים שהם רחוקים מהקיר והם לא רועדים בפעולה כמו מזגנים ואי אפשר להשוות סגירת דלת לפעולת מנוע כך שבארונות אין כמעט את המומנט של משיכת גמבו החוצה אלא רוב הלחץ הוא בניצב לגמבו.
לא הלכתי רחוק מדי אלא נצמדתי לתקן שציינתי אותו בנפרד.

miromiro

New member
OK כי זה לא מה שמשתמע מהכותרת,מאחר ומתליית

רשת עברנו לעניין עקרוני. במקרה הספציפי של מתלי המזגנים,מסכים אתך בהחלט שצריך להשתמש במוטות הברגה.

בעיקרון אני מבין ומסכים עם יוסי..... אבל מעולם לא ראיתי שהתקינו יחידות חיצוניות של מזגנים עם מוטות.

miromiro

New member
תתחיל להסתכל

כי מרחוק זה לא תמיד בולט,אבל השניים העליונים בהרבה מקומות הם מוטות הברגה.
ואני חוזר-לא תמיד זה נחוץ. אם ג'מבו משתחרר צריך לבדוק אם הוא הורכב כראוי.
ארון מטבח מלא בכלי קרמיקה וזכוכית שוקל יותר ממנוע של מזגן-לא שבדקתי

למעלה