בורגנלנד - genewiki.

בורגנלנד - genewiki.

אנחנו מתכננים טיול לאירופה ביוני-יולי. התחנה הראשונה שלנו אייזנשטדט שבה נולדה וגדלה האמא של חנה. חברה של חנה ממועדון הסורופטימיסט הבינלאומי בו אנחנו פעילים הכינה לנו תכנית מגוונת ובין השאר טיול ל SOPRON שבהונגריה. (אגב אתר האינטרנט של הארגון הוא יצירה של חנה ושלי) אז איפה מוצאים מה זה SOPRON בכלל?? כמובן ב JGENEWIKI הנהדר. כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאל. כל הכבוד לעושים במלאכה.

חוה3

Member
שופרון

שופרון עיירה ציורית בהונגריה . הייתי בה לפני מספר שנים ואף ניסיתי לדלות מסמכים מן הארכיון שלהם. הייתי אז בתחילת מחקר השורשים ונאמר לי ששם אוכל למצוא את מבוקשי. יש לציין שהם היו מאוד מאוד אדיבים ולמרות שאף אחד לא מדבר שם אנגלית, הם טרחו וחיפשו אחד שכן, על מנת שנוכל לתקשר. בסוף הסתבר שהמסמכים מפראונקירכן ומאייזנשטט ממש לא מצויים שם אלא בבודפשט (זה הסתבר לי הרבה זמן אחר כך). הייתה לנו חוויה מיוחדת, כי באותו היום היגיעו הזוגות מן העיר להינשא. ישבנו בלובי וצפינו במראה הכלות הצעירות והמישפוחה שמטפסות במעלה המדרגות המכוסות שטיח אדום, על מנת להגיע לחדרו של ראש העיריה. בשופרון מצוי בית כנסת עתיק וגם "מוזיאון". המוזיאון במרכאות כי מדובר בארון המכוסה זכוכית ובתוכו מצויים :מצה, שופר ועוד משהו שאיני זוכרת. בחצר שהעובדים במוזיאון טרחו להראות לנו בגאווה, מצוי מקווה שידע ימים טובים יותר (מדובר בבור עם מים מעופשים). בנוסף לבית הכנסת ישנה גם ככר העיר היפה ובית העיריה ומגדל מכבי האש. מה שאותי הקסים הייתה הדרך לשם. מדובר בדרך צרה שמתפתלת בין הרים ירוקים. המרחק האווירי מאייזנשטט לשופרון הוא כעשרים ק"מ אך הכביש מתפתל ולכן הדרך לשם בנסיעה נמשכת זמן כולל מעבר הגבול בין אוסטריה להונגריה. תהנו בטיול ואשמח לשמוע חוויות כשתחזרו.

תודה חוה

בין כך נצטרך להכין כתבה בשביל אתר ה"סורופטימיסט" ובשביל האתר המשפחתי. לחנה יש 11 נכדים ולפחות 8 מהם מעונינים בתולדות המשפחה, ושניים מהם אף הכינו פרקים באתר המשפחתי (כמובן במסגרת עבודת "שרשים") על בני המשפחה. לפי הויקיפדיה העיר Ödenburg (זה שמה הגרמני) דו-לשונית. אולי יספיק זמננו גם לבקר ב דויטשקרויץ DEUTSCHKREUZ שנקראה על ידי היהודים צֶלֶם על שם ה"צלב" בשם הגרמני.

חוה3

Member
כל הכבוד שהנכדים מתעניינים

בתולדות המשפחה. בקשה יש לי . אם יהיה לכם זמן לצלם בדוייטשקרויץ, אודה לכם אם תסכימו לתרום את התמונות משם ובכלל, תמונות מבורגנלנד, לויקיגניה. נסיעה טובה וד"ש לחנה.

חוה3

Member
מצאתי קישור עם תמונה של הארון המדובר

בתוך בית הכנסת, הנה כאן. ועוד תמונות מן העיר באתר בצד ימין של הדף.

למעלה