בורגרים. ממש לא.

בורגרים. ממש לא.

בכל זאת ניסיתי, בחיי שניסיתי, פעם שניה, אחרי שהפעם הקודמת התרחשה לפני זמן רב. ושוב פעם: לא. בחיי שלא. אבל עזבו את הלא. הנונשלנטיות הזו שהעסק מכריז "ללא גלוטן" מבלי להבין שזה מכיל גם מכיל?

בשישי האחרון נכנסתי לסניף בירושלים:
- יש לכם ללא גלוטן"?
- כן (יו איזה כיף, סוף סוף!), בטח, אנחנו מגישים את הקציצות בלחמניות ללא גלוטן!
- והמשטח לחיתוך הלחמניות והירקות נפרד? הצ'יפס מטוגן בנפרד?
- לא. (אז ראבק, זה מכיל גלוטן). אם אתה ממש רגיש (איך שאני מתפוצץ מה"ממש רגיש" הזה...) אז לא. המטבח לא סטרילי (באמת? מה אתם אומרים...)

זו כבר הטעיה, וזה מכעיס. זה מאוד מכעיס. העיקר להגיד "ללא גלוטן". אז בורגרים יקרים, ככה: מי שלא רוצה (קל וחומר לא יכול) לצרוך גלוטן - מקבל גלוטן במנה שלכם, גם אם "רק קצת", וכאן נמצאתם מטעים.

כרגיל, בלאק בורגר אלופים היו, אלופים הם, ואלופים ישארו: בטעם, בתפריט, בשירות האדיב ומסביר הפנים שלהם, (סניף ירושלים של רחוב שלומציון).

d a p h n a

New member
לגבי הצ'יפס הם לא טוענים שהוא נטול

בכל פעם שדיברנו איתם הם אמרו לנו במפורש שהצ'יפס לא נטול גלוטן כי הוא מטוגן עם דברים אחרים. למעשה, הם אמרו לנו שהקציצות עצמן לא מכילות גלוטן, ושיש להם לחמניות נטולות גלוטן, אבל זהו.

לגבי המשטח וכו', זה באמת מרגיז.

net the jet

New member
מרגיז ! מסכימה עם ה "אם אתה ממש רגיש" הזה. אין אימרה יותר

מעצבנת מזה !

Ccyclist

Well-known member
יש. "האם הכל בסדר" אחרי הביס הראשון.

בניגוד למגמה הרווחת בפורום של אכילת תחלפי גלוטן אני בדרך כלל אוכל דברים אחרים במסעדות ורק לעיתים נדירות אוכל במסעדה לחם לל"ג או משהו בסגנון כי אם זה נראה אותו דבר זה לתת אמון במשהו שאי אפשר זהות מייד בעיניים.
&nbsp
כשאני אוכל לחם לל"ג או עוגה לל"ג במסעדה ישנה תופעה מאד מעצבנת שהם שואלים אם הכל בסדר דקה או שתיים אחרי שאני מתחיל לאכול, ותשובתי הקבועה היא שזה עניין של עיכול ואם משהו לא בסדר אדע רק בעוד שעה-שעתיים אחרי שכבר אעזוב את המסעדה. לימדו אותם להזהר מזה (דירקטיבת האלרגנים האירופאית) אבל לא מה זה עושה.

טליאמתי

New member
זה נכון אבל האמת היא ששואלים את כולם לא רק את הצליאקים

Ccyclist

Well-known member
זה לא הרגיל לכולם אחרי 5 דק, זה ישר ומופנה רק אלי.

לפני שנתיים כשעדיין לא ידעתי שאינני יכול לאכול גלוטן שאלת ה"הכל בסדר" הרגילה היתה מגיעה מדי פעם באמצע הארוחה, ובדרך כלל כשברור למלצר שכולם נהנים מהמזון.
&nbsp
מה שקורה כיום הוא שאותו המלצר שממנו אני מזמין את המנה ללא גלוטן (לפעמים זה סיפור כי יש כאן מקומות שיש תפריט צמחוני על טהרת הגלוטן ותפריט ללא גלוטן ללא אופציה צמחונית כלשהי אז צריך לאלתר) פונה אלי ורק אלי ממש על הביס הראשון או אפילו לפניו כאילו שאדע מייד. זה שונה לחלוטין מהשאלה הרגילה, תדיר יותר, והרבה יותר מודאג.

אנחנו מרוצים ממוזס

מבינים עניין ומקפידים! (לפחות בסניף אלונים שהפך לסניף הבית שלנו..)

למעלה